意見反饋
義工
跳至
村屋媽咪會(Part2)

別墅

國民生產總值:853

村屋媽咪會(Part2)

hi~大家好......
剛剛見到有"村屋媽咪會",
但已經唔可以留言,
所有開咗個新的一齊傾計~

自我介紹.....
我住元朗,3月1日將會搬去元朗加州豪園,
我仔仔1個月大,我係在職媽咪~ :-P

侯爵府

國民生產總值:24202

育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Re: 村屋媽咪會(Part2)

Hi 祉翱媽咪:
我住荃灣海壩村架.你bb好得意呀!我bb剛3個月零6日. 我都係在職媽咪.你係邊區返工呀?
俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com

別墅

冰極,
Thanks,你讚我個b,
我係元朗返工,
依家又要返工,又要搬屋,真係好煩...

侯爵府

育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

祉翱媽咪 :
點解唔遲小小呢,bb又剛個幾月大,你兼唔兼顧到呀?你適應晒bb未呀?

俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com

子爵府

國民生產總值:13744

HIHI各位媽咪...
我住0係龍鼓灘ga^^

大宅

國民生產總值:3053

Hi 各位媽咪:
呢個係新topic?我未見過?
我以前都係住元朗

別墅

國民生產總值:606

hello,
啱啱見到有個topic我又入黎八下先.
我由細到大都住元朗, 婚後老公都"嫁"埋入元朗lu... ^o^
而家生左呀b, bb5個月大, , 因為媽咪湊bb, 一家三口又搬返娘家, 方便日日睇呀b.
我都住得好近社翱媽媽&小合, 係近錦繡對面d村入去, (竹園村再入, 正確係攸潭美)
請大家多多指教!!

社翱媽媽,
你bb好細喎! 而家小心身體, 記住多d休息呀!

小合,
你個小朋友係返工果陣邊個湊呀?

phoebe,
hello, 你個小朋友幾大呀?

冰極,
你個bb係男仔or女仔黎架?? :-P 我估應該係"boy".

大宅

joanna-waiwai:
囝囝而家由奶奶湊,因為我住二樓,佢

別墅

冰極,
我覺得快D搞掂晒D野好D,
我BB係賓賓湊,所以唔係咁辛苦.

joanna-waiwai,
我都係元朗大,我老公由屯門嫁入黎,
咁你以前係唔係都o係元朗讀書??

侯爵府

你估中呀!我個係仔仔呢架
你個個係仔定女呀?
你地就好啦,住得甘近.(元朗)

all mami:
你地bb食咩架母乳定奶粉?
我bb係母乳架!

侯爵府

phoebe:
我以前住過龍鼓灘架!
你係邊個位置呀?
我尾2個站,租住架!

子爵府

冰極
我住0係海逸雅苑....0係總站行入少少...0係桐利士多入小小..
我住左0係龍鼓灘差唔多2年...而家依間買0既...搬左黎2個月咋...之前果間就0係龍濤灣畔..租0既...因為我養左4隻狗1隻貓..所以要住村屋
joanna..我果個0係囡囡黎..3個月零9日lu

別墅

社翱:
係呀! 我由細到大都係元朗讀書架! d同事有時講笑話我係"村姑"喎!!
我好鐘意行元朗d商場架.

冰極:
我餵左個半月人奶就停lu, 因為要預備返工, 最後果餐人奶都唔知幾唔捨得呀! 我仲喊添. 我個都係囝囝o黎.

小合:
你囝囝好cuite呀. 好白淨.

別墅

我同老公都係元朗讀書,
我以前住錦繡,所以我娘家好近,
行黎行去都係果兩個廣場,有時都幾悶.

侯爵府

phoebe
你bb係唔係11月出世呀?
我bb11月架!
我住左6個月就搬番出市區啦!你住個到,我冇入過去,係唔係有bbq個附近呀?

大宅

多謝你讚我囝囝呀,你個囝囝都好白呀!
係呢,你成日行元朗架?點解我未見過你?

別墅

小合:
:-P 你都未見過我, 點知我個樣呢!!
可能見過呢?? :-P :-P

社翱媽咪:
咁你搬屋後係咪仲住村屋呀? 村屋空氣對bb好d喎.

各位媽咪, 不如分享下, 大家係咪因為住村屋有車位 or 空氣好 or 地方大 or......
我因為屋企本身住村, 而家媽咪湊bb, 又有免費車位, 咪返娘家住囉.

大宅

係喎,我未見過你喎!但係我見過你個b樣,我好鍾意睇人

別墅

我結咗婚之後租左兩年朗景臺,
之後買咗御庭居,住咗三年,
始終都係覺得村屋好,所以搬返村屋,
又近娘家,唔洗自己煮飯~

我鐘意住村屋,
因為我一家5口(3口+兩狗)都有地方住,
又可以約朋友BBQ,有泳池,有車位,
好處真係數之不盡...............

子爵府

冰極
係呀,.,我bb11月6日出世ga..哈哈

12345678910... 15
跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.