跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

點解呀? 我o個陣時真係覺得自己發揮左母愛嘅精神架, 話說我做半身麻醉, 點知我中途發燒, 蛋蛋出世後要被隔離, 而我就超"朋"血, 渾住咁扶住醫院d扶手搭lip上bb隔離病房喟仔... 我死"則"難"則"蛋蛋啜, 到奶多到瀉...但又覺得太辛苦無時間瞓+谷奶痛到呀媽都唔認得, 所以先...如果有下次我應該要咬緊牙關, 繼續經營落去先得...

原文章由 esther_fong 於 07-9-6 10:21 發表

一個月已經好“西”利架啦,我間廠開o左一日,彩都未剪就“接”左:-(

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

我果間餵到我返工, 開左10個星期 ~

原文章由 MMLCY 於 07-9-6 10:24 發表
我果間餵到蚊豬六個月出牙仔先接架!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

PCCW 都好搶$$$$

其實我c6唔鍾意比bb睇電視,所以我要吼佢唔係到至偷偷開一陣比史葛仔睇咋!!

原文章由 Baby承恩 於 07-9-6 10:41 發表
好似唔係wow. 應該係$15一個月....

係wow. 你依家有無叫賓賓4點鐘開Sesame Street 俾史葛仔睇呀

男爵府

他媽的 我真(zhen)笨
西蘭花正(zheng)豬腦
星期六我們食蛋蛋蒸(zheng)豬肉

阿久津老師教完 我咪要好似小學生咁做模仿句子囉

原文章由 esther_fong 於 07-9-6 10:31 發表

me 2

伯爵府

原文章由 Baby承恩 於 07-9-6 10:37 發表
有唱歌仔...布公仔...卡通介紹生字....等等

不過唔知你地覺唔覺..d bb 好似係鍾意d布公仔, 泥膠公仔多過卡通公仔架..

係呀, 卓晞仔依家好鍾意睇disney隻zipple & me, 入面果2隻布公仔一講嘢, 佢就睇到好定, 好開心添

男爵府

大把人利害過我啦! 你睇下queen, bchima, be, 個個都咁堅持!
我都仲好懷念果種咁close嘅feeling 架! 而家蚊豬已經唔記得左啦!:-(

原文章由 pb12hk 於 07-9-6 10:35 發表
好利害呀!!!!!!!!!!!!!!!!!

伯爵府

原文章由 shirleytong28 於 07-9-6 10:49 發表

唔逐晒大鱷媽, 你d例句好精彩呀

大宅

原文章由 vf2006 於 07-9-6 10:50 發表
係呀, 卓晞仔依家好鍾意睇disney隻zipple & me, 入面果2隻布公仔一講嘢, 佢就睇到好定, 好開心添

多寶最鍾意睇廣告

伯爵府

原文章由 蛋蛋媽 於 07-9-6 10:41 發表
點解呀? 我o個陣時真係覺得自己發揮左母愛嘅精神架, 話說我做半身麻醉, 點知我中途發燒, 蛋蛋出世後要被隔離, 而我就超"朋"血, 渾住咁扶住醫院d扶手搭lip上bb隔離病房喟仔... 我死"則"難"則"蛋蛋啜, 到奶多到瀉...但 ...

如果我有下一個, 我都要堅持比佢食多d, 我都好懷念同卓晞仔好close果一個月, 果時見佢係咁不停啜, 真係好sweet, 可惜我唔夠產量要停工啦 :-(

侯爵府

原文章由 MMLCY 於 07-9-6 10:29 發表
點解會咁架?

又到我講古仔的時候:
話說凱喬(其實佢係豬托世)一日訓到黑,出世第一日每次埋身餵佢,佢就含住我個nipple啜兩啜就訓,郁都唔郁,醫院d姑娘攪極佢都唔醒,見佢訓著,就放佢返上bb,但係一放佢返bb,佢就喊(因為肚餓),佢一喊,就成間房d bb一齊喊,好煩,日頭我都冇理佢,由得佢喊,喊到倦,佢就訓,但係夜晚唔得,好騷擾人,姑娘見到咁,就問我要唔要補奶粉,咁我心軟,就補奶粉(因為佢成日都冇食過奶),點知一餵佢食奶粉,佢就起勢食,一食食o60ml,要個醫院個亞姐law開個奶樽唔俾佢食(第一餐奶係亞姐餵,因為我唔識),點知個亞姐講o左句,你睇下你bb幾肚餓,之後抱番凱喬,我望住凱喬,o左出黎,如是者,第二、第三日都係咁,每餐佢唔肯飲我d,我就心軟,俾奶粉,就係咁,我間廠,彩都未剪,就接o左:-(

所以如果我有機會生第二個,我都會恨心d,堅持到最後

[ 本文章最後由 esther_fong 於 07-9-6 11:04 編輯 ]

男爵府

我個女好鍾意睇noddy 喎, 佢成日無時停. 但一睇親noddy 佢就乖乖咁坐係到睇. 唱歌仔時佢會拍手, 睇完唱goodbye歌時佢又會bye bye.

原文章由 Baby承恩 於 07-9-6 10:37 發表
有唱歌仔...布公仔...卡通介紹生字....等等

不過唔知你地覺唔覺..d bb 好似係鍾意d布公仔, 泥膠公仔多過卡通公仔架..

男爵府

原文章由 shirleytong28 於 07-9-6 10:49 發表

子爵府

畀面勳章

有同感呀, 有d野係唔會返轉頭, 有嘅時候就要珍惜...(我係咪好感性呀:-P )

原文章由 vf2006 於 07-9-6 10:56 發表

如果我有下一個, 我都要堅持比佢食多d, 我都好懷念同卓晞仔好close果一個月, 果時見佢係咁不停啜, 真係好sweet, 可惜我唔夠產量要停工啦

男爵府

點解你唔試o下泵落個奶樽度?我都係咁架咋...........因為史葛仔唔太啜個nipple,但啜奶樽就完全冇問題!!

原文章由 esther_fong 於 07-9-6 10:57 發表

又到我講古仔的時候:
話說凱喬(其實佢係豬托世)一日訓到黑,出世第一日每次埋身餵佢,佢就含住我個nipple啜兩啜就訓,郁都唔郁,醫院d姑娘攪極佢都唔醒,見佢訓著,就放佢返上bb床,但係一放佢返bb床,佢就喊(因為肚餓),佢 ...

男爵府

我因為屋企窮 無錢買noddy 所以係街邊執d兒歌dvd俾佢唱同睇 so far 唱左三個幾月 佢識 fish head left 同right etc. d 兒歌 呢排係屋企 老細仲扮playgroup老師 要我同菲菲坐係度 佢摸頭 我地要跟住摸 佢拍手 我地要跟住拍手 跟慢d會比佢警告 (係咁er er er) 扮唔識佢就會好激動 跟住係度喊 要即係抱番 say sorry and 俾d面包質住佢 等佢收聲

原文章由 MYLIM 於 07-9-6 10:59 發表
我個女好鍾意睇noddy 喎, 佢成日無時停. 但一睇親noddy 佢就乖乖咁坐係到睇. 唱歌仔時佢會拍手, 睇完唱goodbye歌時佢又會bye bye.

侯爵府

原文章由 pb12hk 於 07-9-6 10:32 發表
Ooh..........sorry 會錯意添!! 鍚返啖啦, 乖!!!!

咁你依家盡放啦!!!

男爵府

shirley 係咪想做大長針.

原文章由 shirleytong28 於 07-9-6 09:56 發表
咩神棍呀 西蘭花 都話你d 鬼婆係中文文盲黎架啦 你頂籠話係係黃綠 我又唔係祈福黨 or jamesbone 我點會叫神棍呀 得閒跟阿久津老師學習下中文啦

...

男爵府

我係e院谷奶又係谷到發燒, 要不停做massage, 諗起都痛呀!

原文章由 蛋蛋媽 於 07-9-6 10:41 發表
點解呀? 我o個陣時真係覺得自己發揮左母愛嘅精神架, 話說我做半身麻醉, 點知我中途發燒, 蛋蛋出世後要被隔離, 而我就超"朋"血, 渾住咁扶住醫院d扶手搭lip上bb隔離病房喟仔... 我死"則"難"則"蛋蛋啜, 到奶多到瀉...但 ...

首頁

尾頁

跳至