媽媽會所

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

03年9月~醒目仔女~媽咪特區 (Part 2)

禁止發言

Re: 03年9月~醒目仔女~媽咪特區 (Part 2)

大宅

各位媽咪你們好,

真係好, 我地有part 2, 真係要多謝joey. 我之前見Joey 幫BB 整個homepage咁好心機, 於是我都「的」起心肝幫BB整番個, 而家仲差D字未ready, 希望可以盡快完成啦! 暫時比你地睇吓先, 請大家俾D意見!

Howai Homepage

好期待同咁多BB一齊見面呀!

男爵府

joey , thank you very much

各位媽咪&bb我地新屋入伙啦, 大家快d入黎 :lol:

別墅

我未update呀,等我update吓先.

[size=medium]03年9月可愛BB一覽表

wing_so ~ boy ~ 梓傲(Leo) ~ 8月27日 ~ 18lbs ~ 金裝S26 / pampers ~ 同爸爸一個餅印
ivytang ~ girl ~ 希霖(妹妹珠) ~ 8月31日 ~ 13lbs @27.11.03 ~ 安嬰兒A+ / Pampers
joeychai ~ boy ~ 景祐(Ives) ~ 9月2日 ~ 14lbs @17.1.04 ~ 美素力 / 噓噓樂 ~ 勁似媽咪
qmeiyee ~ girl ~ 琛悅(Valetta) ~ 9月4日 ~ 13lbs @10.12.03 ~ 安嬰兒A+ / Pampers ~ 似爸爸
pochacco ~ girl ~ 溱寧(Karis) ~ 9月5日 ~ 12.5lbs @6.12.03 ~ 安嬰兒A+ / Pampers ~ 兩個都似
nlns ~ boy ~ 卓傑(改緊) ~ 9月5日 ~ 13.5lbs @8.12.03 ~ 全母奶 / Huggies ~ 似爸爸
k.k. ~ girl ~芷晴 ~ 9月6日 ~ 14lbs @05.01.04 ~ 全人奶 / Pampers ~ 兩個都似
joanna-waiwai ~ boy ~ 沛尊 ~ 9月7日 ~ 17lbs @05.01.04 ~ 雀巢能恩低敏 / fitti and Pampers ~ 似爸爸
luckybaby ~ girl ~ 熙瑜 ~ 9月9日 ~ 15.3lbs @16.1.04 ~ 人奶 or 雪印 / 妮飄 or Pampers 有時似我有時似爸b
Kwepie ~ boy ~ 辰~ 9月9日 ~ 14.2lbs @15.1.04 ~ 金裝S26 / Pampers 似爸爸
siuping ~ girl ~ 蘊堯 ~ 9月10日 ~ 15lbs @17.12.03 ~ 安嬰兒 / pampers ~ 似老豆
winniefun ~ girl ~ 子悅 ~ 9月11日 ~ 16lbs @27.12.2003 ~ 安嬰兒 / Fitti or Pampers & 尿布 ~ 似爸爸
Snowswing ~ girl ~ 雪晴(晴晴) ~ 9月12日 ~ 14.36lbs @20.12.03 ~ 皇牌心美力 / Pampers & 尿布 ~ 似爸爸
yuenwa ~ girl ~ 栩怡(Amber Rose) ~ 9月12日 ~ 13.5lbs @20.12.03 ~ 全人奶 / 噓噓樂 and Pampers ~ 兩個都似
racrac ~ boy ~ 灝文 ~ 9月15日 ~ 13.1lbs @6.12.03 ~ 金裝S-26 / Pampers ~ 似媽咪
bbcuite ~ girl ~ 雍亭 ~ 9月24日 ~ 15.5Ibs @29.12.03 ~ 皇牌森美力 / Pampers ~ 有d話似媽, 有d話似爸 :p
leahchang ~ girl ~ 一橋(QQ) ~ 9月25日 ~ 15Ibs @02.01.04 ~ 全母奶 / 妮飄 & Pampers ~ 似爸B
EJbaby ~ boy ~ 熙堯(小ray) ~ 9月26日 ~ 14lbs @31.12.03 ~ 全母乳(3月會轉A+) / Pampers ~ 似媽咪
安妮媽媽 ~ girl ~ 海琳 ~ 9月28日 ~ 15lbs ~ 美素力 / 妮飄 or pampers
pekkleyin ~ boy ~ 皓維 ~ 10月2日 ~ 14.5Ibs @20.12.03 ~ 雀巢能恩低敏 / Pampers ~ 似爸爸[u
[size=xx-small]大女 : [size=xx-small]9 Sep 03 - 3.57kg (52cm); 9 Sep 07 - 13kg (103cm); [size=xx-small]細仔 : [size=xx-small]5 May 05 - 3.89kg (50cm); 10 Jun 05 - 4.95kg; 9 Jul 05 - 5.52kg (60.5cm); 10 Sep 05 - 6.7kg (66.5cm); 15 Oct 05 - 7.32kg (68cm); 11 Feb 06 - 8.01kg

別墅

joeychai,

你真係快手,話咁快就已經有 part 2 喇,真係唔該晒.
[size=xx-small]大女 : [size=xx-small]9 Sep 03 - 3.57kg (52cm); 9 Sep 07 - 13kg (103cm); [size=xx-small]細仔 : [size=xx-small]5 May 05 - 3.89kg (50cm); 10 Jun 05 - 4.95kg; 9 Jul 05 - 5.52kg (60.5cm); 10 Sep 05 - 6.7kg (66.5cm); 15 Oct 05 - 7.32kg (68cm); 11 Feb 06 - 8.01kg

禁止發言

大宅

BK Milk勳章

hi, joeychai

你好叻呀幫我地整到Part2 多謝晒! 恭喜我地新居入伙呀!
你前日好辛苦呀!腰骨好痛嗎?

pekkleyin

睇左你囝囝homepage見到你bb好得意,有個小酒渦好可愛!
我囡囡好似你囝囝咁,好小頭髮呀!所以要成日幫佢帶帽出街
去街d人見到呀b都話佢係男仔呀!

新年你地有無買新衫比bb呢?我買左件裙仔比bb好後悔呀!
因為呀b無頭髮,穿上後老公話呀b唔男唔女咁!激死人! :-x

別墅

joeychai,

我上星期五都帶咗bb去打針喇,不過今次好好彩冇發燒呀,而且天氣仲幾好,一來冇落雨,二來又冇咁凍.原來你奶奶咁早比bb坐學行車呀,最好唔好比佢坐咁耐,始終條腰都係未算得十分硬淨,不過又見佢坐得都幾high喎,既然你個仔仔都肯坐,咁未唔駛成日抱抱囉,發達囉,哈哈哈!!!我最初見到個bb對住空氣"ee ur ur"都真係幾驚架,不過當知道其他bb都會咁做,個人就安心d喇.

qmeiyee,

嗶,你噤早就比稀粥個bb食,但點解上星期健康院d姑娘叫我在bb六個月前都唔好比其他嘢佢食呀,最多係開稀d果汁比佢試吓喎.

曉晴,leahchang,k.k.,yuenwa,

我都係偎緊人奶架,不過唔係全職果隻,因公司冇房比我pump奶,所以每日有兩餐bb會係食奶粉,而星期六日及假期就只係最尾果餐先食奶粉.我會餵到bb唔食為止,唔知你地又會唔會呢??

複式洋房

JOEY,

真係好喇,有新地方傾下,多謝你wor.

qmeiyee,
我個bb同你個一樣係得好少頭髮,十個著九個都話佢係男仔,所以新年同聖誕我都特登買條裙比佢著。新年佢會著中國格格著個d裙,紅色,其實好平,花園街貨,100元內有交易,質地同cutting都唔錯。你考慮下。

我覺得我地9月bbd名都幾特別。

我覺得bb大左,摟計左,食奶又沒有以前咁快,有時又大叫,可能佢地大個左喇。我地要好好享受今年,朋友話bb開始識行,仲週身唔得閒。

別墅

嘩! 話咁快我地就搬左屋架啦! 都好都好, 過年前攪掂晒! :-P thank you to JOEYCHAI

joeychai,
你比個e-mail我, 等我send仔仔張相比你, 加入你仔仔個homepage到. tks.

siuping & 各位媽媽,
我仔仔一直都好摟計架, 滿月後就一直病, 未好過, 我媽媽都未湊過咁難湊既bb, 我同我老公每晚輪住睇佢訓, 有時皮膚痕起上o黎, 我攬佢攬成晚, 佢先可以訓到dd, 我返工要shift, 而家有時返通宵, 可以唔駛休息(小睡)都得, -----練得一身金剛不壞之身------ ^o^, 所以我媽咪問過我同老公, 仲敢唔敢生第二個喎?? :-( 由於成日唔舒服, 成日要人照顧, 所以呀b到而家都未"獨立"過, 一放低就摟人抱.
政府皮膚專科排期排到8月, 週圍去問人邊到有好既醫生, 而家book左聽日去睇私家既專科醫生, 再check下呀. 希望趁bb仲細醫好佢啦!

禁止發言

大宅

各位媽媽:
預先同大家拜過早年"恭喜發財,青春美麗!!"
bb,小朋友"健康活潑,聰明伶俐!!"

天氣凍咗好多,bb氣管立刻變差咗,雖然新年快到,唔想佢食住藥過年,但真係冇辦法,希望新年唔好太凍>>

我住將軍奧,你地真係要係荃灣攪party,啊!!有冇媽咪陪我呢 :-( ,不過真係好多會都攪party,唔....我都要同我隻佬夾吓時間先得

大宅

Joeychai,

我好樂意俾BB相你,請給我email address. 仲有我BB個hp的link 是 http://hk.geocities.com/howai1002/

大宅

各位媽咪好,

今日得番8度咋, 記得唔好凍親BB呀!

昨晚同今晚都要帶BB去食團年飯. 著衫著到好似機械人咁, 完全唔郁得, 見到佢淨係隻眼珠轉嚟轉去, 真係好好笑! 你地D BB係唔係一樣呀?

終於完成咗BB 個 homepage, 不過仲想整靚D, 條link 砍係相下面, 大家俾D 意見吖!
記得入記念冊簽名喎!

恭祝各位萬事如意, BB身體健康!

別墅

joanna-waiwai,

我初初以為你個呀b已經好返晒添,點知剛剛見到你post出嚟話bb仲病緊,希望你bb快d好返就好喇.多口問告,會唔會你屋企放咗d嘢而令到bb敏感呀???

各媽咪,
[size=medium]近日天氣寒冷,新年出街記住幫bb著多件衫呀.祝各bb身體健康,快高長大;各媽咪青春常駐,比心機照顧小寶寶.

別墅

pekkleyin,

我星期一返媽咪到食團年飯,但因為天氣寒冷並且落雨添,所以冇帶呀b返去呀(當然事前已問了呀媽啦).我現在返緊工唔睇得你BB 個 homepage 住,等我回家後再睇.

禁止發言

別墅

joeychai,

琴晚訓覺時我冇比bb用睡袋呀,不過就有用暖風機及比囡囡用羽絨被,等佢可以訓得舒服d.間房用咗暖風機後,d溫度同個廳相比真係差幾度架,所以琴晚間房有成17-18度,係咪幾好呢,真係一舉兩得.

大宅

BK Milk勳章

luckybaby

琴晚訓覺我都有用暖風機+睡袋+毯仔,但半夜發覺bb手仔好似冰咁,即刻抱佢同我訓啦! :-( 嚇我一跳!
其實上次我唔係比粥bb食,只係比佢食d粥水+好細d米咋!
bb都好開心!

joeychai

我都想加入你仔仔個homepage到呀!可唔可以pm個e-mail我呀!thanks! :-P

siuping

多謝你意見呀!但係我帶唔得bb去花園街咁"碧"啦!

joanna-waiwai

真係辛苦你啦!希望你睇既私家既專科醫生可以幫到你啦!

你地自己有無買新衫過年呢?今日年三十晚,你地去邊到做節呢? 我就係屋企一家三口食飯,因為呀媽已經上星期食左!(我無奶奶架)
你地會唔會帶bb去行花市呀? 好凍呀

[size=large] 恭祝各位媽咪萬事如意, BB身體健康,活潑聰明!

首頁

尾頁

跳至