自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

引用:Quote:kecyc2003 發表於 14-7-9 11:20 有運

原帖由 jojoplanet 於 14-07-09 發表
相士話我工作上點做都係2奶命只係為人作嫁衣裳唔會有得上位......都無法啦...總之但求有得做. 平凡是福..
...
我都係,做埋人地果份,但升就升人地的命。以前都有期望,而家已看破。做野唔會太訓身,that\'s life

伯爵府

玩具勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

有運當然好,但係運氣嘅野唔知持續幾耐,可能一世可能一陣,總知有幸有不幸,靠自己雙手係最隱陣可靠.

禁止訪問

回覆:kecyc2003 的帖子

大宅

幾時都係

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:有時覺得一個人有運比乜都重要

每個人都有伛既際遇,最緊要過得人過得自己,做善事,好人自己都開心等於都令自己快樂,况且好多人只系表面風光,內裡既辛酸我地唔知道

我為貓狂

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我信運, 亦信命, 有運嘅時候, 個人睇落都charm啲的。

男爵府

回覆:kecyc2003 的帖子

CONNIE

珍珠宮

Superman-GF 發表於 14-7-9 13:52
我成日都話,唔好睇唔起你上司,覺得佢無能。因為,運氣都係實力的一種!!

...
岩..我覺得做得你既上司...佢唔一定只係因為叻過你...可能係運, 可能係佢識擦鞋..可能係.......總之一D野係佢有我無既..

Superman-GF  Exactly!!  發表於 14-7-9 14:19

禁止訪問

引用:有運做乜都事半功倍,就算幾yap+幾無能總會

男爵府

認識瑞士牛牛第四回

你唔知下一秒係咪運到定緣盡, 只要唔好放棄... 始終有日你都會可以有你想過既生活既...

坦白講... 我唔算叫順利, 但我覺我一開始就成功, 唔會珍惜順景... 都係嗰句... 知足!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我成日都話,唔好睇唔起你上司,覺得佢無能

原帖由 Superman-GF 於 14-07-09 發表
我成日都話,唔好睇唔起你上司,覺得佢無能。因為,運氣都係實力的一種!!

...
哈,佢地可能識人多過識字

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:你唔知下一秒係咪運到定緣盡, 只要唔好放棄

原帖由 jd21 於 14-07-09 發表
你唔知下一秒係咪運到定緣盡, 只要唔好放棄... 始終有日你都會可以有你想過既生活既...

坦白講... 我唔算 ...
同埋我信花無百日紅添

男爵府

認識瑞士牛牛第四回

回覆 good_pig 的帖子

係... 人有實力點都會有人賞識的!

寶石宮

引用:回覆 good_pig 的帖子係... 人有實力點都會

原帖由 jd21 於 14-07-09 發表
回覆 good_pig 的帖子

係... 人有實力點都會有人賞識的!
不過有時黑仔真係可以好黑,我遇過幾時截員執笠既公司

wahhwahh  同我c6一樣,呢幾年好滯運,希望來緊會好D  發表於 14-7-9 15:11

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 貓頭雀 於 14-07-09 發表唉,

原帖由 aubmaki 於 14-07-09 發表
我咪行過10年衰運囉
我都係… 今年剛好轉運, 要行十年,呢十年都係非常麻麻………

這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

珍珠宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+aubmaki+於+14-07-09+發表我

原帖由 貓頭雀 於 14-07-09 發表
我都係… 今年剛好轉運, 要行十年,呢十年都係非常麻麻………
我係黑到又官司又大病幾次又俾車撞又家宅問題

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆:有時覺得一個人有運比乜都重要

運仔真係好緊要

珊瑚宮

kecyc2003 發表於 14-7-9 11:20
有運做乜都事半功倍,就算幾yap 幾無能總會有出路,可能係揾到份唔使點捱的筍工,中六合彩中大獎,無啦啦執 ...
與其臨淵羨魚, 不如努力搵自己天地。

大宅

引用:健康已經好有運,我最驚病,我窮都得,只要

原帖由 lazywife 於 14-07-09 發表
健康已經好有運,我最驚病,我窮都得,只要唔好病,食到野
我都贊成,健康最重要,有錢但要燒銀紙煲藥食,咪攪

公爵府

但我覺得心態都好重要,知足、樂天既人通常運氣都唔會太差。

其實運氣既嘢自己係控制唔到,但心態就可以由自己決定。所以有無運都好,能夠在任何情況下都保持知足、樂天咁這一生都不會過得太差!相反,可能會令自己不知不覺咁怨自己無運而忘了自己真正擁有的,咁就好易會錯過自己緊有的幸福。

Superman-GF  非常同意!心態影響氣場,影響運氣  發表於 14-7-9 15:40
박하 : 300년이 지나도 당신을 기억한다. ; 저하 : 300년이 지나도 당신을 사랑합니다.

首頁

尾頁

跳至