自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日生菓日報卓X芝講自己對外傭點好點好, 又舉例話其他人對啲工人點刻薄點差.....好似全世界只有佢係大好人好僱主, 其他人就淨係會虐待工人咁 .....都痴線!!!:tongue: :tongue: :tongue: :tongue:
佢又有冇聽/查清楚其實好多僱主對工人都不錯, 但啲工人就硬係不知足.....我自己用咗工人成10年, 有好彩地遇過好的工人, 但麻麻煩煩玩嘢唔做嘢嘅亦不少.....再加上成日喺BK睇到啲苦主媽咪比啲工人激到彈起的個案,唉,我真係覺得唔駛對啲工人咁好!咩"朋友關係咁"......Bull Shit!!!佢哋只會良心當狗肺!!!所以我老公成日提住我只要對工人係僱員, 比足勞工法例要比嘅嘢就OK,咪賴好!!!:tongue: :tongue:

Mitchmama
超級貪靚敗家媽媽一個...........

洋房

你要明白
佢本身係一個咩人...
咩人講咩話

子爵府

原文章由 大肚婆小姐 於 07-11-10 16:40 發表
你要明白
佢本身係一個咩人...
咩人講咩話

最佳顧主.....不知所謂:tongue: :tongue: :tongue: 佢自己住梗係要當個工人係朋友啦, 如果唔係係屋企無野講個口未好臭

不如叫佢同工人選個最慘顧主重好啦!!!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 大肚婆小姐 於 07-11-10 16:40 發表
你要明白
佢本身係一個咩人...
咩人講咩話

佢係咩人黎架??我都唔識佢.
不過睇佢篇文覺得佢工人同佢都係big mouth,同埋佢係一個好天真(蠢?)既僱主,聽埋返黎d所謂個案都唔分析下.
個工人實選佢做最佳啦,易昆嘛.

民房

原文章由 FA8866 於 07-11-10 18:00 發表

佢係咩人黎架??我都唔識佢.
不過睇佢篇文覺得佢工人同佢都係big mouth,同埋佢係一個好天真(蠢?)既僱主,聽埋返黎d所謂個案都唔分析下.
個工人實選佢做最佳啦,易昆嘛. ...

可唔可以quote上黎,我搵唔到果編野!

公爵府

原文章由 candietweety 於 07-11-10 18:08 發表

可唔可以quote上黎,我搵唔到果編野!

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1197044 <<呢度:mrgreen:

首頁

尾頁

跳至