跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

小朋友一年級開始係學校學咗大半年,一直都係租用學校嘅長笛,現時已到期需要歸還而小朋友亦培養咗興趣,想買支新笛比佢繼續學。想請問初學者用長笛應該要注意咩?買邊種先啱?牌子?型號?同價錢?求各位指教。謝謝!

Love and Kindness are never wasted.

大宅

回覆:babycam 的帖子

既然响學校學不如請教老師買邊款好啲適合仔仔

大宅

回覆:有無小朋友學長笛?

我囡囡都是在學校學的!不過學校要我地自己買
我地用Yamaha $4xxx加一支小u咀
每次吹完一定要清潔!

珍珠宮

引用:我囡囡都是在學校學的!不過學校要我地自己

原帖由 danasohkg 於 14-06-03 發表
我囡囡都是在學校學的!不過學校要我地自己買
我地用Yamaha $4xxx加一支小u咀
每次吹完一定要清潔!
Yamaha太貴了,所以我想請教大家仲有無其他牌子介紹

Love and Kindness are never wasted.

別墅

您好呀~ 。其實宜家yamaha 有221或者211都係三千幾蚊
或者平啲就 Jupiter
不過如果Yamaha比較有保証

複式洋房

對,yamaha比較貴但比較實用正可靠
Jupiter 係次選~
而Armstong同大陸笛 係我最唔建議買
希望幫到您

複式洋房

對,yamaha比較貴但比較實用正可靠
Jupiter 係次選~
而Armstong同大陸笛 係我最唔建議買
希望幫到您

珍珠宮

音樂老師話yamaha 211 & 221入門版依家都係大陸生產音質無咁穩定,購買時必須每支去試,但我個小朋友只係初學未有能力去試出音質,所以吾知點好。老師建議我地買台灣同美國牌子,而學校提供嘅vif(不代購)並非鍍銀,難長遠使用。

大宅

上星期呀女張支咀跌咗落地下!
今日去Tom Lee修理!有保養,唔冼用錢!

首頁

尾頁

跳至