自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

李生今次真係衰天真, 但都唔使漢奸前漢奸後咁叫, 完全唔中立, 咁如果呢D可以稱為漢奸, 咁民X聯好多人咪可以叫做走狗 ?

我重申對民主黨沒有太大好感, 但都唔使咁踩到盡, 事實上那篇英文稿有少少被人誤導了

洋房

原文章由 huayan 於 07-10-31 14:00 發表
連日月報都開始靠邊站, 香港已沒有中立報紙架啦.

趨炎附勢乃人之常情
但歪曲事實同愚弄市民就好 pk

大宅

同意同意,我尤其睇唔起個D多年前係大陸走落黎,發左達後就大大聲好愛國個班親中人士。咁愛國又唔一早返去建設國家?

原文章由 上校車 於 07-10-31 14:53 發表
李生今次真係衰天真, 但都唔使漢奸前漢奸後咁叫, 完全唔中立, 咁如果呢D可以稱為漢奸, 咁民X聯好多人咪可以叫做走狗 ?

我重申對民主黨沒有太大好感, 但都唔使咁踩到盡, 事實上那篇英文稿有少少被人誤導了 ...

別墅

其實我都覺得佢好煩, 俗語講句"冇厘大方"...佢同蘋果對立, 就日日無厘頭搵d野鬧蘋果,睇到都煩 ...雖然話蘋果好唔哂, 我就寧願揀蘋果囉..........

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

不嬲冇睇方向既

禁止訪問

珍珠宮

原文章由 huayan 於 07-10-31 14:00 發表
連日月報都開始靠邊站, 香港已沒有中立報紙架啦.

南華早報算唔算好少少呢?
唔中立都算, 有時連日月報o既報導內容(even非政治)都有d錯誤
所以, 唉, 我好愛國架, 我都想知多d中國消息, 但係香港咁多份報紙, 竟然係一份英文報係呢方面做得最好(量&質)。
所以, 真係想睇d消息正確o既新聞, 唯有學好d英文啦

珍珠宮

我仲記得以前o既明報(金庸時代?)係辦得幾好架。
同一時代or再早少少, 星島、大公係香港幾有權威o既報紙添, 而家都唔知發生左咩事, 份份都唔似樣(信報ok嗎? 不過我好少睇, 一般都係睇佢o既社評)

[ 本文章最後由 goat 於 07-10-31 19:45 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至