嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

大宅

bb 每餐粥要食大人飯碗碗半, 咪要帶好多樽baby food?? 有無其他好提議?? 另外, 有沒有即食麥皮係 for bb??

伯爵府

糊仔...
惠x 有隻麥皮係 for BB.... (但唔肯定係唔係即食)
原文章由 irene*bb 於 07-12-12 14:33 發表
bb 每餐粥要食大人飯碗碗半, 咪要帶好多樽baby food?? 有無其他好提議?? 另外, 有沒有即食麥皮係 for bb??

[ 本文章最後由 tramtram 於 07-12-12 15:55 編輯 ]

子爵府

:lol Hi,好耐無見啦 婷婷已經開始食飯啦,我同佢去長隆2日佢都係食大人飯同餸,我就揀d淡味餸佢食囉,一餐半餐就ok,如果你個b食唔到飯可以帶糊仔,另我知有d日本即食嘅bb餸,你可以去reon,b&m網頁度睇下有無得賣,食到白飯就可以用白飯撈,唔得就開糊仔,麥皮我試過但佢唔食,你都可以去welcome睇下,如果你搵唔到d日本即食bb餸喺邊度賣,你搵我我再幫你問下我個friend,希望你玩得開心,食得放心,瞓得安心
原文章由 irene*bb 於 07-12-12 14:33 發表
未經本人許可, 不得轉載

複式洋房

你可以去日本超市(如:西田/sogo)買一盒盒的和光堂bb飯仔/麵比你bb食,我上次出trip,都係買e d比個女食,佢好鍾意噃,又好方便,只需用熱水"座"熱便可,當然你最好再帶定米糊及麵包啦,因為1盒有2packs,份量唔係好多,所以你可以保少少糊仔/麵包比佢囉

Peace in Life

別墅

你最好比佢試下先喎,因為上次我呀女響屋企比佢試都肯食,點知去到disneyland (住一晚冇粥食)比咗d baby food個衰豬食(can & Pack 裝)佢竟然一啖都唔肯食結果一餐要食餅餅加包包,另一餐要急急開奶呀。

你可以去Birth(有門市)/Citysuper 買

http://birth.hk/catalog/index.php?cPath=1_17_147_145&sort=2a&page=2

大宅

多謝各位媽咪回覆, 等我出去搜購 d baby food 先

大宅

婷婷越大越靚女, 唔知 Isaac b 幾時可以同婷婷"相睇"

原文章由 Lulu皇后 於 07-12-12 22:41 發表
:lol Hi,好耐無見啦 婷婷已經開始食飯啦,我同佢去長隆2日佢都係食大人飯同餸,我就揀d淡味餸佢食囉,一餐半餐就ok,如果你個b食唔到飯可以帶糊仔,另我知有d日本即食嘅bb餸,你可以去reon,b&m網頁度睇下有無得賣,食 ...

首頁

尾頁

跳至