2014年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

洋房

阿b 今日係39w3d, 去左私家照超聲, 但原來佢仲未落盆,又冇動靜要出世, 好擔心, 醫生仲話佢磅數唔細, 以頭圍肚圍計算有成8磅幾, 佢就建意我開刀, 但我 book 左屯門生, 屯門一定唔會一黎就同我開刀,宜家都唔知點算, 好煩!!! 有冇 JM 到哩d 時間都同我一樣, 未落盆架?? 有冇方法可以令佢落盆呢?? 定係都係等??

大宅

回覆:bbyanckf 的帖子

其實都冇乜方法,唯有等。我月尾到預產期都應該有8磅幾,同健康院講左BB個磅數,佢地話冇乜特別都係等佢自己出黎,唔會提早催生。

大宅

引用:阿b+今日係39w3d,++去左私家照超聲,+但原

原帖由 bbyanckf 於 14-03-20 發表
阿b 今日係39w3d, 去左私家照超聲, 但原來佢仲未落盆,又冇動靜要出世, 好擔心, 醫生仲話佢磅數唔細, ...
我36周時私家話bb有8磅,建議我開刀

最後我37周2去政府催生(因胎水多),出來係7磅3

洋房

回覆:39w3, 阿b 未落盆

唔知係米太過擔心, 出完個 post 之後果晚就串水, 入左院催生, 結果 囡囡 係21 號黃昏出黎, 七磅四, 母囡平安 ^_^

複式洋房

恭喜晒

大宅

引用:唔知係米太過擔心,+出完個+post+之後果晚

原帖由 bbyanckf 於 14-03-22 發表
唔知係米太過擔心, 出完個 post 之後果晚就串水, 入左院催生, 結果 囡囡 係21 號黃昏出黎, 七磅四, 母 ...
恭喜哂你呀
我今日預產期呀,一啲聲氣都無,想問下你穿水前有冇咩特別咁架?宮縮陣痛有嗎?

大宅

另外想問催生痛嗎?啲人話催生會痛啲

洋房

回覆:Riceymama 的帖子

打咗催生之後會痛得密啲同痛啲。。因為要快。。

複式洋房

回覆:Riceymama 的帖子

我穿水之前個兩日好累呀,可以訓幾場晏覺,同埋覺得bb郁動唔同左

首頁

尾頁

跳至