基督家庭

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 ^~螞蟻人~^ 於 07-9-5 13:23 發表

恐龍點樣出現呀?? 點樣講你都係up 話神做既,咪晒我gas 呀

人類的開始---到人類終結,
基本上,聖經已告訴我們世界是會滅亡,在這世界裏會有戰爭,疾病,痛苦,死亡,地球現在步向滅亡,正是應驗聖經上的話。 ...

螞兄,又見喇﹗
你夠係啦,點樣講你都係up話唔係神做架啦。
依我係網上見你咁耐,其實你成日問好多問題,但講真的,真係唔係真心想了解囉。有人解答你時,未認真思考了解,你個極度強烈抗拒和不滿的心早已阻擋左你去認清個問題啦﹗

拿,見你成日問恐龍,我阿仔最近又愛上恐龍(逼我都考究下這樣物體),我俾d資優過你睇,雖然都知道你係唔睇居多.......之但係,日後又再問基督徒此一問題...

http://www.bcec.org.uk/BIG5/EvolutionVSGenesis/JHTHSH/index.html

http://www.goldenlampstand.org/glb/readglb.php?GLID=02408

[ 本文章最後由 叮鈴 於 07-9-11 17:11 編輯 ]

大宅

至叻果個之咪係螞兄囉,我就知你叻係邊,連科學家都唔夠你厲害﹗ 人家都要搜集一大堆所謂證據來考證,你一睇就可以推翻人地,仲唔係最叻?

原文章由 ^~螞蟻人~^ 於 07-9-11 18:34 發表

讀聖經 d 人叻係邊,就係好叻去Y 曲事實,我 "臘" 個下條link ,都唔知道個作者要解釋d 乜。?-(?-(?-(在講,那是甚麼福音傳播中心,d 會係解釋先得架,講到尾都係講故事

其實將一d 歷史事實加插一d 故事在內,係咪會好真實?? 例 ...

大宅

路過﹕仁兄,你咁熟悉私人精神科醫生GE?

話雖每個人,包括我自己都會常寫錯別字,但....四字詞語就唔想教壞小朋友,所以,不得不入來糾正一下。唔係「病入膏方」,係「病入膏肓」...

緊記,各位小朋友,唔好將個「肓」字寫成 「盲」字呀﹗

原文章由 驀然回首 於 07-9-14 16:36 發表

你係度破壞晒基督徙嘅名譽,不如我介紹個精神科醫生比你啦,叫康貴華,係中環,他可以帶埋你返教會添,如果冇錢睇私家就排政府啦,睇係都病入膏方,係度自說自話,自言自語.....

[ 本文章最後由 叮鈴 於 07-9-15 17:42 編輯 ]

大宅

原文章由 ^~螞蟻人~^ 於 07-9-15 23:02 發表

叮鈴, 你依家幫條粉腸,是否因為它是基督徒呀??

我係bk不嬲都無幫無派,亦唔鍾意隨便附和任何人。講d野亦都唔係針對某人....

我係幫"理"不幫親。
"理",只係個人認為有道理的理。 (每個人都有自己的道理嘛)

以前同人"鬧完交",通常我都唔知佢係邊個(除非佢好"出名"),下次可能又遇到時,我認同她或怹的言論時,我一樣表示認同架。

無幫無派無攀附任何"人"的叮鈴上

p.s.基督徒講野唔代表一定arm,始終都係人,我唔鍾意立亂去跟隨人架,即使佢無道理。

你點解唔接受我提議,去 其它香港討論專區,那些專探討不同意見的宗教問題的專區,去發表下意見?那兒一定很多人贊同你的想法,無謂係度鬧得不愉快。

[ 本文章最後由 叮鈴 於 07-9-16 16:29 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至