夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

我老公有心臟病呀, 而家排緊期等做手術!好擔心呀, 始終係做手術, 有一定風險!仲要係心臟手術喎!:-( :-( :-(
佢上個星期六下午先出院, 嗰晚佢細佬就打電話嚟,我見老公好激氣咁講(你係咪咁講野)跟手仲cut埋線, 等我仲以為佢老細咁無良, 要佢返工!原來係佢細佬!佢細佬(一齊做野)話我老公又唔返工, 逄星期日又唔返, 加班又唔返, 開夜又唔返, 係咪出嚟做?
佢冇病呀, 佢大佬而家有病呀, 你講嗰D係咩說話, 人講嫁?!!?
佢地老細都知道我老公有病, 所以D野唔趕都唔駛我老公加班或開夜, 星期日就更加唔駛講, 跟本就係6天工作, 星期日返係佢細佬搏表現, 佢健康可以捱, 佢搏佢既事, 你唔可以迫人同你一様!我老公有病唔捱得, 老細都未出聲, 幾時輪到佢出聲???
第二日佢地老細仲打電話嚟問候下, 佢仲話要做手術就做, 要請假就請, 冇問題!!!!跟本就係有D人冇人性, 講埋D唔係人講既話, 仲要嗰個係佢細佬!激到我老公生蝦咁跳!

大宅

好媽媽勳章

我地之前仲係好多嗌交, 仲諗住要分開住, 睇下大家係咪仲可以做夫婦! 點知真係好似D人講咁, 患難見真情, 其實大家成日都係為咗D好少既事嗌到死, 都唔知為咩??!!
佢病咗, 先至發覺自己好愛佢, 好緊佢!
都係嗰句, ----------珍惜眼前人!!!!:lol: :lol:

伯爵府

好媽媽勳章

希望你老公能夠大步檻過!
手術成功!

你個case,可能俾到一d啟示其他人.
珍惜眼前人,無野係比健康重要架!

伯爵府

你要好好珍惜佢呀~~~~~~~

大宅

好媽媽勳章

多謝哂你地既祝福!我都希望佢可以冇事!
如果係以前, 我聽到佢細佬咁講野, 我實叫老公打電話閙番佢,
我都會閙埋一份, 當然, 我老公實唔會做, 最後就緊係2 公婆閙交!
但係今次我就同老公講, 做得唔開心就唔好做, 做過第二份工!少D錢咪少D囉, 夠食夠住咪夠囉, 最緊要都係健康!
嗰刻連自己都覺得自己好偉大咁!居然咁都講得出!真係服咗自己!:lol :lol 老公就梗係感動到死, 係咁攬住我鍚!

別墅

Good Luck.

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

小心身體呀..你地....
唔好理佢細佬啦....傻架:tongue::tongue:..自己親呀哥....都唔擔心....
淨係叫人開工....
叫佢做飽佢啦:tongue::tongue:
雖然我在線,但可能行開左

大宅

Take Care !

大宅

祝你老公手術成功,早日康復

大宅

原文章由 ykcde 於 07-9-4 15:55 發表
我老公有心臟病呀, 而家排緊期等做手術!好擔心呀, 始終係做手術, 有一定風險!仲要係心臟手術喎!:-( :-( :-(
佢上個星期六下午先出院, 嗰晚佢細佬就打電話嚟,我見老公好激氣咁講(你係咪咁講野)跟手仲cut埋線, 等我仲 ...

希望妳老公手術成功, 唔好理個叔仔 , 都唔知佢係咪同妳老公係親兄弟 , 明知阿哥心臟有事就唔好激佢啦! 莫名其妙?-(

男爵府

希望你老公快d 好返啦!!
唔洗為d 無謂人勞氣
今次你同老公患難見真情
要好好珍惜眼前人!

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 fatlok 於 07-9-5 01:56 AM 發表

希望妳老公手術成功, 唔好理個叔仔 , 都唔知佢係咪同妳老公係親兄弟 , 明知阿哥心臟有事就唔好激佢啦! 莫名其妙?-(

係囉... 唔使理你叔仔, 佢可能覺得因為你老公的問題, 而加重左佢工作量所以講埋 d 咁嘢. 你兩公婆都要保重, 希望你老公手術成功很快可以康復, 而你都要保重身體咁先至可以照顧你老公呀!!

首頁

尾頁

跳至