跳至

首頁
45678...79

尾頁

大宅

Re: 有冇住荔枝角區的媽媽呀?

咁知唔知邊度買平ar?
~-~-~-~-~-~wingwingchu

子爵府

2024年龍年勳章

exactly邊間平我都未摸清楚哂..不過就for sure藥房一定會平d...你有冇朋友做護士架...通常 if you have friend who is nurse, she can order that for you with discounts~~

大宅

Wingwingchu,

你有冇去青山道d葯房睇啫,果到d野真係平d架,如果思敏傑就$88,思敏兒就唔知,我去開可以幫你睇吓.

彥彥媽咪,

護協真係好多野賣的,你有冇識人呀,最衰我個friend住好遠.
你上次話有體操班通知你,而家ymca又有啦,你去以下網址睇下啦.
YMCA

大宅

彥彥媽咪 ,
想問下你知唔知我地附近有無d playgroup or幼兒班
介紹呢????

敬畏耶和華是智慧的開端,認識至聖者便是聰明
我家有2個珞豬豬,晉珞&珞怡

子爵府

2024年龍年勳章

BBChu:

Playgroup就好似唔多覺,幼兒園就真幾間,我地左手邊美孚有”嘉心”同”宣美”幼兒園,遠少少盈暉台就有”朗思”(Think),右邊幸福村(近Haking Wong)有浸信會愛群服務處幸福幼兒園,不過我對佢地就係知咁多,我會等細仔夠歲就親自去呢幾間了解吓∼∼

hohan:

今日收到clubhouse 有d小朋友Easter Holidays嘅活動噃..你會唔會同仔仔報名?

我就想同孝彥報 (1) 體操同樂日(I);(2)兒童節遊樂Party...不過我聽日唔得閒,唔知報唔報得到..得好少位咋∼∼ :-(

大宅

彥彥媽咪 ,

I just know 盈暉台”朗思”(Think)
thank for yr information
敬畏耶和華是智慧的開端,認識至聖者便是聰明
我家有2個珞豬豬,晉珞&珞怡

大宅

彥彥媽咪,

我冇同呀仔報名,果日我唔得閒呀.

大宅

之前帶o左希希落clubhouse, 佢四圍"及" 好開心. 雖然佢未識玩, 得閒我都會帶佢去clubhouse望多d colourful things.

子爵府

2024年龍年勳章

hohan & wingwingchu:

I will hold a birthday party for Henry (Apr 1) and Norman (Mar 19) on this coming Saturday in the clubhouse (L2 dancing Room) from 1-4pm ar...

If you have time and are interested, you are wlecome to bring your kids to join ga~~

大宅

彥彥媽咪,
首先祝你對小朋友[size=large]快高長大,精靈活潑,聰明伶俐.
明天我約左家務助理呀,你地玩得開心d.或者叫我個妹方唔方便帶呀仔去clubhous時落黎探吓你地先.

琴日check過時間ok,幫呀仔報左4/18體操同樂日,你報左味?

大宅

All Lai Chi Kok Mama,

我都係住係昇悅居, 搬左黎三個月度,我仔仔剛剛兩歲,4月1日會到嘉心讀N1,請多多指教!

Magnus Mother
:chair:

大宅

MagnusMother,

hi,歡迎你呀,我都係住昇悅居的,你係唔係第二期呀,我地唔知有冇見過面呢.

子爵府

2024年龍年勳章

hihi, Magnusmother:

Welcome ar... 你住邊座架?我係三座呀∼∼你有冇去我地個昇仔網呢?(嘻嘻..我次次都乘機向各昇仔friends推介個網架.. :-P )

昇悅茶座

得閒去睇吓啦...

我係上年11月中就已經搬咗嚟架喇...算係早個批啦..相入面個個就係Magnus呀?個樣好大個呀∼∼唔似兩歲幾..你仔仔Apr 1返學喇!!好日子呀..因為我大仔係April 1生日嘛..哈哈..

第日你有時間就請update吓我地嘉心嘅情況丫..因為我都會打算送細仔去讀N1...so 我都想睇吓嘉心點∼∼

Hohan:

冇問題呀∼∼邊個嚟同幾時嚟都welcome ar... 不過記住我地聽日會響gym入面個dancing room wor...唔係響kids's playroom個層架..

我都有同孝彥報體操同樂日呀..到時見喇∼∼∼ :-P

大宅

彥彥媽咪,
oh no! I missed the party ar. Anyway pls send my best wishes to ur sons.

希希 also 2 months by today ar. Sometime she smile at me and talk with her toys ar. Funny.

大宅

彥彥媽咪 - 我住五座,上年12月尾先搬入去,學你話齋真係嘜野都無,其實我都有些後悔,不過就好近我外家,我都唔明點解間惠康可以甘細,又唔係廣場,無送買.不過環境就幾好,又多些地方俾小朋友玩.

我仔仔生得高,所有人都估佢三,四歲,佢星期四會去嘉心讀N1,到時話你地知情況,面試時我覺學校環境普通,比較舊同細,,不過,Miss就真係好好人,好Nice,其實仔仔係嘉心都只會讀五個月,海富救世軍收左佢9月讀N1,不過我現在心大心細,始終昇仔無直接車去救世軍,好唔方便.

子爵府

2024年龍年勳章

Magnus Mother:

依家大家做開荒牛係就係慘d架喇..不過據我地所知惠康係會expand架..遲d會有埋wet market,到時就好好多咯∼∼ 四月初響窗簾舖隔離仲會開醫務所添噃∼∼

係喎..我都冇諗過有海富嘅救世軍添..佢地有校車冇?我反而係睇中響幸福村個間”浸信會幸福幼兒園”,近近地響Haking Wong後面,又有校車,亦有open playground,不過我未真正入過去,所以都唔敢肯定佢係好定唔好..等我遲d去八吓先∼∼ :-P

你係在職媽咪定全職媽咪呀∼∼??做邊行架?我就係半職,得閒做吓散工咁囉..所以朝早有多d時間陪對仔..夜晚就教吓夜校咁咯∼∼

得閒多d上嚟chat 啦..

MagnusMother 寫道:
彥彥媽咪 - 我住五座,上年12月尾先搬入去,學你話齋真係嘜野都無,其實我都有些後悔,不過就好近我外家,我都唔明點解間惠康可以甘細,又唔係廣場,無送買.不過環境就幾好,又多些地方俾小朋友玩.

我仔仔生得高,所有人都估佢三,四歲,佢星期四會去嘉心讀N1,到時話你地知情況,面試時我覺學校環境普通,比較舊同細,,不過,Miss就真係好好人,好Nice,其實仔仔係嘉心都只會讀五個月,海富救世軍收左佢9月讀N1,不過我現在心大心細,始終昇仔無直接車去救世軍,好唔方便.

大宅

彥彥媽咪 - 做我地開荒牛真係就係慘架喇!我係一個左職媽咪,我雖然做秘書,不過我做廣告呢行,成日都要開ot,成日都要9點幾先食晚餐,好慘,我工人無你個工人甘Smart,所以逄假日我就要去美孚買一星期送,好慘,做倦過以前,所以留下嘜野都無,好慘!

我之前去海富救世軍交留位費時,佢話暫時未有校車去昇仔,我都要睇下有無車去美孚先,因為個度真係好唔方便,係奧運站起碼要行20分鐘先到,我工人平時做任何野都好慢,如果叫佢接放學,我驚佢要行足半個鐘,來回成個鐘,到時唔知點算.

我之前見你message,你話朝早係泓景搭村車,請問你係咪昇仔居民可以搭?幾點開?隔幾耐有第二班?我想教工人搭?

子爵府

2024年龍年勳章

我之所以可以搭泓景嘅shuttle係因為我有佢地個住戶証嘛..所以先搭得(我有親友係業主),otherwise佢地唔會俾你搭架.. :-(

去美孚係好麻煩架喇..一係搭地鐵,一係出CSW Road搭巴士,兩樣都咁煩..一係你去對面LCK Road搭32 bus 啦..得唔得..架32 係去奧海城架噃..不過班次就疏d.. :-( but it's also a choice咁啦..

你又會唔會去問吓救世軍白田又或荔枝角個間?講距離呢兩間同海富都差唔多,但就有校車噃..

我就有同細仔排咗荔枝角個間..到時Call interview先決定去唔去..

我多數鍾意坐地鐵去深水步北河街個街市買,佢地dchoices又多又平,美孚好貴,價錢差成倍,我多數MTR去,搭702返..都好方便,反正都係once per week la...

MagnusMother 寫道:
彥彥媽咪 - 做我地開荒牛真係就係慘架喇!我係一個左職媽咪,我雖然做秘書,不過我做廣告呢行,成日都要開ot,成日都要9點幾先食晚餐,好慘,我工人無你個工人甘Smart,所以逄假日我就要去美孚買一星期送,好慘,做倦過以前,所以留下嘜野都無,好慘!

我之前去海富救世軍交留位費時,佢話暫時未有校車去昇仔,我都要睇下有無車去美孚先,因為個度真係好唔方便,係奧運站起碼要行20分鐘先到,我工人平時做任何野都好慢,如果叫佢接放學,我驚佢要行足半個鐘,來回成個鐘,到時唔知點算.

我之前見你message,你話朝早係泓景搭村車,請問你係咪昇仔居民可以搭?幾點開?隔幾耐有第二班?我想教工人搭?

大宅

彥彥媽咪 - Oh. I see 要有住戶証先得:-(,到唔明點解昇仔無Shuttle Bus服務? :-(

我之前申請海富and荔枝角個間,不過我覺得荔枝角比較舊,始終海富較新同大,之係開左幾年,所以我選海富,不過交通方面真係頭痛,我諗過多兩個月再打去,或者睇下有無校車去美孚都好.

係呀!美孚真係好貴,我諗下次都要去深水步北河街個街市買先得.

子爵府

2024年龍年勳章

希望你可以快d揾到校車喇!!

各位:

你地Easter 同小朋友有乜節目呀?我就會:

(1) 同阿仔參加會所搞個d細路function
(2) 去奧海城參加Easter英文美術工作坊
(3) 去愉景新城睇Bandai 玩具show
(4) 去元朗廣場睇小飛俠 show兼同佢影相
(5) 可能會揾日閒日帶佢去海洋公園

大家仲有冇好介紹呀∼∼

首頁
45678...79