自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

講真心!我介意!成日有人懶好心話呢樣吾得果樣吾好!阿仔吾揹書包,阿仔霸住士的車吾比細佬坐,阿仔眼瞓抱住比佢抖下,乜都有人睇吾過眼⋯今日天氣熱湊2個仔返學,中午細仔習慣午睡但今日要返pg而且趕住湊哥哥返學冇時間哄佢瞓~佢就由康城站扭計扭到油塘,又吾可以飲食只好比小玩具哄住先,但佢發忟憎掉哂落地,平時係屋企瞓覺我會開細細聲音樂哄佢瞓,於是手機開咗ABC比阿細拎住聽(看),即刻冇扭令~鰂魚涌上來幾位阿姨阿叔見到阿細玩電話就幫我教仔了:小朋友吾可以玩電話!大聲嚇到我仔咀扁扁想喊,咁我就安慰我仔:吾緊要,AAA邊聽邊瞓啦~D人又教我仔:咁細個就玩電子產品遲D變大近視!另外一位阿姨離譜到話大近視吾怕就怕變成台灣個殺人犯佢就是打機打到傻咗我仔比佢哋一人一句去到北角仲冇停,我都吾睬佢哋仲講講講講!其實我知佢哋出於好心但教仔呢樣野請留比父母做個小朋友歲半都冇識D咩?你哋咁大聲一人一句好易嚇親小朋友㗎!而家個個都有電話ipad吾通個個都變殺人犯?(不喜勿插,天氣燥心情忟,吾呻下驚鬱到內傷)

guguned13  D阿嬋真係幾煩  發表於 14-5-27 23:58
pinkdoll  我哋一個湊兩個已經忙到4, 其他人講少句當幫忙啦, 唔該.  發表於 14-5-27 21:09
marron  樓主 EQ高, 比我就插班豬士喱, 梨厚多士。  發表於 14-5-27 17:34
綿綿雨    EQ高  發表於 14-5-27 17:09

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

乜打機會變殺人犯? 咁通街都係囉~
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

伯爵府

畀面勳章

完全明白, 呢個世界實在太多炸兩, 你頂得順唔離開車箱已經好高eq了

伯爵府

回覆:我好介意!請不要幫我教仔!

好多人鍾意咁

wcpcelia    發表於 14-5-28 15:07

男爵府

完全明白,

大宅

Vinccy 發表於 14-5-27 17:00
講真心!我介意!成日有人懶好心話呢樣吾得果樣吾好!阿仔吾揹書包,阿仔霸住士的車吾比細佬坐,阿仔眼瞓抱 ...
比我都唔鐘意,又唔係識喎,太多多事的人,有時我亞媽都係呢d三姑六婆,唔好理佢地,如果我係你我會用對眼厲住佢地

大宅

agree, 最憎厚多士

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

明白

翡翠宮

如果我坐車周圍有小朋友嘈我會唔鍾意自己去其他車廂/ 坐其他位,不過咁厚多士講出聲其實真係唔太好。一家唔知一家事

viviencwc  同意,細路仔會就下!  發表於 14-5-28 15:23

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

明嘅

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我都勁憎D人加把口, 唔好話街外人, 有時D朋友我都唔係LIKE太, 多多意見, 咁個個小朋友都唔同教法先WORK架啦, 唔係真係要用STANDARD嗰一套就冇曳人架
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

回覆:Vinccy 的帖子

樓主心態好好,換成我可能已經爆佢地嚇親小朋友,係佢地觀念有偏見...點可以將特別個案投射落小朋友身上吖

大宅

畀面勳章

同感,我都好介意

珍珠宮

果D阿叔阿嬸咁多時間幫人教仔,不如教好自己個仔/孫仲好LA

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

厚多士

男爵府

我試過我女用headphone聽歌,係一年都冇3次,仲要係開得好細聲,都要比個不修邊幅的阿叔大大聲同佢個仔講;佢(指住我個女)第日一定會聾架!講完佢哋仲即刻落車!嬲得我吖!痴缐架d人!

伯爵府

好媽媽勳章

明白樓主!!比我都會覺得煩!!

公爵府

引用:講真心!我介意!成日有人懶好心話呢樣吾得

原帖由 Vinccy 於 14-05-27 發表
講真心!我介意!成日有人懶好心話呢樣吾得果樣吾好!阿仔吾揹書包,阿仔霸住士的車吾比細佬坐,阿仔眼瞓抱 ...
不要嬲,現在流行厚多士

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

下次試下自己唱揞佢瞓?

同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

大宅

畀面勳章

可能我個樣惡~
好彩未試過有人敢做炸兩~

首頁

尾頁

跳至