母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

以前湊晴晴時, 一日疴 8, 9 次 ng ng 時, 我都有妳依個諗法, 吸收曬無得疴幾咁好. 不過到近兩個月嵐嵐一, 兩日先疴一次 ng ng, 我反而有 d 擔心. 總知, 有又煩, 無有煩.

原文章由 honey2h 於 08-4-25 21:45 發表
無得疴? No 擔心, coz. BB absorb very well lor! I can save energy to change Super CC diaper for C King Hughes!

大宅

原文章由 honey2h 於 08-4-25 21:45 發表
無得疴? No 擔心, coz. BB absorb very well lor! I can save energy to change Super CC diaper for C King Hughes!

佢地好"正"咖, 妹妹試過一路食一路疴, 根本無時間抱起佢, 最後一背脊都係CC, 過哂底, 連個餵奶枕都有, 無哂計, 好彩有姐姐洗C衫, 如果唔係.........唔得佢C呀!!!!!!

大宅

原文章由 honey2h 於 08-4-25 10:16 發表
Tovincy,

Oh, how about Hayes's little Einsteins DVD order????-(

2hma,

I couldn't found the seller who are willing to send to HK. Ryan got 2 sets of little Einsteins DVD, would you like to have a copy?

大宅

原文章由 honey2h 於 08-4-25 10:13 發表
Morning!

Yeah! So that we can collect the Barney in gathering, thanks Ivy mama & FSY!:D

ivyscyip,

Yeah..

Thanks a lot

侯爵府

2023年兔年勳章

nan_nan,

Are you using NEPIA diaper ?

I received a letter for VIP member and can order at the following price:

New Born 60pcs
S size 54pcs
M size 48pcs
L size 42 pcs
5 Packs for $320 Cash Only

Delivery Schedule:
New Territories - Mon or Thu
Kowloon - Tue or Fri
HK Island - Wed or SAT

Time:
9:00 am to 12:00 noon (Mon to Sat)
2:00pm to 6:00pm (Mon to Fri)

Valid until 30 Apr 2008

If you have interest, please tell me to order for you.
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

男爵府

我返工喇! 去book 場先, 12:00-4:00 啦!

onyeema, 我少整馬豆糕, 唔安全喎!

2hma, 好彩你提我, 一陣要去買芝士.

草莓, 開o左金石良緣, 睇到唔拾得走.

大宅

原文章由 Hellocandy 於 08-4-26 08:05 發表
...... 開o左金石良緣, 睇到唔拾得走.

係囉! 結果尋晚要睇埋大結局先捨得去"訓"

男爵府

真係咁好睇 其實 ...... 唔好話一集, 半集, 我連一眼都無睇過, 一嚟無咩興趣進劇集, 二嚟實在無時間. 不過我依幾晚好 like 睇一百萬人的故事, 覺得好有教育意義, 係無綫o既近期佳作. 仲有, 仲有, 我好 like 睇華娛電視o既超級星光大道, d 人唱歌簡直一流 香港時下 d 流行歌手, 唔該行埋一邊.

原文章由 tvoincy 於 08-4-26 10:31 發表

男爵府

草莓,

我無用 nepia o架, 反而 like 用 GOO.N. 不過依家加到貴過 pampers, 唔捨得買嚟用 lu. 以前晴晴時買過一包, 覺得片片好大舊, 同埋唔夠乾爽. 不過我見 tingfai & 2hma 都話好好用, 唔知佢哋有無興趣. Anyway, 唔該曬妳先.

講開片片, 前排有朋友俾咗兩張買母乳寶寶 $15 coupon, expiry date : 30 Jun 08, ivyscyip 妳就生得 la 喎, 啱唔啱用呢? 如果啱我 send 俾妳 la. 仲有, pampers send 咗幾份 $15 coupon 嚟, 4, 5, 6 月每個月一張, 係藥房, supermarket 都用得, for M / L size 特級棉柔片片, 老 cyn 妳又有無興趣 ar?

原文章由 Strawberrys 於 08-4-26 07:46 發表
nan_nan,

Are you using NEPIA diaper ?

I received a letter for VIP member and can order at the following price:

New Born 60pcs
S size 54pcs
M size 48pcs
L size 42 pcs
5 Packs for $320 Cash Only

D ...

男爵府

我都太緊張, 以為今個星期日要準備, 所以諗住今日一定要買芝士, 仲計過打完拳叫豆爸車我去買, 成身臭咁去買, 返工公司諗諗下先知, 係喎, 11號先整, 駛鬼今日買咩!

原文章由 Hellocandy 於 08-4-26 08:05 發表
我返工喇! 去book 場先, 12:00-4:00 啦!

onyeema, 我少整馬豆糕, 唔安全喎!

2hma, 好彩你提我, 一陣要去買芝士.

草莓, 開o左金石良緣, 睇到唔拾得走.

大宅

原文章由 Hellocandy 於 08-4-26 17:31 發表
我都太緊張, 以為今個星期日要準備, 所以諗住今日一定要買芝士, 仲計過打完拳叫豆爸車我去買, 成身臭咁去買, 返工公司諗諗下先知, 係喎, 11號先整, 駛鬼今日買咩!

...

你同nan_nan一樣咁懵

男爵府

草莓,

pls check email

頭先豆姐問我
豆姐: o的玩具比邊個呀?
我: 比strawberry個細佬.
豆姐: 咁即係都係比strawberry囉喎! strawberry個細佬都係strawberry黎個喎!

大宅

原文章由 nan_nan 於 08-4-25 19:01 發表
咁都要 kei kei 好乖唔煩住妳先得, 有時見妳o地 d 小朋友好乖我都好羡慕, 雖然話 trouble 2, 但唔知點解比起妳哋果 d, 感覺晴晴特別曳, 早兩日姐姐先講, 接晴晴放學時老師投訴佢上堂唔聽話, 個個小朋友都乖乖坐係位, ...

安兒咪一樣咁曳,我都收佢班主任唔少投訴

之前佢打人,教左一輪好似改善左,近一兩個星期都冇mud再打人,點知頭先上playgroup竟然又打人,仲要打左好多下,到我去拉開佢先停手,我睇唔到佢點解會郁手,但咁樣打人法實在太過份,我即刻要佢罰企,之後同小朋友道歉,好在佢都肯,今晚要好好問下佢發生咩事

大宅

原文章由 onyeebb 於 08-4-26 18:34 發表

安兒咪一樣咁曳,我都收佢班主任唔少投訴

話完佢,又要讚下佢,頭先上playgroup玩左兩個活動,佢都玩得好好,好投入

大宅

原文章由 Cyntoby 於 08-4-25 23:29 發表

佢地好"正"咖, 妹妹試過一路食一路疴, 根本無時間抱起佢, 最後一背脊都係CC, 過哂底, 連個餵奶枕都有, 無哂計, 好彩有姐姐洗C衫, 如果唔係.........唔得佢C呀!!!!!! ...

好在我只係試過兩三次je!

大宅

原文章由 Hellocandy 於 08-4-26 18:24 發表
草莓,

pls check email

頭先豆姐問我
豆姐: o的玩具比邊個呀?
我: 比strawberry個細佬.
豆姐: 咁即係都係比strawberry囉喎! strawberry個細佬都係strawberry黎個喎! ...

佢d邏輯推理唔錯bor

男爵府

落街食飯lu

男爵府

個大結局睇到一半唔行呀!! 有冇其他網站呀?

原文章由 tvoincy 於 08-4-26 10:31 發表

男爵府

各位,

過萬post喇! 去果邊再傾啦喂!

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1385927&extra=page%3D1

男爵府

衰咗添 :;pppp:

[ 本文章最後由 nan_nan 於 08-4-26 23:17 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊