夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

分手啦
原文章由 Nikegirl 於 07-9-5 23:32 發表
舊年...我老公出面有第二個,比我知道後唔敢返屋企,自己租咗間套房,點知個女人以為我老公會同我離婚,於是佢同佢老公離婚,拋夫棄子就跟咗我老公住, 不過,當我老公知道我可以原諒佢後想返黎....但佢好內疚唔知點離開個 ...

大宅

原文章由 Nikegirl 於 07-9-12 14:11 發表
我好想叫個女人唔好要...我諗我老公都唔想佢要,但以人道黎講唔可以咁做,如果個女人冇講大話,呢次係佢同我老公第三次有......
講真...一個女人要落咁多次好傷身,況且佢本身身體好差,又有哮喘病,有邊個可以教我點做好? ...

非常同情樓主, 真係有感同身受. 我同樓主有差不多的遭遇. 但我比你仲worse, 就係我同個賤人C6離咗婚.

其實依家仲係過渡期(我剛離婚1個月)個心仲係唔開心, 我發覺啲男人真係好自私, 自已變心仲有第三者, 仲講到自己唔想只因同太太唔arm傾冇咗feel而同個女人就好有feel又arm咀形就馬上上(全部都借口), 口口聲聲講想回頭就得把口講, 今天對住你就又話知錯又講要做返好人, 但轉頭又返去個女人到, 你講呢啲人真係不知悔改, 真真正正賤人.

我:-( 拖拉咗成年, 佢由死口不認到認咗外面有女人, 由講話會改過知錯到后期去埋個女人到過夜, 全部都係假話. 我辛辛苦苦對頭家一手帶個仔, 佢就親手破壞咗自己個家而去幫一個單親家庭重建一個完整的家. 我一而再,再而三比機會佢, 但佢冇珍惜仲一次又一次咁講大話, 錢比佢攞晒, 差啲連地方都冇得住. 真係.......... 賤人, 冇人性. 不過個第三者都係唔係好, 明知人哋有老婆仲要埋人哋身, 一句到尾兩個都係哀人, 留返個天收佢哋.

複式洋房

你老公可能想要, 你都唔知佢個心點想啦, 叫人落仔, 你都冇權啦,
到時係你欠個女人, 俾佢地一齊囉, 俾返空間你老公仲好啦

複式洋房

原文章由 Nikegirl 於 07-9-12 14:11 發表
我好想叫個女人唔好要...我諗我老公都唔想佢要,但以人道黎講唔可以咁做,如果個女人冇講大話,呢次係佢同我老公第三次有......
講真...一個女人要落咁多次好傷身,況且佢本身身體好差,又有哮喘病,有邊個可以教我點做好? ...

事情變得越來越複雜.
第三次有?頭二次點做?頭2次都無左,點解今次就一定要?
因為次數多怕壞身体?佢D行為要佢自巳負責,唔係你.隻野
非常好勝,佢有無想過佢之前同前夫生左個女,個女而家點,
而家又....賤格.

你亦有小朋友.邊個可憐D?佢知你咁...隻野都夾硬搶,打同情
牌,你C6應該受軟唔受硬.

你會唔會好似以前咁,參考一夫多妻制來安排生活?

對二奶會有家規,絕對大婆話事,佢生D仔女叫你做阿媽,
而叫佢做阿嬸.可留宿不過夜.家族大小事,無出席杈.話
事杈.

或者佢利用有肚把你打敗.叫你老公放棄你同理個細佬.
要同佢理佢未出世的棋子一齊?個女人好衰.佢而家唔
係愛你C6,而係佢要嬴你.

複式洋房

LunMeiWah 你都好冇品喎, 話個女人係隻野, 感情事係兩個人事, 唔好講到人地好似弧里精咁, 大家鐘意先會產生感情, 繼而先會上床, 唔係樓主老公既情人邊會有咁多次懷孕機會喎, 睇佢地都應該做唔少啦
而且一個人兩條心唔算多,你屋企都夠衫著啦, 做咩一陣又走買新衫, 做人就梗係貪新墅, 又或者佢老公唔離婚只係責任問題, 其實對老婆已經冇咩感情, 如果唔係一早都好想離婚, 又或者驚老婆會走去死左, 驚自己俾千人所指, 怕俾人鬧姐, 男人可能好想同情人繼續, 同情人既感覺/ 感情先最覺得舒服,
如果有人提議香港可以娶幾個女人, 我估佢老公第一個讚成
咁就可以完滿解決

男爵府

bb357

請問你男定女?結左婚未?
如果係女又結左婚,希望你有機會試下樓主既經歷
如人飲水,冷暖自知
請問狐狸既數量詞唔係"隻"咩
人係哺乳動物,係唔會唔理自己伴侶同囝女既
如果可以只顅性,拋夫棄囝子
同禽獸有何分別?
小小見解,如你仍覺"隻"野係要尊重的
你自己去支持佢吧
相信里度好多被人搶老公,大婆都不會認同的

原文章由 BB357 於 07-9-13 10:15 發表
LunMeiWah 你都好冇品喎, 話個女人係隻野, 感情事係兩個人事, 唔好講到人地好似弧里精咁, 大家鐘意先會產生感情, 繼而先會上床, 唔係樓主老公既情人邊會有咁多次懷孕機會喎, 睇佢地都應該做唔少啦
而且一個人兩條 ...

禁止訪問

複式洋房

SASA滾 , 咁唔知樓主每次想起, 又或者同公愛愛時會唔會想起,
佢老公同個情人愛愛既鏡頭呢, 我估樓主多多少少都會想起啦, 咁既然個心成日唔舒服(不過對佢都公黎講, 可能係一世難忘激情既經歷) ,不如成全佢地, 離婚算啦, 大家重新各自生活, 等情人個bb有個完整家庭

禁止訪問

複式洋房

唔好回應佢,當佢透明.
一D心理質素有問題的人係不需要回應概.

男爵府

sasa

你咪理佢:tongue:
佢自己可能做開第3者
咪常日同情,幫狐狸精,覺得佢地先係受害
算罷啦,佢唔係呀大,點會明白給人搶老公感受

[url=file://\\
[quote[/url]]原文章由 LunMeiWah 於 07-9-13 20:52 發表
唔好回應佢,當佢透明.
一D心理質素有問題的人係不需要回應概.

子爵府

總之一日唔離婚,我地做老婆既永遠都係X太,大方介紹比人知我地係邊個個老婆,光明正大,但隻野就一定要偷偷摸摸,唔見得光,睇佢可以捱幾耐,到時佢忍唔住就會煩隻C6,一於同佢LIN過!
***南無阿彌陀佛***

子爵府

原文章由 BB357 於 07-9-13 11:19 發表
SASA滾 , 咁唔知樓主每次想起, 又或者同公愛愛時會唔會想起,
佢老公同個情人愛愛既鏡頭呢, 我估樓主多多少少都會想起啦, 咁既然個心成日唔舒服(不過對佢都公黎講, 可能係一世難忘激情既經歷) ,不如成全佢地, 離婚算 ...

將心比已,如果你係女人既話,或者第日你個女有以上遭遇,你就唔會講得咁口響喇!
***南無阿彌陀佛***

男爵府

咁你個人都好開通下喎,咁+家就比以下既祝福你......

如果你係男人就祝你.....老婆晚晚好似公廁同唔同男人上床送頂綠帽比你
如果你係女人就祝你.....老公晚晚落鷄竇帶鷄滾到返屋企,生埋花柳送比你
原文章由 BB357 於 07-9-13 11:19 發表
佢老公同個情人愛愛既鏡頭呢, 我估樓主多多少少都會想起啦, 咁既然個心成日唔舒服(不過對佢都公黎講, 可能係一世難忘激情既經歷) ,不如成全佢地, 離婚算 ...

禁止訪問

男爵府

樓主:
你而家點呀?看了你的事,有點膽心你呀!!!

大宅

原文章由 家庭主婦 於 07-9-13 22:17 發表
總之一日唔離婚,我地做老婆既永遠都係X太,大方介紹比人知我地係邊個個老婆,光明正大,但隻野就一定要偷偷摸摸,唔見得光,睇佢可以捱幾耐,到時佢忍唔住就會煩隻C6,一於同佢LIN過! ...

i hv same problem ,my bb 5 months old
i agree u

複式洋房

原文章由 溫柔 於 07-9-13 22:42 發表
咁你個人都好開通下喎,咁+家就比以下既祝福你......

如果你係男人就祝你.....老婆晚晚好似公廁同唔同男人上床送頂綠帽比你
如果你係女人就祝你.....老公晚晚落鷄竇帶鷄滾到返屋企,生埋花柳送比你 ...

絕句呀~!! 正呀~ 講得好應棍呀~!!
我o地大家一齊祝福佢啦~!!!
再加埋 : 車見車載~ 棺材見到你都打開蓋添呀~~~ 哈哈哈!!!

複式洋房

原文章由 FISHMA 於 07-9-12 16:27 發表

非常同情樓主, 真係有感同身受. 我同樓主有差不多的遭遇. 但我比你仲worse, 就係我同個賤人C6離咗婚.

其實依家仲係過渡期(我剛離婚1個月)個心仲係唔開心, 我發覺啲男人真係好自私, 自已變心仲有第三者, 仲講到自 ...

:-( :-( :-( 原來我而家處境同好多人都好相似啊!不過我就好無助!都吾知道應該點拉!所以成日都吾開心!成日cry!!想同D識的人傾訴,又怕俾D朋友覺得我好似~~~吾同人講!我自己就亂想~~真系有時候想到同啊B一齊離開尼個不快樂的世界!!日日湊啊B,又無人可以傾訴,想搵社工!又吾知道搵邊度葛D!!好無助啊!! 想離婚又吾得,啊B剛出世,C6話離婚可以但系以后無得見個仔!佢吾會俾個仔我帶走!C6又摞曬我D錢.如果我搬出黎住,又好似注定就離婚!吾走,日日見住C6好心up~~最慘!99話我有產后憂郁證!話我系有病!吾聽我講個C6 D耶!!因為我同埋99住,所以日日俾99同C6搞到個人情緒好怪異!!我自己都覺得我開始變!!但系我又可以點啊!!邊個可以幫到我啊!!!!:-( :-( :-( :-( 最慘就系!!我自己都吾知道!!我應該點樣去面對日日D生活啊!唯有就忍!!但系我都好驚我自己會有病啊!!!!!無助啊~~~~~~~~~:-( :-( :-( :-(

複式洋房

原文章由 FISHMA 於 07-9-12 16:27 發表

其實依家仲係過渡期(我剛離婚1個月)個心仲係唔開心, 我發覺啲男人真係好自私, 自已變心仲有第三者, 仲講到自 ...

:-( :-( :-( 原來我而家處境同好多人都好相似啊!不過我就好無助!都吾知道應該點拉!所以成日都吾開心!成日cry!!想同D識的人傾訴,又怕俾D朋友覺得我好似~~~吾同人講!我自己就亂想~~真系有時候想到同啊B一齊離開尼個不快樂的世界!!日日湊啊B,又無人可以傾訴,想搵社工!又吾知道搵邊度葛D!!好無助啊!! 想離婚又吾得,啊B剛出世,C6話離婚可以但系以后無得見個仔!佢吾會俾個仔我帶走!C6又摞曬我D錢.如果我搬出黎住,又好似注定就離婚!吾走,日日見住C6好心up~~最慘!99話我有產后憂郁證!話我系有病!吾聽我講個C6 D耶!!因為我同埋99住,所以日日俾99同C6搞到個人情緒好怪異!!我自己都覺得我開始變!!但系我又可以點啊!!邊個可以幫到我啊!!!!:-( :-( :-( :-( 最慘就系!!我自己都吾知道!!我應該點樣去面對日日D生活啊!唯有就忍!!但系我都好驚我自己會有病啊!!!!!無助啊~~~~~~~~~:-( :-( :-( :-(

首頁

尾頁

跳至