自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

星 期 日 晚 上 同 一 班 朋 友 到 尖 沙 咀 有 骨 氣 食 火 煱, 真 係 未 曽試 過 食 吃 到 咁 一 肚 氣 !

1. 訂 枱7:00pm, 中 午 一 點 巳 打 來 提 醒 一 定 要 準 時 , 仲 好 串 咁 話 , 我 地 冇 留 枱的 , 好 不 禮 貌 !
2. 我 地 去 到 才 知 散 叫 都 要 限 時 兩 個 半 鐘 交 枱, 見 任 食 限 時 兩 個 鐘 , 都 冇 咩 分 別 只 好 選 任 食 啦 !
3. $88所 謂 任 食 , 入 到 去 全 枱十 位 十 個 水 杯 空 空 如 也 , 叫 佢 比 茶 來 先 , 佢 即 話 任 食 的 話 茶 錢 要 另 計 8蚊 位 , 水 都 唔 比 杯 , 簡 直 係 一 絕 !
4. 湯 底 調 味 全 部 要 另 計 !
5. 一 行 十 人 個 煲 又 細 , 火 又 唔 夠 , 叫 佢 加 個 爐 ?? 當 然 又 要 另 計 啦 !
6. 煲 蓋 一 早 被 收 走 , 問 佢 拿 問 足 三 次 至 好 勉 強 比 你 , 但 最 搗 笑 係 比 個 蓋 大 過 個 煲 ?? 再 問 仲 好 笑 … ..係 細 到 放 埋 落 湯 到 ??
7. Order 貴 野 永 遠 都 係 無 左 , 菜 呀 豆 腐 呀 就 比 足 !
8. 肥 牛 係 叫 三 蝶 來 一 蝶 , 個 半 鐘 多 d就 叫 last order, 我 地 咪 一 於 一 張 單 只 叫 五 蝶 肥 牛 囉 , 十 分 鐘 後 只 來 一 蝶 , 我 地 問 佢 ” 五 蝶 喎 ?” 佢 地 就 即 答 到 ” 呀 , 咁 仲 欠 四 蝶 , 我 睇 睇 !” 跟 住 就 冇 回 音 , 於 是 我 地 咪 一 於 死 等 ! 差 不 多 埋 單 時 , 再 三 追 問 下 , 最 後 一 次 過 來 了 三 蝶 ! 始 終 … ..還 是 久 一 蝶 呢 !
9. 埋 單 至 好 野 , 竟 然 係 十 一 位 ? 其 實 由 訂 枱到 入 座 一 路 巳 講 左 好 多 次 係 十 位 , 好 多 食 物 佢 地 都 識 得 比 十 件 一 蝶 我 地 , 但 埋 單 可 以 數 到 十 一 位 , 擺 明 係 乍 乍 帝 帝 以 為 我 地 唔 check單 啦 !

總 之 一 句 講 … … 黑 店 一 間 !

大宅

咁衰架

珍珠宮

畀面勳章

複式洋房

本來都想去食...
而家都要諗下先喇!

珍珠宮

下...任食, 但水都收費..厄錢呀~~ 唱衰佢啦...

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

好似以前睇過
anyway 都係衰

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

真係好衰呀
不過好多任食都係咁
叫三碟肥牛先黎一碟
所以如果十幾個人一齊食我地試過一次order十碟...最後黎三碟啱啱好

大宅

無骨氣

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

我都試過啦~~
又係$88, 埋單差唔多要$150:tongue: :tongue:

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

舊年去過一次~怕怕 :tongue:

伯爵府

我都有去左尖沙咀分店,諗住$88.00咁抵,個死人爐係成日唔滾的,我地要每次都要掉好多野落去,禁蓋先滾咋,要比錢叫的就好快黎,任食哥d唔係無就唔黎,大家唔好去呀!

用戶要求終止服務

係呀,落既order佢地永遠俾唔足,個碟鯇魚片仲cheap呀,得6大塊,鮮炸燈汁居然係$60/2L,一杯就$20!!!!!!!!!!!

禁止訪問

大宅

一於唱衰佢

唔係, 係講事實啫

伯爵府

好媽媽勳章

初初都諗住去宜家知到咁衰一定唔會去,幫埋佢宣傳叫人唔好去

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

男爵府

今時今日咁既服務態度重可以生存倒

子爵府

係呀~ 上去生果仔 個度唱衰佢,
等佢無得撈都好呀~ 呃人~

大宅

好媽媽勳章

我同班friends都試過, 佢話任食係2 個鐘頭要交台, 點知叫既野遲遲都未黎, 我班friends 話以後都唔去呀:tongue:

大宅

一於唱衰佢

首頁

尾頁

跳至