自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我同家人(奶奶家人同外家家人)都支持4號葉太 我媽媽以前都唔肯去投票, 不過今次為了不要陳太勝出而破例去投葉太, 啲老人家就係因為自己捱過, 知道社會要繁榮安定的重要性才會選葉太, 總之唔可以俾陳太勝出

支持陳太等如想多個好似李漢奸咁嘅人入立法局搞事, 搞政治, 唔理香港的繁榮安定, 遲早敗晒我地啲血汗錢 , 我老公個嬸嬸見過佢拉票, 覺得佢好假, 選第二個都唔選佢

[ 本文章最後由 KKM 於 07-12-1 23:33 編輯 ]

男爵府

NO NO NO!!!!!

呢啲嘢我同家人都唔會貪, 我亦都唔需要貪, 你咁講太唔尊重人啦?-( ?-( ?-( 我都唔知佢有得飲飲食食, 俾幾十蚊有大陸團去, 呢啲嘢民主黨、自由黨都有啦....

我要一個會協助政府解決民生問題的人, 但絕不能把我們的血汗錢派晒俾啲伸手黨
我不要一個只以爭取普選作賣點, 只搞政治的人, 長毛、名咀就係由普選產生, 問你死未

原文章由 江直樹太太 於 07-12-1 23:53 發表
吾明點解投4號就代表安定繁榮呢? 係咪有得飲飲食食,俾幾十蚊有大陸團去就係對市民好呢?

男爵府

你覺得陳太冇嘢心咩, 佢嘢心仲大

漢奸即係漢奸, 每人對漢奸的看法可以不同, 對我來說, 講幾萬幾千次佢都係一個漢奸

原文章由 小米米 於 07-12-2 00:15 發表

好心啦,又用漢奸這條「罪名」,已經講到口都臭。
何謂「漢奸」? 首要掌握國家重要情報,位高權重,藉權利得到國家利益才有「本事」去出賣國家。
嗱,用個淺白的例子, 即係好似《色戒》阿易先生, 那種人才可配稱為漢奸: ...

男爵府

民主派搞搞震, 但搞足4年, 香港經濟越來越好.只不過係環球大市經濟都好

男爵府

我冇話陳太係漢奸, 請不要斷章取義。另陳太主要口號係要普選, 吾能夠協助政府解決民生問題, 但葉太就有

原文章由 江直樹太太 於 07-12-2 00:39 發表
問題係我真係識人話因為民X聯有平團+飲飲食食,所以投佢喎,咁可能依D對佢黎講咪叫協助政府解決民生問題囉! 我無吾尊重人喎! 咁點解投陳太就一定多個漢奸呢? 點解陳太就一定吾能夠協助政府解決民生問題呢?

...

男爵府

葉太有冇能力--唔知, 但陳太就唔見有呢個心, 佢一心都只係想攪政治, 我講嘅唔係大話, 係我嘅睇法, 好過你唔尊重人地的睇法, 仲用'大話'一詞去種傷人, 真係冇品

原文章由 onmummum1 於 07-12-2 11:49 發表
葉太有什麼能力協助政府解決民生問題?香港今日的繁榮不是以前英國人管治下的成果嗎?回歸十年有多少香港人覺得現在的香港比九七前好?葉太又說可以和中央溝通,但香港人了解共產黨嗎?葉太有什麼power令到中央聽她的話?咁嘅大 ...

男爵府

啲人成日都用呢類字眼同思想去抹黑人地嘅思想, 人地一心想香港好,但各人有各人的想法去改善香港, 啲人唔認同就算, 但啲人就話人地一定係攞著數先去幫親中, 邊啲人心態有問題, 心照啦

就算係親中又點? 好過啲人成日攪到立法局流會, 得閒去外國發表啲冇問過香港人意見的偉論, 呢啲有佢地講冇人地講嘅叫民主, 死得啦!!!!

原文章由 kiukiudaddy 於 07-12-2 17:20 發表
原來年年都參加呀?平靚正嘛!平靚正背後又代表D咩,代表有組織性嘅補貼。
明嘅人一早就明,唔明(或扮唔明)嘅人,多講亦無謂。

男爵府

什麼叫低層次的打手?? 下下抵毀人, 呢啲叫民主??? 死得啦!!!! 冇品

quote]原文章由 小米米 於 07-12-2 00:51 發表

低層次的打手。
漢奸,原來可以有千變萬化的解法,願聞其詳呀!

你連指控人家是漢奸,人家有甚麼條件去賣上甚麼都未知, 跟黨溝通過另一些統一口徑的答案先啦。

一味「走狗」、「漢奸」。

難怪,外國報章叫圍剿梁家傑 ... [/quote]

[ 本文章最後由 KKM 於 07-12-2 17:56 編輯 ]

男爵府

啲人好有陰謀論, 心態有問題, 又話要支持民主思想, 但人地只要係支持佢地唔鍾意的人的理念時就話人投票一定係攞人著數, 係鐵票, 只有佢地係清高, 有思想, 一味抵毀對手, 抬高自己, 事實上啲打正民主旗號的人根本有一啲害群之馬, 佢地真係有攞社會著數, 呢啲又唔見佢地講?? 佢地也有所謂的鐵票, 但佢地啲鐵票就說成是眼睛雪亮,有思想的支持者的一票, 根本就係滿口仁義道德的假民主, 亦好不尊重其他人 :tongue: :tongue:

原文章由 小米米 於 07-12-3 11:06 發表

就是看幾多次,我都覺得Kiukiudaddy沒有「屈」任何人。
身處香港的人, 好明白一直有人在地區派甚麼著數給人啦:mrgreen:

[ 本文章最後由 KKM 於 07-12-3 23:15 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至