網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章

請問有沒有人買過呢款膠衣櫃? 我想買6層 RMB315+運費 RMB200 = $515( HK$670左右) , 抵嗎?
我見日本城買4層都要$520, 如果加1層要$170, 仲要加果層痴唔到, 可能會跌!

http://item.taobao.com/item.htm? ... &id=18447338372

侯爵府

回覆:兒童膠衣櫃

抵、而且質量唔差、買得過

伯爵府

好媽媽勳章

Imagist 發表於 14-6-20 13:45
請問有沒有人買過呢款膠衣櫃? 我想買6層 RMB315+運費 RMB200 = $515( HK$670左右) , 抵嗎?
我見日本城買4 ...

運費不用RMB 200吧。我記得之前有D人直送香港都係130左右。我自己就集運到港的。

子爵府

醒目開學勳章

回覆 lazywife 的帖子

店主話重19公斤, 發中通收200元運費!

伯爵府

好媽媽勳章

Imagist 發表於 14-6-20 14:04
回覆 lazywife 的帖子

店主話重19公斤, 發中通收200元運費!

如果你國際轉運來港都不用那麼貴。。。

他在國內包郵嗎﹖

子爵府

醒目開學勳章

係國內包郵架! 我問緊佢包裝盒既尺碼, 再問集運收幾錢先! 係驚盒太大唔係計重量!

伯爵府

好媽媽勳章

Imagist 發表於 14-6-20 15:04
係國內包郵架! 我問緊佢包裝盒既尺碼, 再問集運收幾錢先! 係驚盒太大唔係計重量! ...

所以我叫你用國際轉運。國際轉運收實重

禁止訪問

引用:Quote:Imagist 發表於 14-6-20 15:04 係國

子爵府

醒目開學勳章

我問了集運要收體積呀! 包裝盒是60*43.5*99 , 重量是21KG, 但是計體積是收43KG, 很貴呀!

子爵府

醒目開學勳章

回覆 ivyscyip 的帖子

請問是怎樣用? 我通常是用集運, 所以唔知!

男爵府

我之前都想淘個7層既, 但見運費太貴, 放棄了。

複式洋房

引用:Quote:Imagist+發表於+14-6-20+14:04+回覆+

原帖由 ivyscyip 於 14-06-20 發表
如果你國際轉運來港都不用那麼貴。。。他在國內包郵嗎﹖
請問有冇link?

子爵府

醒目開學勳章

http://shop110196244.taobao.com/ ... 6729819156.2.a7S3FQ
我問了這間順豐轉運是計重費的, 我買1個6層(20KG),1個7層(22KG), 因為過了30KG的限制,所以要分開2個包裹送到香港自取中心(我屋企樓下有), 現在6層是330元+轉運費132元, 7層是350元+轉運費144元,2個櫃大約HK$1250, 我覺得OK啦! 日本城買4層都要$520, 如果加1層要$170.

333s  有做足功課喲... 有冇做集運功課.  發表於 14-7-1 08:00

大宅

引用:http://shop110196244.taobao.com/index.h

原帖由 Imagist 於 14-06-23 發表
http://shop110196244.taobao.com/index.htm?spm=a1z10.1.w5002-6729819156.2.a7S3FQ
我問了這間順豐轉運 ...
咁應該點做架?? 我想淘個7層番黎呢!! 你淘邊隻? 可以分享下嗎? 謝謝

333s  7層... 叻.  發表於 14-7-1 07:58

別墅

回覆:兒童膠衣櫃

好用嗎?

333s  起碼可以洗. 不怕有虫虫. 對不? 易搬.  發表於 14-7-1 08:01

象牙宮

Imagist 發表於 14-6-20 13:45
我見日本城買4 ...

小 34*18*23
大 34*18*53
大/小. 看个人地方環境.
大好過小. 少用放在一起.
多層好過少層.
長遠都會有需要. 運費一次過实惠d. 必需品,
膠衣櫃, 輕d. 搬家方便. 不易坏. 坏成本低. (木柜, 搬家易坏, 成本高)

大人床 180cm 如床高 75cm
下面 床正面 置3个 3層柜了.
床尾 5呎 150cm 置2个.

成本平過
窗台床. 地台床.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

Imagist 發表於 14-6-23 11:58
我問了集運要收體積呀! 包裝盒是60*43.5*99 , 重量是21KG, 但是計體積是收43KG, 很貴呀! ...

1個6層(20KG),1個7層(22KG), 30KG. 體積
集運 : 30kgs+ 首重免. 住宅家免. 最平 3/kgs.
體積 各多少? 問佢包裝箱呎寸.

整体柜 組裝好才發 HK
40x60x135/6000 =54 )裝好
40x60x157/6000 =62 (裝好
100kgs+ @2-/kgs....
------------------------------------------------------

比个 like , = 肯花時間, 做足功課, 又分享) 支持你.....
購物很易.... 几分鈡.
識計數比較.... 才是稱為 懂得淘!
花几小時做功課的人少. 大少了.
like 你. 強人.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:請問有沒有人買過呢款膠衣櫃

原帖由 Imagist 於 14-06-20 發表
我見日本城買4 ...
收到貨了嗎? 質素好唔好?

男爵府

我最近淘了這個7層:

http://item.taobao.com/item.htm? ... 7&_u=1bllgp2dd2

我用順豐國際轉運,佢不計體積, 個櫃約23KG重, ,因白天屋企冇人收件,又住TKO送貨上門要加30元,所以選擇送到香港後自取,但真係幾重下的.

大宅

引用:我最近淘了這個7層: http://item.taobao.co

原帖由 macvn123 於 14-07-01 發表
我最近淘了這個7層:

http://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z09.2.9.114.txWuYw&id=18793470457&_u=1bllg ...
你呢隻質量Ok嗎?

首頁

尾頁

跳至