媽媽會所

跳至

首頁
12345...51

尾頁

子爵府

大埔媽咪俱樂部 (Part 3)

[size=x-large]** 新消息發報版 **

子爵府

Re: 大埔媽咪俱樂部 (Part 3)

[size=x-large]各位大埔媽咪
歡迎繼續加入!!

Let's update the list for the baby's birthday instead of the age.

From Large to Small (Baby) - (Pls copy this line whenever update to remind the new member):

1) TPMaMa: 囡囡 ~ 10歲, 囝囝 ~ 14個月
2) PoonMaMa: 囡囡 ~ 6歲半
3) happyma: 囡囡 ~ 6歲, 囡囡 ~ 14個月
4) Kittymama: 5歲
5) HoHoMa : 仔仔 ~ 5歲
6) 文文媽媽(my73320): 囡囡 ~ 5歲 & 3歲
7) 心心媽: 囡囡 ~ 8/5/1999, 囡囡~ 27/1/2001
8) FXPC: 仔仔 ~ 3歲3個月, 囡囡 ~ 15個月
9) winnie88: 仔仔 ~ 3歲3個月
10) whywhy: 仔仔 ~ 3歲
11) Tingmum: 囡囡 ~ 3歲, 仔仔 ~ 10個月
12) Tungtungma: 囡囡 ~ 3歲
13) Sangmami: 仔仔 ~ 12/3/2000, 囡囡 ~ 5/11/2002
14) POPOMA: 囡囡 ~ 17/4/2000
15) Littlepigpig: 囡囡 ~ 22/6/00, 仔仔 ~ 05/11/2003
16) Peggy: 仔仔 ~ 05/08/2000, 囡囡-18/05/2003
17) Cutebma: 仔仔 ~ 6/9/2000, 仔仔 ~ 28/12/2001
18) macca: 仔仔 ~ 30/11/2000
19) Mama1210: 囡囡 ~ 10/12/2000
20) Sherryyee:仔仔 ~ 09/01/2001, 仔仔 ~ 10/12/2002
21) Edmundmama: 仔仔 ~ 20/03/2001
22) Happy媽: 仔仔 ~ 20個月
23) 安安: 囡囡 ~ 22/05/01
24) Sally: 囡囡 ~ 14/06/2001
25) 思思媽咪: 仔仔 ~ 11/10/2001
26) HP: 仔仔 ~ 12/09/2001
27) TszChingMaMa: 囡囡 ~ 12個月
28) debbywieland: 囡囡 ~ 24/11/01
29) Samuel媽: 仔仔 ~ 6/12/2001
30) Cheukwing: 囡囡 ~ 18/02/2002
31) 大頭蝦: 仔仔 ~ 3/02/2002
32) 倩茹媽媽: 囡囡 ~ 26/04/2002
33) Donna: 仔仔 ~ 18/06/2002
34) Irischow: 仔仔 ~ 18/06/2002
35) tsuntsunbb: 仔仔 ~ 04/09/2002
36) Sheeta: 囡囡 ~ 06/09/2002
37) cutiejasmine: 囡囡
38) 0o...雯雯...o0 : 囡囡 ~ 22/10/2002
39) 貓貓Sharon: 囡囡 ~ 21/11/2002
40) 蒙妮卡: 囡囡 ~ 14/12/2002
41) JOY: 仔仔 ~ 12/12/2002
42) happydino: 囡囡 ~ 20個月
43) 小瑜: 囡囡 ~ 23/10/2002
44) patpat: 囡囡 ~ 13/11/02
45) vickycheung36: 囡囡 ~ 1.5歲
46) beautymum:
47) elainebell: 仔仔 ~ 4歲9個月
48) hinhinmum: 仔仔 ~ 7/11/2000
49) felix: 仔仔~5歲, 囡囡~3歲9個月, bb~10月出世
50)MANDYFUNG: 囡囡 (ADORA) ~ 7/10/2002
51) jojolam888: 19/08/2003 ~ 林村
52) healthyan: 囡囡 ~ 13/12/2000
53) mkling: 仔仔 ~ 07/05/2003
54) Connie (欣欣媽咪): 囡囡 ~ 08/06/2001
55) Twingirls: 孖囡(Ka Wei & Ka Hei) ~ 13/06/2001
56) bb_Perrin: 仔仔 ~ 12/2001
57) No.2: 仔仔 ~ 06/2001
58) Golfer: 囡囡 ~ 08/08/2002
59) ITMUM: 仔仔 ~ 21/07/2003
60) yatyatchu(ping&ching): 囡囡 ~ 18/08/2003
61) 小琪: 仔仔 ~ 1997
62) 欣欣媽: ~ 03/2003
63) mikeng: ~ 09/2004
64) vence: 囡囡 ~ 01/1996
65) Wollylamb: 仔仔 ~ 02/2003
66) little_chi: 囡囡 ~ 27/09/2003
67) fion7889: 仔仔 ~ 26/09/2003

如果想睇番D舊message就要去番
大埔媽咪俱樂部
大埔媽咪俱樂部(part 2)

子爵府

[size=x-large]
居住地點大統計
=========

大埔中心
HoHoMa
文文媽媽 (my73320)
心心媽
Tsuntsunbb
欣欣媽
fion7889

新鋒花園
Tingmum
Popoma
安安
Samuel媽
Patpat

太湖花園
Kittymama
WhyWhy
Peggy
Cutebma
倩茹媽媽
Irischow
蒙妮卡 - II期
小瑜
Elainebell – II期

雅景花園
Poonmama

村屋
FXPC – 桐梓Jade Forest Villa
Macca -桐梓
hinhinmun - 桐梓 (江庫花園)
ping&ching - 桐梓 (桐梓山莊)
Mama1210 - 中心圍
Joy - 中心圍
happydino - 中心圍
Littlepigpig - 中心圍
Edmundmama -黃宜坳村
Jojolam888 – 林村
Donna – 林村
Debbywieland – 大埔村屋 (near 太湖花園)
Felix -碗瑤
bb_Perrin - 南華莆
mikeng - 山塘新村
little_chi - 大尾督

麗和閣
Sangmami

廣福村
sherryyee

竇湖花園
Sally

廣福道
思思媽咪

大埔寶馬山
HP

新達廣場
TszChingmama

康樂園
大頭蝦

大埔廣場
Sheeta
mkling

新興花園
0o…雯雯…0

富善花園
貓貓sharon

帝欣苑
Connie (欣欣媽咪)

大元村
ITMUM (一至五-大埔, 假期-沙田)

運頭塘村
Vence

其他
Tpmama
Happyma
Winnie88
Tungtungma
Happy 媽
Vickycheung36
Beautymum
Mandyfung
Cheukwing
cutiejasmine
healthyan

[size=x-large]
大埔醫生逐個數
=========

藍色既代表佢地已登記《香港醫生網》click入去就睇到details啦! [size=x-small]《香港醫生網》是一個收錄本港註冊西醫執業網頁的網站。

李山河 Tel: 26648778
Healthyan
Alexmom

張志強 Tel: 26572323
vickycheung 36
checkwing媽咪

周信明 Tel: 26674431
Macca

陳永樂 Tel: 2623 7169
Macca

林偉樑 Tel: 26672326
Sheeta

運頭塘--張毅醫生
popoma
Samuel媽

[url=
http://www.hkdoctors.org/chinese/docsearch2.asp?id=7908]潘兆康 Tel: 26656655[/url]
littlepigpig
HP

彭錦強 Tel. 2667 3138
HP

子爵府

[size=x-large]靚靚聚會相簿

[size=large]817聚會相片

d相係由Sheeta 放上去Photostation, click上面個link就去到喇, 個密碼係: 817

[size=medium]817 Gathering

呢個係由Samuel 媽提供既, thank you!

男爵府

成日唔上黎,上襯黎就開新part,懶勤力!

大宅

mama1210,
我生0左囡囡,8月19日出世,
請更改.TKS!
媽媽的小寶貝 :-D :-D :-D

子爵府

Littlepigpig 寫道:

:-x :-x :-x :-x :-x
乜野懶勤力呀, 我盡責咋, 呢排咁忙都上黎開PART!

子爵府

jojolam888 寫道:
mama1210,
請更改.TKS!

改左啦, 你個過係咪羊女黎架??? 我睇番先知原來你住係林村, 你條村新年係咪好熱鬧嫁???

男爵府

mama1210 寫道:
[quote]
Littlepigpig 寫道:

:-x :-x :-x :-x :-x
乜野懶勤力呀, 我盡責咋, 呢排咁忙都上黎開PART!
[/quote]

:lol: :lol: :lol: 妳兩個玩乜呀? :lol: :lol: :lol:

星期六我唔係好sure可唔可以出到嚟, 呢輪公司成日有function, 我好似無乜時間見個女同老公。噚晚元宵兼老公生日, 我都好夜要返到屋企, 星期六或者要補'飛'。 :-(

大宅

大口, 安安:

我聽日要返工, 如果唔係實join你地茶聚o者!安安, 記得食多d野呀 :-P :-P

Healthyan:

咁你幾時得閒叫恩恩幫霖霖warm up佢個engine 0者?
:-P :-P

大宅

係白雪雪的羊女
許願樹由初一旺到初十五,好似去0左旺角

以前重熱鬧,過時過節有人放煙花,我住個位置開陽,好正0架.
自從董生上任就........ :-(
[quote]
mama1210,
請更改.TKS!

改左啦, 你個過係咪羊女黎架??? 我睇番先知原來你住係林村, 你條村新年係咪好熱鬧嫁???[/quote]
媽媽的小寶貝 :-D :-D :-D

子爵府

sheeta 寫道:
星期六我唔係好sure可唔可以出到嚟, 呢輪公司成日有function, 我好似無乜時間見個女同老公。噚晚元宵兼老公生日, 我都好夜要返到屋企, 星期六或者要補'飛'。 :-(

補'飛'既野, 梗係留番夜欄人靜既時候先....... 做架啦!!!! 一於聽朝同我地去飲茶啦

乜原來尋日你隻佬牛一呀, 咁我係到祝佢身體健康! 年年有生日, 歲歲有朝朝啦!

子爵府

POPOMA 寫道:
大口, 安安:

我聽日要返工, 如果唔係實join你地茶聚o者!安安, 記得食多d野呀 :-P :-P

Healthyan:

咁你幾時得閒叫恩恩幫霖霖warm up佢個engine 0者?
:-P :-P

不如你請假啦 同我地飲茶一定happy過番工

話時話你駛唔駛彤彤都同你個女warm warm佢呢

子爵府

係白雪雪的羊女
許願樹由初一旺到初十五,好似去0左旺角

以前重熱鬧,過時過節有人放煙花,我住個位置開陽,好正0架.
自從董生上任就........ :-( [quote]
改左啦, 你個過係咪羊女黎架??? 我睇番先知原來你住係林村, 你條村新年係咪好熱鬧嫁???
[/quote]

係呀, 而家真係小左好多人放煙花, 以前我條村都好多人放架 :-(

大宅

[size=x-large]安安茶聚

日期: 2 月7 日 (六)
時間: 早上 9 時
地點: 景福軒 (Where is it?)

報名:
1. 蒙妮卡 (咁凍, 我單拖)
2. Edmundmama
3. 大口

[size=xx-large]仲有無媽咪有興趣呀????

[quote]
安安 寫道:
[quote]
[quote]
蒙妮卡 寫道:
[size=x-large]安安茶聚

日期: 2 月7 日 (六)
時間: 早上 9 時
地點: 大家建議

報名:
1. 蒙妮卡 (咁凍, 我單拖)
2. Edmundmama
3. 大口

係咪要大唔要細架

To: mama1210, 咁凍, 我單拖.

[size=xx-large]仲有無媽咪有興趣呀???? [/quote]

嘩!!! 出左去半日返黎竟然會有人幫我整個茶聚...... 真係好感動..........真係想喊出黎........ 我報名.....我一定到!!!!!

其實好彩在我買左架車, 我唔開心我渣車出去, 上星期六我去左大尾督, 然後入烏交藤再去機場一轉出黎. 今日我又再去左兜風. 返黎之後就陪個女......... 我盡量搵方法俾我自己減壓......
[/quote]

[size=large]咁好啦!!!!不如簡簡單單去景福軒啦, 大家點睇, 如果無問題就9:00am景福軒見! 我一陣晏D有時間再打比你地confirm啦! ok? [/quote]
家齊、家慈囡囡係我的寶貝,兩個都是12月出世  :-)

男爵府

補'飛'既野, 梗係留番夜欄人靜既時候先....... 做架啦!!!! 一於聽朝同我地去飲茶啦

乜原來尋日你隻佬牛一呀, 咁我係到祝佢身體健康! 年年有生日, 歲歲有朝朝啦!

咁都得? 等我今晚睇下形勢先, 希望可以join到妳地啦。話時話喇, 景福軒喺邊樹架。

大宅

Sheeta,
去啦, 去啦, 都係坐兩個鐘之嘛, 到時都係11點到, 仲有成日比你老公啦. 我跟住仲要去買餸呀.

sheeta 寫道:
[quote]

咁都得? 等我今晚睇下形勢先, 希望可以join到妳地啦。話時話喇, 景福軒喺邊樹架。 [/quote]

子爵府

去啦, 去啦, 多D人去happy D 呀!!!!

景福軒係新達廣場入面架(好似係3樓), 應該好易揾!!

大宅

咁邊個揾位? 嘻嘻? 住最近的可不可以...........

大宅

大口:

我都想架, 不過o岩o岩先放完假, 咁快又想放假, 都係遲少少先啦, 留番月尾學校有家長講座先放lu. 記住谷安安食多d野呀!

我點止想彤彤幫霖霖warm warm佢, 仲要cherry啦, 亞寶啦.....幫手添架, 咁幾時jet? :-P :-P

首頁
12345...51

尾頁

跳至