嬰兒用品

跳至

首頁
12345...73

尾頁

男爵府

開張大吉, 拍門報到!

子爵府

拍! 拍! 拍! 有冇幸福太太呀?

大宅

嘩~~我以為JC你訓~~失驚無神~~彈返上黎~~開

子爵府

jc,
今日陳守仁作個過程要攪幾耐呀?

男爵府

仲有一位至幸福少奶未見人, 比幸福浸溶了:mrgreen: ?

cyrusmum,
我對陳守仁麻麻地, 你地天日去完感覺下! 15分鐘至20分鐘咩都掂!

bebe,
27 號, 比你算過應該都係好日子好時晨, 我家孖寶均有重要約會, 要黃昏或晚黑至來橕場, 歡迎無?

子爵府

jc,
OK! 咁我應該夠晒時間! 理佢好唔好啦, 就算佢哋收咗你, 你都唔會揀架啦! 至緊要佢一路面試都唔駛煩到家長, 咁至very good!

bebe,
我哋其餘個個都真係未知幾點得, 都係要等dbspd幫我哋決定!

禮媽,
今晚好唔好玩? 多唔多人? 至緊要係玩唔玩到巴斯?

[ 本文章最後由 Cyrusmum 於 07-10-20 00:02 編輯 ]

男爵府

yuyung )))))

仲吾見來 ? 吾係又愛人出差?

子爵府

jc,
有乜令你感覺麻麻呀? 咁多間嚟計, 我覺得啲間既行政係最好, 由入門口到出門, 一啲混亂都冇, 全程都有清晰指示, 又沿途都有老師站崗! 面試過程又流暢都不得了. (其實應該講由報名計起, 全部都鬼死咁方便). 睇佢哋播啲學園片段, 啲學生都好似ok! 不過就真係冇機會正面接觸! 至於學園, 我就覺得都係差唔多啦! 又冇特別好靚, 但都唔錯, 反而思翰一落車就話好靚, 因為佢係七彩顏色喎! 佢in完仲話啲間好過英華, 佢話啲老師好好人喎! 又話人哋英文老師靚女!
今日下午去培僑時, 學校反而冇乜人, 佢哋要用咗成個鐘嚟in, 一入到禮堂後, 就見旁邊已放好一組組枱, 小朋友報到完後就要坐埋去唔知做啲乜, 我幾起碼有2-3頁紙! 後來我問思翰係啲乜, 佢話唔知第一頁做啲乜, 諗緊時啲人已經叫佢唔識就做第二頁, 咁佢就真係唔做第一頁都夠膽死! 後來就又係叫佢哋畫畫, 係要畫Family, 但佢又話佢只係畫完自己一個後, 又已經話夠鐘, 佢都畫唔切我哋兩個喎!:-| 跟住就會分別去幾間唔同既房, 有普通話有英文老師問唔同既嘢, 普通話老師有講故事然後問佢哋, 英文老師就比咗幅圖佢哋睇, 然後問嘢, 佢嗰幅就係沙灘既! 另外又有啲合作性既遊戲, 同埋肢體性既嘢, 佢話係執起啲豆袋, 然後又抛去另一度! 而家長就落返小禮堂再聽校長吹吓水, 今次校長著返西裝, 就順眼好多! 最後就有姐姐仔帶返佢哋落嚟操場比我哋接!

男爵府

來喇~~~~~來喇~~~~~~
報到喇~~~~~

遲左喇多喎, sorry
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

男爵府

cyrusmum,
睇黎我地都係去陪玩, 聽天由命罷!

yuyung,
拍門句號未畫上就走埋 ?

男爵府

cyrusmum,
今日培僑一行都係食白果 , 尤其妹妹(超級頂嘴王), 人地問佢電話號碼, 佢初答了我手提號碼, 跟住知錯同人講再答過, 又諗左陣同人講都係吾答, 因為媽咪教不可隨便同別人講屋企電話, 真係吾講果句都講埋, 亞女咪玩啦!

至於係hall 到做既worksheet, 妹妹都做吾哂, 聽佢地講1st page 係圈出與第一幅圖不相同既圖案!

入班房佢地開始看普通話cartoon然後搶答, 應該好過老師讀圖書問問題! 再到英文老師到睇圖畫答問題, 我地幅係farm pix, 問佢地鐘意圖中咩動物, 哥哥答 : horse and then no more answer, 妹妹係隔離勁提佢答多d, 至up 多兩粒字 , 攪到老師問妹妹做咩幫人? 仲夠膽c 答人 : we're brother n sister, we love each other! 哎! 咪再講咁多野啦 ! 到老師問佢 : 你又鐘意咩? i love butterfly. she can fly to my head and made my hair more beautiful. more people loves me! 睇黎個面試班for gorgor都無鬼用, 無上果個似好過佢 !

bebe,
估計生意興隆, 收入滾滾來, 忘到無時間來搵我地 !

jc

[ 本文章最後由 jc0901 於 07-10-21 18:27 編輯 ]

子爵府

jc,
Esther果然有潛質! 學你話, 可能見佢精乖, 收佢唔定呢! 不過啲間就算收思翰都冇用, 琴晚我老公至有band多一次!
你有冇收到英華2nd in信, 有媽咪陸陸續續收到啦! 我就連dbs封都未收到, 實要等多幾日. 不過聽日同我妹一齊上去我老公到, 星期二晚至返, 都係睇到時有冇乜信收到!

禮媽 & 孖仔媽,
你哋有冇收到乜信呢?

bebe,
執死咗你未呀? 記住唔好忙壞喎! 唔係到開張時, 唔夠明艷照人引客就唔好啦!

男爵府

cyrusmum,
你妹真堅, 大住個肚都孖住你上, 又吾揼得骨, 去幫你睇:mrgreen: ?

我都無收到信, 睇黎都凍過水, 不寄予厚望啦:mrgreen: ! 疊埋心水讀維小!

bebe,
今晚放低孖寶游水, 我過來找你!

孖仔媽,
孖仔點呀? 嚴重嗎? 天日去吾去到迪士尼?

子爵府

jc,
咁唔係個個都咁早收到信啫! so far都只係見到有兩個媽咪話收到!
乜唔揼得骨呀? 佢一早已問定我有冇得去啦! 如果今晚冇, 佢琴晚就要去揼定啦! 今次佢老公同我哥都一齊去, 咁多人一齊上去, 有乜好驚!

禮媽,
琴日係尖沙咀見到樣好嘢, 就係有個唔知乜嘢放大200倍既鐘頭, 可以駁去電視度睇, 我哋即刻搵思翰隻手指嚟照吓, 點知真係比我哋照到啲肉眼睇唔到既黑色點點, 雖然唔知係咪污糟, 但就已經可以攞嚟嚇思翰, 叫佢自己睇吓幾多細菌係佢睇唔到, 唔好就以為冇!

男爵府

cyrusmum,
聽講大肚係吾揼得骨, 做腳底按摩得既! 我仲以為你地今早一早出發, e+ 仲見你 !

個放大鐘放係尖沙咀邊到? 等我又帶孖寶去試驗下, 等佢地驚下都好!

jc

男爵府

尖沙咀見到果樣好嘢., 在那裡呀?
哈哈~~~我都想帶aric去嚇下佢呀,

Esther好叻呀, 真係估佢唔到的睡公主

近日真係比較忙呀, 到有時間果陣, 我老公又要打機, ....
前2日親戚又到, aric有佢爸爸睇住, 我訓左成日, 從未試過咁幸福, 訓得咁多雖然都痛, 但訓左就唔多覺:mrgreen:

大肚婆, 可以揼骨咩

[ 本文章最後由 YuYung 於 07-10-22 18:05 編輯 ]
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

男爵府

yuyung,
妹妹近排係醒左d但未係叻果類, 訓覺仍然係佢強項, 無人能敵 !

bebe,
今日好開心能夠being yr. 1st customer in yr. shop! 27號應承你再買過, 預祝生意興隆!

男爵府

cyrusmum,
思翰同大孖→ 英華無望:cry: !

禮媽/孖仔媽,
你地呢?

男爵府

bebe,

開幕喇~~~??
我都要等27號先可以到呀, sorry

子爵府

返來啦! 又無所事事, 行行企企咁過咗忙碌既兩日! 都唔明思翰乜構造, 日日都瞓唔多, 但玩又可以玩足一日, 真係由朝玩到晚, 抖都唔駛抖, 好彩有我妹夫+阿哥同老公輪流應酬佢!

jc,
多得你咁夜都打嚟報料, 不過一早都心中有數, 失望雖然有, 但都冇計, 唯有寄望明天啦! 不過暫時睇嚟, 思翰每次面試表現都係一般般, 多數都係涷過冰水!

首頁
12345...73

尾頁

跳至