跳至

首頁

尾頁

別墅

妳地多唔多帶亞B出街呀,,,,去邊度多呢....

大宅

而家只限樓下公園仔walking walking...

我個仔已兩個月人仔, 之但係都係唔肯比我抱. 抱唔夠幾分鐘就勁喊, 我怕去遠些少bb不受控制, 比人當係柺子婆?-(要同police解釋解釋..... :-(

大宅

囝囝個半月大, 每日去樓下公園, 商場買食送係指定動作
我住天水圍, 已經去過幾次屯門, 仲有住九龍灣o既婆婆家tim!
我係一個唔可以困住係屋企o既媽咪!

[ 本文章最後由 magi0622 於 07-8-21 17:56 編輯 ]

大宅

我bb未滿月已經 出街了

洋房

我BB都係未滿月已經出街,佢已經去過九龍探公公婆婆好多次,同埋去旺角都有,不過我近日發現佢唔鍾意去酒樓,可能因為太嘈,而且依家D酒樓SET檯太貼好逼,佢不單止會係酒樓扭計,返到婆婆屋企都仍然扭計,唔飲奶,直到返屋企先好D,所以我決定唔會再帶佢去酒樓,等多幾個月先.

洋房

我都成日帶bb去街,基本上係我想去街 通常去酒樓飲茶,去商場行街...:lol:

男爵府

咁你地帶BB出街個時會抱住、推車仔定係用揹帶

別墅

原文章由 tinajapan 於 07-8-21 17:38 發表
而家只限樓下公園仔walking walking...

我個仔已兩個月人仔, 之但係都係唔肯比我抱. 抱唔夠幾分鐘就勁喊, 我怕去遠些少bb不受控制, 比人當係柺子婆?-(要同police解釋解釋..... :-(

乜妳個b重未肯比妳抱呀...不過都係果句啦..唔好灰心呀...haha

別墅

原文章由 碟碟 於 07-8-22 13:21 發表
咁你地帶BB出街個時會抱住、推車仔定係用揹帶

我多數就咩住亞b多ge..因為一個人出街拎住架bb車好煩...(因我住村屋的)要落成3層樓梯..等c6放假出街就用bb車啦...ha

別墅

原文章由 magi0622 於 07-8-21 17:55 發表
囝囝個半月大, 每日去樓下公園, 商場買食送係指定動作
我住天水圍, 已經去過幾次屯門, 仲有住九龍灣o既婆婆家tim!
我係一個唔可以困住係屋企o既媽咪!

哈哈..我住元朗..間唔中都會去屯門行下..不過多數都係去沙田多..
因為多野行d..

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

多數會去探婆婆、姨姨表哥,最近去過MegaBox,D冷氣非常凍 ,不過亞B通常出完街嗰晚都會"樓計"D ga(勁喊 + 唔瞓):-(

男爵府

我個b未滿月已經行街街

因為佢一出街就好安靜

大宅

cass0918:

係呀. 我隻bb好有性格架. 我抱佢耐dd...佢又勁喊要我放回床上佢又收聲?-( 我服左佢. 寧訓床都唔要我抱抱...佩服佩服..我咪慳番咯....哈哈

嘩, 妳好犀利, 我又要讚下妳咯....妳可以同bb由元朗去沙田:lol: 我都想在bb到3個月後, 我用<揹帶>帶佢周圍走. 廢事等c6放假. 唔預佢.

我住大圍架.可能第時妳會在沙田行街街時, 遠遠見到有個傻婆抱bb抱極都唔掂個個就係我呢....哈哈

大宅

Anya:

好想去MegaBox呀..那到多唔多育嬰室? 乾淨嗎?
原來出完街bb會勁扭計 唔通bb想再去莆耐d...

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

原文章由 tinajapan 於 07-8-23 13:49 發表
Anya:

tinajapan:

嗰日無留意有冇育嬰室呀,我哋就係mothercare間育嬰室(好乾淨)入面換patpat + 飲奶,但阿仔嗰日都扭計仔~~~勁喊:-( ,簡直束手無策,唔知係咪14/6出世0既BB都係咁~~唔多跟mami~~呢??(阿仔好多時都唔跟我ga,尤其係夜晚),不過個場真係好凍呀 ,記得帶多件衫or被,唔好凍親BB呀

子爵府

妳地多唔多帶亞B出街呀,,,,

原文章由 tinajapan 於 07-8-23 13:49 發表
Anya:

我去過MegaBox7樓嘅育嬰室, 乾淨但細咗D(同新都城比)

大宅

Anya:

係呀, 咁岩我個囝囝都係6月14日出世. 都係唔肯根我. 抱佢出街時都仲係喊架. 不過入到lift時佢驚驚先收聲咋.
唔通真係呢日出世的bb會唔根mama

[ 本文章最後由 tinajapan 於 07-8-23 21:29 編輯 ]

別墅

原文章由 tinajapan 於 07-8-23 09:10 發表
cass0918:

係呀. 我隻bb好有性格架. 我抱佢耐dd...佢又勁喊要我放回床上佢又收聲?-( 我服左佢. 寧訓床都唔要我抱抱...佩服佩服..我咪慳番咯....哈哈

嘩, 妳好犀利, 我又要讚下妳咯....妳可以同bb由元 ...

哈..我個b都好like出街架...一出街咩住佢就成日覺覺豬..
但係屋企就訓得唔(0林)成日醒..所以帶佢出街都係好事黎..ha
可能我地有日都會係沙田撞到的..期待..哈哈..

大宅

想問下你地係打直咩定打橫咩? 我好想打直咩, 但囝囝下星期先夠2個月, 可以嗎? 因為打平咩時發覺囝囝長大了, 咩帶好似細o左, 好似夾住佢o甘!

原文章由 cass0918 於 07-8-23 20:27 發表

哈..我個b都好like出街架...一出街咩住佢就成日覺覺豬..
但係屋企就訓得唔(0林)成日醒..所以帶佢出街都係好事黎..ha
可能我地有日都會係沙田撞到的..期待..哈哈..

別墅

原文章由 magi0622 於 07-8-23 20:59 發表
想問下你地係打直咩定打橫咩? 我好想打直咩, 但囝囝下星期先夠2個月, 可以嗎? 因為打平咩時發覺囝囝長大了, 咩帶好似細o左, 好似夾住佢o甘!

我個幾月已經打直咩亞B啦...

首頁

尾頁

跳至