自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

引用:唔係太fd,就唔好做伴娘,姊妹都無謂做.真係

原帖由 方方媽媽 於 14-06-20 發表
唔係太fd,就唔好做伴娘,姊妹都無謂做.
真係聽過好多次,個新娘當兄弟姊妹團係工人咁使. ...

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 siumeow 於 14-06-20 發表新

原帖由 sweetieyuki 於 14-06-20 發表
佢地無吵大鑊呀
可能係之前既事呢

我是一隻喵

侯爵府

引用:Quote:原帖由 sweetieyuki 於 14-06-20 發

原帖由 Wild_Lady 於 14-06-20 發表
樓主好nice, 俾着我呢啲惡婦一定即時還佢拖,佢以為自己真係女王咩?

我只做過一次伴娘,發誓冇下次,攰到 ...
我諗住佢無品我都唔好肉酸,最多之後唔咁fd咋。

珍珠宮

畀面勳章

回覆:經典伴娘經歷(長)

5係最好的朋友,我5會應成做伴娘!

侯爵府

引用:回覆 sweetieyuki 的帖子四年後,你都仲放

原帖由 sunev 於 14-06-20 發表
回覆 sweetieyuki 的帖子

四年後,你都仲放係心裡,相信伱極度介意。放鬆啦,人地婚都離咗,証明性格决走 ...
我係見最近講起姊妹伴娘件又分享吓啫,hurt嘅就會記得,但你問我而家係咪好耿耿於懷我又唔係嘅,不過真係同jm分享吓,姊妹伴娘唔係好fd唔好做。

侯爵府

引用:Quote:原帖由 sweetieyuki 於 14-06-20 發

原帖由 jazzcode 於 14-06-20 發表
追人還錢甚艱難,我諗樓主追左幾次,俾人耍幾耍,都唔好意思追落去。

但俾人拖數仲要俾人情真係唔gur,我 ...
係呀,我就係見佢仲話做gel 頂,好似無心還咪話當做人情囉

侯爵府

原帖由 siumeow 於 14-06-20 發表
可能係之前既事呢
佢應該係費事佢班姊妹比較,就揾我做伴娘掛1

男爵府

sweetieyuki 發表於 14-6-20 03:06
4年幾前有個舊同事K結婚,提早大半年叫我同舊同事A幫手做姊妹,鄧人開心,我都好樂意,隔咗一排,K響fb開咗 ...
樓主,唔好意思都要講一句,你o個個新娘舊同事,真係物以類聚(我意思係佢d 所謂 friend)。d friend竟然嫌辛苦而唔做伴娘,一係就一向知道新娘性格難頂,一係就friend極有限。有時我會覺得,通常伴娘都搵好close朋友做,要搵到同事做伴娘,佢自己都真係無乜朋友,gum佢本身性格都可能有d缺憾。加埋你後尾o個兩件事,更加support到你呢個新娘舊同事ge性格有d問題,尤其借錢無還o個part。

男爵府

回覆:經典伴娘經歷(長)

所以我只做一次伴娘(最fd的死黨)
而佢亦都係我伴娘

大家fd到乜都無計,人情都可恬免

公爵府

依D野問心無愧就算, 我唔會理人點講
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

大宅

引用:Quote:原帖由+sweetieyuki+於+14-06-20+發

原帖由 PINK2007 於 14-06-20 發表
Hello!関於$銀那part,我覺得唔應該對數,你應該之前追佢還$,你之後做人情比佢,睇來你地感情不太好!!! ...
人情嗰part我反而覚得樓主好醒,反應又夠快,因為對方擺明唔會還錢,所以對數係唯一方法。

侯爵府

引用:依D野問心無愧就算, 我唔會理人點講

原帖由 shareholder 於 14-06-20 發表
依D野問心無愧就算, 我唔會理人點講
我呢幾年都無同人提過,我就係費鬼事理佢,係當時同c6呻過吓。

侯爵府

引用:Quote:原帖由 PINK2007 於 14-06-20 發表He

原帖由 meow 於 14-06-20 發表
人情嗰part我反而覚得樓主好醒,反應又夠快,因為對方擺明唔會還錢,所以對數係唯一方法。

...
我當時係咁諗。

公爵府

人情果PART 我都覺得無可厚非, 你俾左佢, 佢都唔會還錢, 咁變左爛帳, 而家都可以叫做打和

侯爵府

引用:Quote:原帖由 PINK2007 於 14-06-20 發表He

原帖由 meow 於 14-06-20 發表

...
我嗰刻覺得好怪,邊有人借人錢還gel甲,仲好似做5次甲好益我,我無篤爆佢,但就話對人情囉。

侯爵府

引用:人情果PART 我都覺得無可厚非, 你俾左佢,

人情果PART 我都覺得無可厚非, 你俾左佢, 佢都唔會還錢, 咁變左爛帳, 而家都可以叫做打和 ...
我嗰刻覺得好怪,邊有人借人錢還gel甲,仲好似做5次甲好益我,我無篤爆佢,但就話對人情囉。

公爵府

咩人都有, 遇著 cheap 精當自己唔好彩囉

侯爵府

引用:咩人都有, 遇著 cheap 精當自己唔好彩囉

咩人都有, 遇著 cheap 精當自己唔好彩囉

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

your friend is so mean...

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

你呢個新娘同事好pk喎...佢個朋友I都一樣...你同同事A真係慘...真係唔係好FD都唔好做姊妹伴娘呀!

首頁

尾頁

跳至