自由講場

跳至

首頁
56789...10

尾頁

大宅

原文章由 qq_888bb 於 07-10-30 16:33 發表
在43座,我吾記得是在2樓定係3樓,有一間屋可以比人拿D新年吊飾回家加工,賺D外快.<------- 未聽過!
43座是在學校上面,要行上三 , 四條樓梯先到ka! 你有無在學校門口望上去個斜坡有D木搭柵仔呀,柵仔裡有好多野食ka!(有魚肉麵/排骨飯/車仔麵/西餐/粥...), 柵仔 ...
<------ 記得, 車仔麵好大碗既!
我的志願:每一年同老公去一個國家~ 努力!!!

大宅

原文章由 rosayiu 於 07-10-30 17:50 發表

係呀!d粉仔仲好好味tim
另外仲有一首"鏟刀呀磨鉸剪,磨鉸剪~鏟刀"http://www.baby-kingdom.com/attachments/2007/10/1105_2007102714211 ...

好勁, 你 recall 左我既 memory, 我直頭記起個音點亨!

大宅

原文章由 瑪姬@@ 於 07-10-31 02:01 發表

我地都好有緣wor~

yes 你係幾多年架,唔知我地識唔識架呢

大宅

原文章由 心心靚媽媽 於 07-10-30 23:24 發表
我係讀聖包思高下午校, 我只係記得我地上課, 一邊用學校樓梯, 一邊用唔知幾多座樓梯上課, 仲有學校聖誕節有一包小食送, 我體育老師係馮sir, 最經典有一次佢代堂, 叫我地隨便發問問題, 我記得有人問點解女人兒生仔, ...

我記得個音, 唔記得歌詞, 我本小學記念冊仲有 keep, 某部份成績表仲係度, 睇黎你地好多做晒媽咪, 我出年先嫁!

大宅

我都係讀下午校,馮sir都教過我,但剛剛在第二度的討論區話馮sir早兩年過了世...
原文章由 心心靚媽媽 於 07-10-30 23:24 發表
我係讀聖包思高下午校, 我只係記得我地上課, 一邊用學校樓梯, 一邊用唔知幾多座樓梯上課, 仲有學校聖誕節有一包小食送, 我體育老師係馮sir, 最經典有一次佢代堂, 叫我地隨便發問問題, 我記得有人問點解女人兒生仔, ...

大宅

原文章由 惜惜 於 07-10-31 10:53 發表

我記得個音, 唔記得歌詞, 我本小學記念冊仲有 keep, 某部份成績表仲係度, 睇黎你地好多做晒媽咪, 我出年先嫁!

你出年嫁啦.恭喜晒

別墅

好媽媽勳章

原文章由 可樂仔 於 07-10-31 10:48 發表

yes 你係幾多年架,唔知我地識唔識架呢

我94年讀中一!

大宅

原文章由 pauleung 於 07-10-31 21:37 發表
我都係讀下午校,馮sir都教過我,但剛剛在第二度的討論區話馮sir早兩年過了世...

原來你讀下午校, 咁或者我唔識你啦! 邊度第第二度的討論區, 可否post條link上來!

大宅

原文章由 可樂仔 於 07-11-1 00:22 發表

你出年嫁啦.恭喜晒

多謝你呀! 愛情長跑, 我同男友跑左13年啦~~

大宅

me too!

原文章由 可樂仔 於 07-11-1 00:22 發表

你出年嫁啦.恭喜晒

大宅

係啦!可否給條link上來呀!:cry:

原文章由 惜惜 於 07-11-1 13:54 發表

原來你讀下午校, 咁或者我唔識你啦! 邊度第第二度的討論區, 可否post條link上來!

大宅

原文章由 惜惜 於 07-11-1 13:55 發表

多謝你呀! 愛情長跑, 我同男友跑左13年啦~~

嘩!!!!! 13年好長喎,兩個都咁勁呀,真難得.希望你同未婚夫有好多個13年啦:lol :lol :lol
祝: 白頭到老,永結同心.
恭喜 恭喜

大宅

原文章由 瑪姬@@ 於 07-11-1 02:07 發表

我94年讀中一!

可能識都唔定喎,因為我都唔記得92定93讀中一啦

大宅

咪係 你post的那條link 囉,我睇咗好耐, 好多相,好多回憶, 正 !!!http://tszwanshan.blogspot.com/2006/09/blog-post.html

原文章由 qq_888bb 於 07-11-1 17:14 發表
係啦!可否給條link上來呀!:cry:

大宅

惜惜,我諗住埋一層樓,一定會識,就算唔識你,都識你屋企人啦,為保持神秘感,不如講下你同咩街坊玩吖.
原文章由 惜惜 於 07-11-1 13:54 發表

大宅

原文章由 pauleung 於 07-11-1 18:58 發表
惜惜,我諗住埋一層樓,一定會識,就算唔識你,都識你屋企人啦,為保持神秘感,不如講下你同咩街坊玩吖.

我諗過, 我估你係細 no. 門牌, 因為我諗唔到你係邊個, 可能真係唔識, 我冇出去同街坊玩, 你係咪姓湯架? 你唔介意就話我聽/暗示你係邊個啦! :lol: 我部腦今日傻傻地, 今日可能唔係咁快上到來~~

大宅

原文章由 pauleung 於 07-11-1 18:53 發表
咪係 你post的那條link 囉,我睇咗好耐, 好多相,好多回憶, 正 !!!http://tszwanshan.blogspot.com/2006/09/blog-post.html

嘩! 好多謝你給 link, 原來另有網站講慈云山, 最懷念就是在43座樓下遊樂場的公眾電視機, 但最有feel 是一張幾個小朋友一起玩滑梯, 其頂的一個小朋友還背著BB. 以前有很多小朋友都要幫手背著BB才能去現, 我柒歲就要背著我妹妹周圍走了, 現在一定是奇景+給人告虐兒

大宅

惜惜,我唔係姓湯,但我一直估你係姓湯nancy,估錯咗添,我係大no.門牌的,但都係姓湯的附近,你係住我地呢邊,定係第二邊的????
原文章由 惜惜 於 07-11-2 14:51 發表

我諗過, 我估你係細 no. 門牌, 因為我諗唔到你係邊個, 可能真係唔識, 我冇出去同街坊玩, 你係咪姓湯架? 你唔介意就話我聽/暗示你係邊個啦! :lol: 我部腦今日傻傻地, 今日可能唔係咁快上到來~~ ...

大宅

原文章由 pauleung 於 07-11-2 20:58 發表
惜惜,我唔係姓湯,但我一直估你係姓湯nancy,估錯咗添,我係大no.門牌的,但都係姓湯的附近,你係住我地呢邊,定係第二邊的????

我住第二邊的, 亦認識湯nancy. 不如 pm 我呀? 你講左, 我一定話番比你聽? 好嗎. 只怕你講完名, 我都唔知你係邊個.
真係唔知你係邊個, 咁多tips 大家都估唔到, 我覺得 9 成我地係唔識既!
話實亞 nancy 幾靚, 我記得佢父母係又聾又啞既.

大宅

其他讀慈雲山聖包思高小學既同學仔, 你地有冇覺得升上中學好慘?聖包程度好低,升上中學好吃力!:cry: 我升中連 I am a girl 既文法係點結構出來都唔知, 即 subject, verb, object, noun 都唔知係乜! 小學根本冇教! 當時所謂英文測驗考試,係老師比晒範圍, 死記答案!
我升上中學後, 成績太差, miss 係我本薄寫 see me, 我冇去, 之後比佢鬧, 佢問我做乜唔去見佢, 我話我唔知see me點解, 又冇意識同我有關, 所以冇查字典! 我同中學 miss 講, 我係小學讀書好叻, 係優異生, 佢 O 晒咀!

首頁
56789...10

尾頁

跳至