自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

maccy523 發表於 14-6-10 16:57
我都係41w1day先生,BB係臨催生前自己投降出來

我無呢 d 經驗,虎女 37 wk 就踢穿戙水要出世,幾乎要入氧氣箱
全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

男爵府

環保接龍勳章

引用:係啩,我41w催生,因為第一胎冇得比較,但

原帖由 ctyying 於 14-06-10 發表
係啩,我41w催生,因為第一胎冇得比較,但當你見到bb出來完全忘記痛苦。加油啊

...
我第二胎喇,家姐仔系見紅先,不過就堅痛我22個鐘+穿水後9個鍾先開哂10度先出來……仲諗住第二胎會快

男爵府

BK Milk勳章

落藥催生之後係超勁痛 .. 但好有效開得好快 .. 加油媽媽!!
不過BB 你都係乖乖地快d出黎啦~~~

水晶宮

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:akyi 的帖子

男爵府

環保接龍勳章

引用:Quote:akyi 發表於 14-6-10 16:56 今晚買個

原帖由 cherrielin 於 14-06-10 發表
我個時日日飲~
我有食龜靈膏架,不過系咪唔夠涼呢

大宅

回覆:akyi 的帖子

其實我唔建議催生,除非bb嘅情況有變!bb係肚入面1日好過出嚟1星期呀~

男爵府

環保接龍勳章

引用:落藥催生之後係超勁痛 .. 但好有效開得好快

原帖由 babyjoey420 於 14-06-10 發表
落藥催生之後係超勁痛 .. 但好有效開得好快 .. 加油媽媽!!
不過BB 你都係乖乖地快d出黎啦~~~ ...
同月預產有個媽媽催生失敗要緊急開刀,我好驚呀……………………

珍珠宮

回覆:bb 你快d 出來啦……

冇話痛唔痛d,過程都係一樣會陣痛,最好緊係自然生,行多d,食dd涼野

男爵府

環保接龍勳章

引用:其實我唔建議催生,除非bb嘅情況有變!bb係

原帖由 kanekochoi 於 14-06-10 發表
其實我唔建議催生,除非bb嘅情況有變!bb係肚入面1日好過出嚟1星期呀~

...
我都唔想催生,政府冇得簡,我真系好驚要開刀

男爵府

熱血金章

akyi 發表於 14-6-10 17:01
我有食龜靈膏架,不過系咪唔夠涼呢
我兩樣都有, 龜靈膏隔幾日啦.

水晶宮

熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 ctyying 於 14-06-10 發表係

原帖由 akyi 於 14-06-10 發表
我第二胎喇,家姐仔系見紅先,不過就堅痛我22個鐘+穿水後9個鍾先開哂10度先出來……仲諗住第二胎會快:cryin ...
我10:30人工穿水,17:40就生出來,有人話都叫快

男爵府

回覆 akyi 的帖子

飲d 綠茶, 堅得

icy1219  下我4個月多d都有飲wo死得  發表於 14-6-10 17:48
pibe  which brand u recommend?  發表於 14-6-10 17:21

大宅

引用:Quote:原帖由+ctyying+於+14-06-10+發表係

原帖由 akyi 於 14-06-10 發表
我第二胎喇,家姐仔系見紅先,不過就堅痛我22個鐘+穿水後9個鍾先開哂10度先出來……仲諗住第二胎會快:cryin ...
第二胎係生嘅過程快,佢未生得即係代表未係時候!你放鬆d!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

同bb傾下計講下數,陣痛是母愛付出的一種,有痛過才真正感受母愛的偉大,見到bb咩痛都忘了。

翡翠宮

+3金熱血 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我系催生,唔系好辛苦,由落藥到生都系痛左兩個鐘咋生仔真系話咁易

Chuimingming  你就好拉  發表於 14-6-11 00:13
重新起步,為未來努力

男爵府

BK Milk勳章

回覆 akyi 的帖子

唔洗驚喎~反正你都控制唔到架啦!! 到時煮到埋黎就食!! 為左見bb你乜都唔驚架喇 .. 我5月中先生完b .. 痛左5x個鐘最終要催生先生得出
信自己 !

男爵府

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 akyi 於 14-06-10 發表我第二

原帖由 ctyying 於 14-06-10 發表
我10:30人工穿水,17:40就生出來,有人話都叫快
快呀,即催生藥對你好有用!

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 akyi 的帖子

我2胎都係催生,的確痛到人都癲,因為我未試過唔駛催生,都唔知有無分別,希望BB快D出黎啦

男爵府

環保接龍勳章

引用:同bb傾下計講下數,陣痛是母愛付出的一種,有

原帖由 414928 於 14-06-10 發表
同bb傾下計講下數,陣痛是母愛付出的一種,有痛過才真正感受母愛的偉大,見到bb咩痛都忘了。 ...
我唔怕陣痛,我超怕開刀

大宅

當年我隻曳豬催生都吾出黎,攪到我由朝痛到晚再開刀,攰死我吖

首頁

尾頁

跳至