想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

其實我之前巳經生左個女,之後我同我老公都一直唔知生唔生多個好:tongue:
宜至我開始留意番個排卵期咁我就中左,而家岩岩前一日先知道自己有左,心情有D開心又有D擔心,同我有第一個女時一樣
好似我咁8月25日M到31日周期9月7日-9月15日係排卵期,
我同我老公就9月7,13,14,16都有做....
咁我正常9月25日就會M到
之後9月28日就知道BINGO
希望E個可以幫到大家快D有BB
http://www.wyethbb.com.hk/tc/an/prepregnancy/an-prepregnancy-02.html

複式洋房

congratulations
你個女幾大呀? 今次一擊即中?

www.fotop.net/luckybeanbean/littlebeanbean

別墅

恭喜哂 :lol::lol:

洋房

恭喜你?-( ?-( ?-(
我都等緊BINGO, 都係睇埋呢幾曰.

別墅

好媽媽勳章

原文章由 christina060630 於 07-9-29 17:37 發表
其實我之前巳經生左個女,之後我同我老公都一直唔知生唔生多個好:tongue:
宜至我開始留意番個排卵期咁我就中左,而家岩岩前一日先知道自己有左,心情有D開心又有D擔心,同我有第一個女時一樣
好似我咁8月25日M到31日周期9月7日 ...

christina060630,

恭喜你呀…好戥你高興 ,我就無你咁多福份喇
小心身體,生個健康活潑精靈可愛BB

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

複式洋房

原文章由 Beanso 於 07-9-29 17:53 發表
你個女幾大呀? 今次一擊即中?

我個女而家15個月大,其實我自己有D怕
因為怕生左個BB之後個女會覺得多左一個小朋友巳為我唔<你>佢,我又怕我到時知要要點教,怕教唔到佢
如果我到時少左時間陪佢我又怕佢唔開心....
我而家都好煩

複式洋房

原文章由 GAGA1 於 07-9-29 18:25 發表
恭喜你?-( ?-( ?-(
我都等緊BINGO, 都係睇埋呢幾曰.

希望你都可以快D有啦

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

恭喜你,希望你同bb健健康康啦!我都等緊BINGO呀?

男爵府

恭喜妳呀!祝妳BB健健康康.

原文章由 christina060630 於 07-9-29 17:37 發表

別墅

恭喜恭喜!!

洋房

2-3 sep MC , cycle 27-30 days,i already dodo this mth on 14,15,17,20 Sep, 我23sep開始胸脹,temp98-98.6 in this week.
我今晚去小便時用紙巾抹時,有少少血絲,是否肯定MC嚟緊,唔會BINGO啦!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 GAGA1 於 07-9-30 00:31 發表
2-3 sep MC , cycle 27-30 days,i already dodo this mth on 14,15,17,20 Sep, 我23sep開始胸脹,temp98-98.6 in this week.
我今晚去小便時用紙巾抹時,有少少血絲,是否肯定MC嚟緊,唔會BINGO啦! ...

我都有血絲呀!!!好少law!:-(
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

大宅

恭喜!!恭喜!!好希望下一個輪到自己!!

洋房

我都係好少,但係係咪唔BINGO ah?
原文章由 bebu123 於 07-9-30 00:33 發表

我都有血絲呀!!!好少law!:-(

珍珠宮

恭喜晒~~
我都係8月25日MC架, 不過我D CYCLE唔準, 我都揸唔定主意幾時驗好~~

其實唔洗擔心咁多, 我睇DISCOVERY話, 只要妳而家得閒就同大女傾下將來弟弟/妹妹, 然後比佢參與將來BB買野或整野, 然後妳準備好一份禮物, 等BB出生時就送比大女, 話係BB送比家姐既, 然後將來照顧BB時亦都搵大女幫手(第下手巾仔之類), 咁大女就會冇咁抗拒BB架啦~~

希望幫到妳啦~~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

男爵府

恭喜你呀
兒女是耶和華所賜的產業,腹中的胎兒是他的賞賜
詩 127:3

大宅

祝健健康康

大宅

原文章由 小寶貝兒 於 07-9-30 03:51 發表

恭喜晒~~
我都係8月25日MC架, 不過我D CYCLE唔準, 我都揸唔定主意幾時驗好~~

其實唔洗擔心咁多, 我睇DISCOVERY話, 只要妳而家得閒就同大女傾下將來弟弟/妹妹, 然後比佢參與將來BB買野或整野, 然後妳準備好一份禮 ...

嗯..你說得很對呢:D

大宅

唔知幾時到我呢

首頁

尾頁

跳至