親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

回覆 swdt2007 的帖子

我們都係3日兩夜, 第一天5點到hea玩樂園, 第2天早上樂園, lunch後waterpark, 之後出面吃dinner, 第2朝就11點check out.

男爵府

引用:Carlton City hotel 好新好乾淨!保安也好

原帖由 sillyisaac 於 14-07-22 發表
Carlton City hotel 好新好乾淨!保安也好好丶因上樓入lift要拍咭才可按層數,唔會隨便有人上到樓,wifi 完 ...
Hotel去mrt 要行幾耐?thanks

大宅

引用:Quote:原帖由+sillyisaac+於+14-07-26+發表

原帖由 WinnieCatCat 於 14-07-27 發表
好多網友都話buffet town好熱,你覺得係咪真係好熱?熱到似坐大排檔嗎?

...
開頭坐底都ok,不過我都覺得越坐越熱Buffet town喺係一個商場裏面,所以熱極有限,問題不大

大宅

引用:回覆+sillyisaac+的帖子請問LEGOLAND同WATE

原帖由 swdt2007 於 14-07-27 發表
回覆 sillyisaac 的帖子

請問LEGOLAND同WATERPARK可唔可以玩到兩日?我地打算同小朋友玩三日兩夜, 唔駛咁趕 ...
當然可以玩咁耐,一日water park,一日樂園,小朋友會好開心仲可以去埋hello kitty , thomas 個park,好近!

大宅

引用:Quote:原帖由+sillyisaac+於+14-07-22+發表

原帖由 EQGO 於 14-07-27 發表
Hotel去mrt 要行幾耐?thanks
好近,行兩,三分鐘就到達

琥珀宮

引用:請問Dolphin+discovery玩咩架?啱唔啱4-5歲

原帖由 little_kid 於 14-07-27 發表
請問Dolphin discovery玩咩架?啱唔啱4-5歲小朋友玩?
我覺得年紀大d個小朋友會覺得好玩d,反而對個陪同大人黎講係好既親子體驗,大d一齊睇番d相會好開心!佢有minimum age同高度,要check清楚

大宅

回覆 sillyisaac 的帖子

hihi, can i have jason contact? please pm me.

大宅

引用:Quote:原帖由+berrymama+於+14-07-22+發表

原帖由 sillyisaac 於 14-07-23 發表
我先喺香港whatsapp Jason,通知佢日子,邊到去邊到,幾多人,問佢幾錢,咁之後等佢覆你。咁到約定之前個日 ...
可以pm Jason個contact 給我嗎?

大宅

大宅

引用:Day 1:晨早泊架車去機場,去scoot check-in

原帖由 sillyisaac 於 14-07-22 發表
Day 1:
晨早泊架車去機場,去scoot check-in,早餐好多未開,唯有食老麥,帶水樽喺機上入水,準時出發,喺 ...
請問我去legoland兩日一夜大約要幾多馬幣,我同兩個小朋友,多數都是 預留食中午飯及晚餐。

大宅

回覆:我的四日三夜新加坡+Lego ...

請問可否俾jason個contact我呢?唔該哂,請pm我,謝謝!

子爵府

引用:Quote:原帖由 kukukoo 於 14-07-24 發表roa

原帖由 木土土 於 14-07-26 發表
電話roaming意思係可以打到電話同收發SMS,唔好用航空mode,因為要收SMS for 機場wifi activation code!唔 ...
因我不太懂电話function, 請問開 roaming 是要用香港电訊商預先申請定先嗎?定係在samsung 机的設定有此function? 因我只知要熄左流動數據上落的掣咋?

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+木土土+於+14-07-26+發表電話

原帖由 kukukoo 於 14-08-04 發表
因我不太懂电話function, 請問開 roaming 是要用香港电訊商預先申請定先嗎?定係在samsung 机的設定有此fun ...
電話有得set,我iPhone 無論是否在港也長期off 咗roaming,也可提防HK邊境錯用咗內地網絡 !電訊商通常default有data roaming,客戶反而要特別申請唔要,由於有機會在外地有時真係需要,我唔會係電訊商block!

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+木土土+於+14-07-26+發表電話

原帖由 kukukoo 於 14-08-04 發表
因我不太懂电話function, 請問開 roaming 是要用香港电訊商預先申請定先嗎?定係在samsung 机的設定有此fun ...
電話上通常off 流動數據同off roaming 在同一版面!

子爵府

引用:Quote:原帖由 kukukoo 於 14-08-04 發表因

原帖由 木土土 於 14-08-04 發表
電話上通常off 流動數據同off roaming 在同一版面!
Thanks. Let me try to find in setup screen

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+kukukoo+於+14-08-04+發表因

原帖由 木土土 於 14-08-04 發表
電話有得set,我iPhone 無論是否在港也長期off 咗roaming,也可提防HK邊境錯用咗內地網絡 !電訊商通常defa ...
Off roaming ,我係指off \'data roaming 數據漫遊\'!

大宅

sillyisaac 發表於 14-7-27 11:39
好近,行兩,三分鐘就到達
好吸引,都好想去新加坡玩,請幫忙可以PM JOSON的聯絡方法比我嗎?
謝謝

別墅

大宅

回覆:我的四日三夜新加坡+Legoland 之旅

Could you pm me Jason\'s contact ? Thanks

大宅

can u give jason's tel ?thx

首頁
12345...7

尾頁

跳至