在職全職

跳至
[在職媽媽] 屯門區在職媽媽

首頁
12345...16

尾頁

男爵府

屯門區在職媽媽

各位:

近況如何?大家好耐無來, 好嗎?

pui,

你bb都四個月喇, 好快呀! 一切適應晒?

子爵府

Re: 屯門區在職媽媽

最近好忙呢,少左上來傾計...還好啦--"無穿無難", 但之前兩個仔就輪住出水痘,而家已經康復.

男爵府

yymom,

原來細佬都出埋水痘, 辛苦你喇, 又要返工.

我有左bb呀, 九月出世, 似乎都係細佬多.

唔知其他媽咪點呢?

子爵府

byy, 恭喜你呀!我都好懷念有bb時, bb在我肚裏的感覺...大肚又要湊仔會辛苦啲, 要小心身體呀!如果都係細佬就同我一樣呢,兩個仔會好熱鬧呀.多左個小朋友會唔會請工人?咁仔仔係唔係在屯門讀書?

係呢, 唔知其他媽咪點呢? 唔知mickeyangel有冇揾工?昨日在學校見到佢, 都無時間同佢傾計.

大宅

byychan 寫道:
yymom,

原來細佬都出埋水痘, 辛苦你喇, 又要返工.

我有左bb呀, 九月出世, 似乎都係細佬多.

唔知其他媽咪點呢?

恭喜妳呀!!!
做第二任媽咪...感覺如何??陀得辛苦嗎??
我阿細b已經9.5月喇.

大宅

YYMom 寫道:
byy, 恭喜你呀!我都好懷念有bb時, bb在我肚裏的感覺...大肚又要湊仔會辛苦啲, 要小心身體呀!如果都係細佬就同我一樣呢,兩個仔會好熱鬧呀.多左個小朋友會唔會請工人?咁仔仔係唔係在屯門讀書?

係呢, 唔知其他媽咪點呢? 唔知mickeyangel有冇揾工?昨日在學校見到佢, 都無時間同佢傾計.

我都好好.
不過個b就成日病,今日又發燒喇. :-(

男爵府

michellemama,

嘩! 咁又九個半月, 我尋日睇番阿仔大半年前的video, 好陌生, 佢好似好細個bb咁, 佢當時九個月.

咁你個細b一定好得意,出左牙仔流口水.

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

all:

大宅

byychan 寫道:

嘩! 咁又九個半月, 我尋日睇番阿仔大半年前的video, 好陌生, 佢好似好細個bb咁, 佢當時九個月.

咁你個細b一定好得意,出左牙仔流口水.

byychan,
早晨...
如果唔係成日病幾得意既... :-P
佢依家都4隻牙仔喇,不過唔係好多口水喎.
妳呢...忙唔忙.

男爵府

我個仔都係半歲至一歲成日病, 病左都有四次左右, 而家同佢着多d衫又好似好d.

我呢排都幾忙, 好彩身體都ok, 但要控制自己食量都幾難, 好似成日都要食野咁.

複式洋房

Re: 屯門區在職媽媽,唔該想問小學

請問各位屯門區媽咪,

我仔仔e+讀緊k2,今年sep要揀小學,屯門區小學我唔識架,請問邊間好呀??有乜好提議呀?? 70 or 71區都可以,thank you

男爵府

yatkan,

我連屯門的幼稚園都未曉, 乜野70區更加唔知, sorry.

大宅

byychan,

各位大家好呀. 我部電腦壞左呀. 所以好耐都冇上過黎呀.
我個囡囡話咁快就4個月多呀. 佢依家成日係到笑到he he聲. 每次聽到佢的笑聲真係開心到暈呀.

我依家好煩呀. 因為bb將會冇人湊呀. 我諗緊請工人好呀或是將囡囡放係育嬰園或者放佢係隔離屋比人湊呢?

不如各位比下意見啦.

pui
我係"凱晴"呀. 於10月19日出世同大家say hello呀. 10/19 --- 3.4kg4/21 -- 8.37kg

男爵府

pui,

我覺得唔請工人要自己做家務, 育嬰園要視乎你放工早/晚, 有時限(bb有病唔返無人湊), 同埋隔籬屋近, 但你要夾得來, 免傷和氣, 不過夾就好好, 近嘛, 講明遲左返屋企如可夜接都得, 你係咪唔過夜果種?
睇下你自己需要同埋洗唔洗用工人半夜湊(佢半夜喊嗎?)

別墅

byy,

嘩.咁耐無上黎,一上來就有好消息.. .恭喜你呀..估唔道你真係咁快生多一個.照左boy 定girl呀..,講真有2個小朋友係好玩好多架,因為我feel 到個囡開始想有個伴同她玩,遲d個bb出世,你唸住點呀?繼續用依家既保姆定請工人呀..最近d天氣驟暖驟涼小心身體呀..
而我既近況..我都有搵工架,2個星期前都見左一份係青山發電廠,不過我估都係無行,因為個次是in 鬼佬 過程in成個鍾,仲要係無心理準備下要用英文對答..同埋係黎區唔係多建築工程d公司.反而多trading 同埋運輸公司.我唸有排先至有搵到...依家我一星期行2-3次山,我地屋企對住個個山..仲行到上山頂,d風景都幾靚,又參加左幼稚園攪家長手工藝興趣班..攪到自己好似好忙咁..所以少左上來law...得行我又會上來八下架la..

別墅

yatkan,

我無嘜留意 70 / 71 區,反而校名我就有留意..
以下d校名是聽家長講較為好既學校 (1) 何日東, (2) 保良局, (3) 青松, (4) 蒙茵, (5) 屯門天主教, (6) 屯門官立, (7) 仁濟 等等...而千其不要選 何福堂小學, 因黎間學校唔係咁好.

大宅

byychan,

1) 其實我都覺得育嬰院好多人. 我怕bb容易病呀. 所以我依都係唔用這個方法.
2) 工人-- 我又驚佢地唔識得湊咁細個的bb. 因為我屋企冇老人家陪住個工人一齊湊. 我真係好擔心呀.
3) 我個女女己經戒左夜奶好耐呀. 佢每晚都一覺訓天光. 完全冇哭醒呀. 只不過係我雖要每日返工作做好多家務, 同埋完全冇哂私人時間呀.

pui
我係"凱晴"呀. 於10月19日出世同大家say hello呀. 10/19 --- 3.4kg4/21 -- 8.37kg

男爵府

pui,

每個方法都有缺點, 我就無左私人時間, 但無左日間的擔心, 因為無人睇工人, 而且bb唔洗對住一個人only, 可能無人同佢講野太靜.

水晶宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

各位好!
想請教吓屯門邊間幼稚園好?
我住响翠寧, 唔知留留下間愛麗斯好唔好呢?
thankyou!

別墅

hello 各位 靚靚媽咪,

下星期一開始我返工啦~~不過係temp工 返3個月左右,
間公司係黃金海岸附近, yymom 有排唔會係學校撞到啦.

首頁
12345...16

尾頁

跳至
熱門主題