自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

奶奶病左兩個禮拜,尋晚突然喺屋企過身,叫左白車,送左去醫院救唔番,因為奶奶得5x歲,所以好大機會要解剖驗屍!
聽日就要去葵通認屍,請問大家跟住會係點?
大約幾時可以俾番遺體我地搞身後事?
身後事又可以揾邊個搞 , 幾錢左右?
麻煩大家解答我,thx~

diedsee  我建議揾大酒店的1條龍服務,當年唔識,揾左agent 攪,唔係唔好,但想嚮萬國出葬都攞唔到冇位所以揾大酒店攪好d  發表於 14-4-13 17:19
rosestinger  東華三院在鑽石山和萬國殯儀館有提供不牟利的一條龍殯儀服務的  發表於 14-4-13 15:23

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆:奶奶突然過身,有好多野唔知應該點做?!

唔怕。你問就自然㑹有人教你點樣去邊度俾證明做完唔需要剖屍的。應該一個月內攪掂晒。

生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

RIP, 你99有信仰嗎?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

有專門搞身后事既公司,一條龍服務

男爵府

引用:RIP, 你99有信仰嗎?

原帖由 SUSANNA 於 14-04-13 發表
RIP, 你99有信仰嗎?
冇呀!淨係有拜下神,62話一切從簡!另外我地有骨灰位,想火化!謝~

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

公爵府

好多一條龍服務,平貴由人,仲要攪埋遺產

珍珠宮

畀面勳章

rip

公爵府

引用:Quote:原帖由 SUSANNA 於 14-04-13 發表RIP

原帖由 CHOR~CHOR~ 於 14-04-13 發表
冇呀!淨係有拜下神,62話一切從簡!另外我地有骨灰位,想火化!謝~
我好好睇睇,都要3-40000

珍珠宮

應該領死亡証時有好多做殯儀既人會派咭片俾你,唔駛擔心

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

琥珀宮

畀面勳章

1. 未必一定要解剖,如果佢有病歷,可要求唔做的,試下同醫生講,當年我爸爸情況一樣,都無做呢項

2. 而家你99 遺體已响醫院,你地可問醫院,然後去辦死亡証;辦咗,就可以去搵大酒店,如果想細搞,可去政府大酒店,約2萬樓下,辦死亡証果度可以問到詳情(甚至有人派卡片,呢d 當然係拉生意,會貴d)

3. 搵到大酒店,果度d 人會話比你聽之後嘅手續

Take care

公爵府

hashtag影視迷勳章

RIP.

男爵府

引用:1. 未必一定要解剖,如果佢有病歷,可要求

原帖由 I9528 於 14-04-13 發表
1. 未必一定要解剖,如果佢有病歷,可要求唔做的,試下同醫生講,當年我爸爸情況一樣,都無做呢項

2. 而家 ...
警方話佢好後生,太突然,只有痛風病歷,所以就算我地提出唔解剖機會都好微!
我想請問宜家已經可以辦死亡證?因為62所有錢都喺99户口,62唔知密碼,99又有份人壽!
謝~

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+I9528+於+14-04-13+發表1.+未

警方話佢好後生,太突然,只有痛風病歷,所以就算我地提出唔解剖機會都好微!
我想請問宜家已經可以辦死亡 ...
只要有仙人身份証就可以辦(好似醫院仲有張証明紙),唔關銀行事;至於銀行戶口,就比較煩,因為好多手續(要睇邊間),會點嚟點去,走好多轉,所以,如果唔趕,可以等帛事完咗先搞

禁止訪問

琥珀宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+I9528+於+14-04-13+發表1.+未

至於保險,你有死亡証就已經可以通知經紀

琥珀宮

畀面勳章

如果想慳,一定要用政府嘅大酒店(响紅磡,世界附近),儀式簡單而快,亦可以有間堂比親友上注香(但只有1~2個鐘時間,如親友唔多,已夠),上完香後,仲可以直接安排火葬(全部主要儀式,大概需要半日時間),問辦死亡証d 人,唔好問派卡片果d,

大宅

rip

子爵府

RIP.. 你奶奶本身係咩病病左兩個禮拜啊??

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

rip

分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

首頁

尾頁

跳至