嬰兒用品

跳至

首頁
12345...50

尾頁

大宅

TWINS MAMA CLUB (PART 3)

List updated as follow:

如有錯漏,多多包函,請pm通知我更新.thanks!

1)mrs.leung........(8/10/94)孖女
2)onlokma..........(??/12/98)孖仔
3)CCHOW22........( ??/03/00)孖仔
4)3kids..............(19/07/00)孖仔
5)twinsma..........(06/09/00)孖女
6)4KidsMom........(24/12/00)孖仔, 宏康/滿康
7)Taofungshan.....(27/12/00)孖仔,Joshua&Joseph
8)twinsmama......(??/12/00)孖仔
9)Heidi媽.............(05/03/01)孖仔,Dickson&Michael
10)H&WMama.......(07/03/01)孖仔
11)choychoy.........(??/03/01)孖仔
12)twins媽............(??/??/01)龍鳳
13)twingirls.......(13/06/01)孖女, Melissa & Nicola
14)twinsmother (12/09/01)孖女, 倩樂 & 倩妏
15)Twinsmami......(27/12/01)樓鳳,芷琳/梓
16)marblema.......(05/02/02) 龍鳳, 錚熹/鈺然
17)meijing...........(28/02/02)孖女, 嘉晴/海晴
18)蚊滋媽咪..........(??/06/02)孖女
19)TwinsMaMa......(??/06/02)孖女
20)LEON.(10/07/02)孖女,Janice & Joey(呈呈/頌頌)
21)blue_blueberry(25/07/02)孖女,sharon & sherry
22)irenepang803.(27/07/02)孖女, Suei & Summi
23)jc0901...........(31/07/02)龍鳳, Oscar & Esther
24)Babe..............(07/08/02)孖仔, Justin & Julian
25)小孖宝.............(23/08/02)龍鳳
26)camy.............(30/09/02)孖女
27)jj818..............(09/10/02)孖女, 沅蕎/海蕎
28)sarahhong......(15/10/02)孖仔, Roy/Rio
29)3Gmami.........(25/10/02)孖女
30)twinsmum...(11/12/02)孖仔, Timothy & Jeffrey
31)carrai..............(06/02/03)孖女,蓓/蕾
32)Candy_kent.....(20/02/03)孖女, 凱棋/凱稀
33)Jeanniewong....(04/03/03)孖仔
34)lalalam.............(18/03/03)孖仔
35)P&J-MA............(28/03/03)孖仔, 昆泰/昆彥
36)ml094..............(04/04/03)孖女
37)Hokkaido..........(24/06/03)孖仔
38)琳琳媽...............(29/07/03)孖仔
39)mingsze............(06/08/03)孖女
40)2Kmami.............(27/08/03)孖女,Keli/Kiyo
41)twinsmami03.....(06/09/03)孖仔,智員/行方
42)maggie3493......(10/09/03)孖仔
43)191919.............(11/11/03)孖仔1女(三胞胎)
44)serenacheung....(30/11/03)龍鳳
45)twinsbaby..........(05/12/03)孖仔
46)sumsum............(16/01/04)
47)rl2999...............(02/01/04)孖女,卓蕎/卓筠
48)twinmama..........(11/5/04)
49)Luzern................(??/06/04)
50)Queeine2003......(25/07/04)孖仔
51)kyliema...............(21/10/04)??
52)ABCDFamily........(12/12/04)??

男爵府

Re: TWINS MAMA CLUB (PART 3)

嘩, 我地咁快就要開part 3, 真係人多勢眾!

公爵府

唔該晒 irenepang803, MarbleMa & Babe! 給我醫院資料!

Babe, 係呀我很喜歡 Luzern 這地方, 很恬靜, 舒服, 很relax, 很美麗而已!

大宅

luzern & babe,

咁妳地鐘唔鐘意佢地o既湖區小鎮"煙特勒根" (唔記得點spell)? 我就極度喜愛.

marblema

大宅

Hi marblema,

That is Interlaken. 我都覺得Interlaken重舒服過Luzern.

Babe

大宅

babe,

個次我留左成個星期都唔想走呀! 可能心理作用, 硬係覺得個度連d 芝士咖啡都正過人!

marblema

等待驗證會員

係呀,瑞士的地方好好住架。 地方乾淨, Luzern 的 Vierwaldesee湖又靚。 您

大宅

marblema,

我去果次係10月天, 頗凍又day day落雨, 住左3晚就走左, 我重記得住果間B&B個房窗對住人地屋企花園, 有棵apple tree, 有好多小小紅蘋果, 我朝朝起身就望住人地個花園, 好羨慕. 好似有D印象果度D coffee特別正, 但最難忘係果到

公爵府

MarbleMa,

我好似無去過 Interlaken 呀! 每次都只係去 Luzern 湖. 少女峰的冰雕洞就好似有去過! :-P

複式洋房

hi,各位媽媽,

好多謝你地回覆我咁多問題呀,我而家安心好多了.

我諗我會响廣華生,不過唔知開刀定自己生.

twinmama

大宅

irene:
唔好意思呀! 我想問你對孖女著住件hellokitty衫
向邊到買o架! 貴唔貴呀!
我覺得幾靚, 好想買比對孖b呀!
thanks!
[img align=right]E:\PHOTO_10(10_042)[/img]

大宅

all twins mama:
真係好耐沒上來傾計啦! 咁快就開...............part 3啦!
我o地o既twins club 真係越來越人啦! 後勁凌厲

各位有心人仕:
大孖現在好番好多啦! 不過我都好擔心佢,
因為大孖比較洩及百厭, 成日爬高, 有大膽,
都唔知點算好呀!

細孖就比較癡身啦! 好似萬能膠咁, 分唔開,

[img align=right]E:\PHOTO_10(10_042)[/img]

大宅

irene,

終於連細孖都停左肚瀉, 真係好似leon咁講, 話停就停, 明明前日仲痾三次, 水汪汪, 第二日就全日一滴都冇, 而且仲突然胃口大開, 食極都唔夠!

marblema

大宅

蚊滋媽咪:
你係咪問孖b簽名相着緊果件衫仔呀,果件衫我o係hipo買,唔係hello kitty黎架,件衫都好暖架,我唔係好記得幾錢喇,淨係記得開倉果陣買,有4折.講開百厭,我發現近來我對b都好鬼百厭,成日擒來擒去,所以我成日要釘實佢地,如果唔係,孖b實送好多層樓比我住都得喇.

大宅

twinmama:
其實我陀孖b4個月果陣醫生已經同我講話要開刀,因為孖b好早已經係69兩頭勾,一個patpat向下一個頭向下,所以醫生一早就同我講要開刀喇,其實如果非必要醫生都會鼓勵自己生,但其實好多孖b媽咪都係開刀,所以我好佩服leon,可以自己生,而孖女仲有返咁上下重量,勁!

大宅

marblema:
聽倒你個好消息真係開心,我諗孖b應該好返架喇,最開心果個非你莫屬啦.你話孖b胃口大開,可能孖b病果陣冇啖好食,而家實行食返夠本,hehe

大宅

all twins mama:
今日有件事好開心呀 我發現孖b傾計呀,話說大孖飲緊水水,咁大孖就餵細孖飲水,點知細孖飲唔倒就同大孖講話冇(因為當時細孖係扒o係地下所以支管d水唔到),跟住大孖自己試飲有wor,就同細孖講話有,跟住再比細孖飲(當時細孖企左起身),細孖飲左後同大孖講有,跟住仲笑潻,我見倒佢地兩個咁真係覺得好sweet呀,有時我比野大孖食佢會先比妹妹再問我攞,有時細孖都會,但大孖較多,我覺得大孖有時真係好識照顧妹妹,真係好開心呀.

大宅

Hi Irene,

見你描述大細孖傾計, 又大孖照顧妹妹, 真係好溫馨好sweet. 我都祈望住孖B都可以有多D溝通, 兩兄弟相親相愛.

Babe

大宅

irene & babe,

我都覺得孖b大大下會開始互相照顧, 以前佢地未識講野, 兩兄妹就係度講bb話, 細聲講大聲笑, 依家識講野, 成日你叫我我叫你, 妹妹做d乜乜乜啦, 哥哥你又點點點呀, 好好笑. 阿囡有時仲會管住哥哥, 例如: "哥哥過黎讀書喇!", " 哥哥, 小心跌跌呀!", 不過阿囝通常都唔領情, 成日話"唔得呀!".

有野食兩兄妹最齊心, 哥哥有乜都預阿妹一份, 佢會大大聲嗌阿妹, "妹妹食餅餅啦!", 不過遇到佢地唔鐘意食o既野時, 佢地亦會互相推樁, 哥哥唔食會叫妹妹食, 阿妹唔要又指住話俾哥哥食, 蠱蠱惑惑!

家有孖b真係好熱鬧, 有時會覺得獨生子女真係會好悶, 發展亦唔會有孖 b咁好, 因為佢地互相學習, 互相補足, 溝通同社交能力都好d.

marblema

大宅

Irene & MableMa:

你地對孖B真是很可愛! 我對孖B都是到左5個月先有小小交流, 話說有一晚我地一齊外出回來, 我地將孖B放在同一將床上準備幫孖B洗臉洗手, 可能孖B穿得太多衫, 兩個都好似十字0今, 誰知我去拿毛巾期間, 細孖就不停啜大孖隻手(好似好好味0今), 但大孖又好似好enjoy比隻手細孖啜, 當我話細孖百厭食家姐隻手時, 大孖就立即望住細孖大笑.... 這次是兩姐妹第一次溝通所以都覺得幾攪笑!

2Kmami

首頁
12345...50

尾頁

跳至