懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

今朝十點幾,收到惠氏話送奶粉來,一拎起電話,哇!勁無禮貎:「惠氏送奶粉來!」一聽之下,我以為我爭人錢比人追債..問清楚d,原來哥仔想話自己係我住果個區..咁知道咗咪收線囉,原打算都無謂同佢哋計較,然後咪打電話叫屋企個家務助理準備落街取「粉」啦...

隔咗十分鐘左右,又收到惠氏哥仔嘅電話:「送奶粉到咗!叫人來收。」,又係收債佬語氣..心想,又唔係我話要你哋d奶粉,係你哋要送比我之嘛,洗唔洗咁悪呀?!我係公司講電話,都費事同佢嘈,咪問清楚佢位置,等家務助理可以下樓取,點知,毫無改善:「咩位置呀?咪係你條村度囉!」(條村咁大,如果我可以一家人住晒,你咁講,我都覺得合理,但我只係住係某一角落啫!)跟手仲聽到隔離果個哥仔講「乜咁煩傢,又要等佢,話佢知我哋係迴旋處!」心想!是旦啦,佢哋都係老粗啫,無謂嬲佢啦,咪打電話叫家務助理叫佢下去取啦..

點知原來故事並未完結,我家距離「迴旋處」的確有點距離,行得耐亦相當合理;係家務助理行去取粉之時,我比老闆召咗去問兩句,五分鐘不足,我回位已經看見四個missed call….心想,洗唔洗呀?等個客五至十分鐘都要炸個電嘅電話? 心想乜完來取惠氏奶粉的贈品要咁受氣傢咩? 更抵死係,佢哋又白痴地不小心留了言,給我的錄音機收錄了惠氏哥哥罵我的粗口兩句……

,今時今日咁嘅服務態度真係令人嘆為觀止….我想我個b出世後係唔會食惠氏囉同埋我都會鼓勵大家不要收惠氏的贈品奶粉囉大肚婆及產婦實在不宜受氣呀! 哈哈哈….

重點真係,我其實唔太恨佢d贈品,係佢哋要送,咁樣送法就真係好有趣…所以,真要同大家分享下囉...

大宅

o個 d 應該係速遞公司的職員,我諗惠氏都唔想 d 人咁差o既。我覺得你可以同惠氏反影下件事。

大宅

上次惠氏送奶粉比我又無咁的情形喎!!! 佢哋仲送到嚟我屋企, 之前會打個電話上嚟通知, 仲唔該前唔該後, service都OK喎!!! 我諗咁啱你遇到個你所講的老粗啫!! 況且, 我諗都係D速遞問題, 都唔關惠氏的事!!!

[ 本文章最後由 JessBB 於 07-10-10 13:13 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至