網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

買咗成個星期喇,分享下先,間中都有出去整下指甲,價錢又唔係特別平WO見有jm分享過淘都ok就決定淘套玩下,分別係3間唔同嘅鋪買

Total用咗$240港幣倒,出去比人整2次都係返到

用係感,其實真係勁方便昜用,查查查照照照就已經搞掂啲甲油膠質地都唔算太hei,我個人都覺得ok嘅,係左手查右手難啲,好容易查出界,要打醒十二分精神!

不過有啲小風波,黑色嗰隻甲油膠,我原先買咗5枝,點知原來買10枝會送UV燈咁我即刻再買多5枝啦,但係客服唔肯補送返比我,都怪自己比錢前唔睇清楚

多謝收看!!

大宅

回覆 kayiu1028 的帖子

補Link:36W UV燈
http://detail.tmall.com/item.htm?id=17392096665&spm=a1z0k.7385961.1997985097.d4918997.zku564&_u=m427nfh5807

黑色嗰隻甲油膠
http://detail.tmall.com/item.htm?id=38213255382&spm=a1z09.2.9.13.kxBtFU&_u=m427nfhdfea

紅色嗰隻甲油膠 & Base & Top
http://kasi.tmall.com/?spm=a220o.1000855.1997427721.d4918089.B8kKEW

P.S. 如果JM都有興趣買套玩下又未有燈極力推薦黑色嗰隻甲油膠嗰間鋪,因為買10枝就送埋棧燈比你!!!

大宅

kayiu1028 發表於 14-7-22 15:19
回覆 kayiu1028 的帖子

補Link:36W UV燈
兩隻甲油膠邊隻好用D呀?

男爵府

畀面勳章

我都想淘呀...不過唔知識唔識搽..

大宅

回覆:mung2613 的帖子

其實個人覺得2隻都差唔多,2隻都冇味咁濟,紅色比起黑色Hei 少少,但紅色個掃又好查過黑色,整體黎講2隻都唔差,睇下邊個啲色啱自己多啲,但比我揀我會揀黑色嗰隻多啲,雖然佢唔肯送返棧燈比我,但係我鐘意杰身d同埋佢夠平,買2支黑比多少少先買到1枝紅

大宅

回覆:藍星人民 的帖子

如果本身都有查下指甲油就真係一啲都唔難同埋佢可以慢慢查都唔怕乾

男爵府

2024年龍年勳章

回覆:小小分享:DIY soak off -qq甲

紅色嗰隻超癈,要上3層先有色,我上年仲焦買咗而且第二次用時支支都有怪味

大宅

回覆:ninini 的帖子

我又ok喎,2層啲色已經好出!

別墅

請問用LED燈得唔得架?

大宅

引用:請問用LED燈得唔得架?

原帖由 ccaahl 於 14-07-22 發表
請問用LED燈得唔得架?
黑色個枝有寫LED得,紅色嗰枝冇寫得唔得呀

大宅

回覆:kayiu1028 的帖子

補相

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

回覆:小小分享:DIY soak off /qq甲

點卸甲?要另外買咩卸?

大宅

引用:點卸甲?要另外買咩卸? +

原帖由 mandy108 於 14-07-22 發表
點卸甲?要另外買咩卸?
我用個兜裝啲洗甲水浸住手指一陣就推到喇

男爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:kayiu1028 的帖子

你用邊隻卸甲水??

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+mandy108+於+14-07-22+發表點

原帖由 kayiu1028 於 14-07-22 發表
我用個兜裝啲洗甲水浸住手指一陣就推到喇
唔駛磨架咩?

大宅

引用:Quote:原帖由 kayiu1028 於 14-07-22 發表

原帖由 lokyan0901 於 14-07-23 發表
唔駛磨架咩?
X2

大宅

2只led都得,個人喜歡紅色,因為照完吾會縮,(其他牌子都有試過都係有呢個問題)黑色就睇彩數,因為好多色都會縮,紅色就未試過會,所以以家淨係買紅色,差不多有晒全套色啦買下買下!吾駛磨,同搽普通指甲油一樣,仲可以慢慢搽又快乾又襟(2星期絕對無問題)卸甲就煩小小,通常我會磨薄啲再用卸甲包,10分鐘左右用鋼推推走就搞掂!

大宅

卸甲

大宅

不過底面油就香港買會好點!依家有啲吾駛用卸甲包,就咁撕就甩得,買左試下未到,用完再報告呀!

大宅

花多眼亂
我都想買套玩下~

首頁

尾頁

跳至