媽媽會所

跳至

首頁

尾頁

大宅

北角媽咪會(part II)

2004年5月
1. vc: 2002/1~囡囡~Gigi - 明園西街
2. kookoo: 2002/2~仔仔~沛希 - 明園西街
3. yiuyiumama : 2002/4~囡囡~瑤瑤 - 百福
4. happy3 : 2003/3~囡囡~晴晴 - 堡壘街
5. WongCW: 7歲仔仔~彬彬和28個月囡囡~雯雯 - 銅鑼灣
6. ppima: 2002/4~囡囡~大鑽 & 2003/6~囡囡~小鑽 - 寶馬山
7. kilam: 2002/8~囡囡~寶寶 - 則魚涌
8. Chunmamei:28個月仔仔~曉俊 - 和富中心
9. Little Princess : 8個月囡囡~悅頤 - 丹拿
10. Candycan : 2002/1~囡囡~松寧-七姊妹道
11. 晴晴媽媽: 2002/5~囡囡~晴晴 - 則魚涌
12. 小新媽媽: 2歲仔仔~毅仔 - 柴灣 (娘家係北角)
13. Erikalo : 2歲囡囡 - kaka - taihang
14. Crabmama : 20個月囡囡~澄澄 - 銅鑼灣
15. pakpakmami : 2002/3~仔仔~柏柏 - 雲景道
16. HinHinMa: 1995/5囡囡~Scarlett;2001/6大仔~梓軒;2003/8細仔~梓灝-百福
17. Helen婆婆:2002/12~囡囡~Annette-寶馬山道
18.KF&33: 6個月大仔仔~~童童~~和富道
19. bbcuite : 9個月囡囡 ~ 雍亭 ~ 英皇道
20. candy_ngai0615: 2003/05~囡囡~carys~?魚涌
21.Emilymami_2003/05 ~囡囡Emily - 杏花村-(以前住北角)

等待驗證會員

Re: 北角媽咪會(part II)

哈哈!我黎報到!

等待驗證會員

Thank you YiuYiuMaMa.

大宅

yiuyiumama,
預埋我!

2004年2月
1. vc: 2歲囡囡~Gigi - 明園西街
2. kookoo: 2歲仔仔~沛希 - 明園西街
3. yiuyiumama : 21個月囡囡~瑤瑤 - 百福
4. wdy : 10.5個月囡囡~晴晴 - 堡壘街
5. WongCW: 7歲仔仔~彬彬和28個月囡囡~雯雯 - 銅鑼灣
6. ppima: 21個月囡囡~大鑽 & 7個月囡囡~小鑽 - 寶馬山
7. kilam: 16個月囡囡~寶寶 - 則魚涌
9. Little Princess : 4.5個月囡囡~悅頤 - 丹拿
10. Candycan : 2歲囡囡~松寧-七姊妹道
11. 晴晴媽媽: 19個月囡囡~晴晴 - 則魚涌
12. 小新媽媽: 21個月仔仔~毅仔 - 柴灣 (娘家係北角)
13. Erikalo : 24個月囡囡 - kaka - taihang
14. Crabmama : 16個月囡囡~澄澄 - 銅鑼灣
15. pakpakmami : 23個月仔仔~柏柏 - 雲景道

大宅

嘩!太耐無發言,唔見左我個名添!

2004年1月
3. yiuyiumama : 21個月囡囡~瑤瑤 - 百福
6. ppima: 21個月囡囡~大鑽 & 7個月囡囡~小鑽 - 寶馬山
9. Little Princess : 4.5個月囡囡~悅頤 - 丹拿
12. 小新媽媽: 21個月仔仔~毅仔 - 柴灣 (娘家係北角)
13. Erikalo : 24個月囡囡 - kaka - taihang
14. Crabmama : 16個月囡囡~澄澄 - 銅鑼灣
15. pakpakmami : 23個月仔仔~柏柏 - 雲景道
16. HinHinMa: 2歲8個月大大仔~梓軒;5個月大細仔~梓灝-百福
www.bfmoms.com.hk
~哺乳衣、儲奶袋、Baby Sling 揹帶、Baby Pouch 育兒袋~

男爵府

畀面勳章

Thank you YiuYiuMaMa

我都報到先

Hello pakpakmami, 你就好喇咁近屋企, 放工話咁快就可以返到屋企, 我係尖沙咀返工, 隔個海咁遠, 不過我公司遲d會搬, 但未知確實日期, 希望可以係今年內, 等到我頸都長.

HinHinMa, 你好耐冇上黎傾啦, 梓軒而家係咪係仙慧讀咁呀? 好唔好呀? 園長有冇聯絡你呀? 而家開始問緊我地d家長今年九月會唔會繼續讀n1, 至於梓灝, 你有冇再同園長check, 幾時有位入埋黎?

大宅

我地北角媽咪會越黎越多人啦! 好開心ah!

大宅

KooKoo,

係呀,我都幾慳時間架,不過我公司都係搬左黎一排咋,以前好慘架,要去到葵涌架,不過依家唔駛啦..都ok架. :-P

原來你個仔仔2歲呀,馬仔wow,佢幾月出世架,我個仔都快2歲啦3月出世架.

男爵府

唔明點報到呀?
即管試

大宅

Helen婆婆,
歡迎!等我幫你啦!

2004年1月
16. HinHinMa: 2歲8個月大大仔~梓軒;5個月大細仔~梓灝-百福
17. Helen婆婆:14個月囡囡~Annette-寶馬山道

KooKoo,
我無同梓軒報仙慧,怕佢返得幾個月適應左就要轉校之餘,又唔常洗多筆(買校服,書包,書本。。。)好‘拿利‘嘛,唯有等救世軍有位囉 ,梓灝依家得6個月大咋,咁早返學咩
~哺乳衣、儲奶袋、Baby Sling 揹帶、Baby Pouch 育兒袋~

子爵府

我吾制呀! 做咗大遲到tim?

大宅

Hello Helen 婆婆,

我初頭都係唔識架,傾傾下識lor!我都係新加入不耐咋!不過以後會多d上黎傾下啦.. :-P

男爵府

畀面勳章

PakPakMaMi, 我個仔唔屬於馬仔, 佢係立春前出世所以仲係蛇仔, 係呢你開始同你仔仔報左幼兒園未呀, 定係等出年夠三歲先讀幼稚園呀?

HinHinMa, 咁你有冇同細細佬排定隊呀, 你都知救世軍幾難入架la, 而家真係full晒咁滯.

等待驗證會員

all,
呢兩日俾寶寶激到我紮紮跳,佢晚上唔肯訓覺,不停大喊大叫, 但事實佢巳是好眼訓,不停打呵欠,喊成半個鐘,但我地都無抱佢.
尋晚仲離普,佢竟然大喊狂喊一個鐘, 我地都係無抱佢,只是入去睇下佢,抹下D口水鼻涕,但係佢根本不是要抱,只係想睇見我,我係佢房就唔喊仲笑,一出就大喊. 激氣激氣!!
寶寶越大越唔聽話,越曳,睇怕我都係教女無方,再加上老公"種'佢.
:-x :-x :-x :-x :-x

PakPakMaMi,kookoo,
我個係馬女黎嫁! :-P

大宅

kookoo,
噢!原來係咁,都係大仔,咁你報左N1未呀?我已經同我個仔報左N1啦,如果到下年先讀k1太大啦,我覺得. 所以俾佢快d返學可能學下野先囉.

大宅

kilam,

我個仔都係馬仔,不過佢係3月,依家都成23個月大啦.

等待驗證會員

PakPakMaMi,

我囡囡就8月,細你仔仔5個月.

大宅

kilam,

你有無返工架?定係全職揍囡囡呀?

等待驗證會員

PakPakMaMi,

我無返工,係全職揍囡囡.

大宅

KooKoo,

細佬晌我個肚果陣巳經報左喇

首頁

尾頁

跳至