自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

第一次配漸進眼鏡,Essilor vs Hoya那個好,好似Hoya多人配,現時帶玻璃1.7,有沙田店介紹嗎? 或九龍? Thanks!

prettybabe  去寶血醫院眼科,平過出面  發表於 14-6-22 12:24

大宅

回覆:Essilor vs Hoya 漸進鏡片,請介紹。

Hoya無玻璃漸進。
如果一定要玻璃就唔好考慮。
Essilor 得一隻玻璃漸進,comfort.

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

Essilor 好耐用,現在無乜做玻璃鏡了。漸進加全視線就好正!我轉帶Essilor全視線已經幾年,之前帶蔡絲Zeiss鏡有十幾年。

你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

男爵府

我已打算轉用鏡片,Essilor vs Hoya那個貴D? 1.67厚度大約多少? 我不配全視線。Thanks

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

回覆:happyfitfit 的帖子

hoya有玻璃漸進,是summit pro 設計,賣了十幾年,有1.6及1.7兩種折射率, 仲有hoya是日本品牌,應該適合亞洲人多d

別墅

a9602066 發表於 14-6-21 23:55
hoya有玻璃漸進,是summit pro 設計,賣了十幾年,有1.6及1.7兩種折射率, 仲有hoya是日本品牌,應該適合亞 ...
summit pro

請問 那裹 配 平D........???

thx

大宅

我帶 hoya全視線,用3M眼鏡抹布,唔知點解好易花

大宅

引用:我已打算轉用鏡片,Essilor+vs+Hoya那個貴D

原帖由 happyfitfit 於 14-06-21 發表
我已打算轉用鏡片,Essilor vs Hoya那個貴D? 1.67厚度大約多少? 我不配全視線。Thanks ...
上月剛配了副Essilor,歐洲貨,比hoya平少少,但都好襟用,我之前到變色鏡都係用Essilor5年,2006年配到而家都仲好好,值得推介。

值得一提,討論區見過有人話hoya有假野,所以不要貪平。

禁止訪問

引用:我帶 hoya全視線,用3M眼鏡抹布,唔知點解

大宅

引用:Quote:原帖由 徐啤啤 於 14-07-17 發表我帶

原帖由 prettybabe 於 14-07-17 發表
係咪假嘢?當日有無比返鏡袋你?
鏡袋就冇, 卡就有

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

去沙角村商塲有間叫寶光,有Esilor姐妹倉寶利來鏡,平d.26470565.有Esilor但貴d. Hoya最貴所以冇賣

首頁

尾頁

跳至