單親天地

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我己入紙去法庭提出離婚,個死佬唔接文件...個份只係離婚呈請書,佢要脅我叫我搬出間屋就簽,但個份唔係咩離婚証明書...佢話唔簽,如揾到佢咪揾囉...
正一死佬黎架...而家個小三都POST哂佢地訂左婚囉,仲玩咩野!!!,快啲離婚快死去結婚囉...
我都唔知幾想佢快啲...而家佢拖唔想比錢...真係咁衰的人.只係為自己著想,無想過二個小孩架...
唔怪得佢個仔咁嬲佢老豆.

又問我唔等二年分居先離喎....好等個仔近啲返學,咁二年後咪一樣,白痴!!!

男爵府

引用:我己入紙去法庭提出離婚,個死佬唔接文件...

原帖由 Macusmama 於 14-07-28 發表
我己入紙去法庭提出離婚,個死佬唔接文件...個份只係離婚呈請書,佢要脅我叫我搬出間屋就簽,但個份唔係咩離婚 ...
用個小3啲post告佢囉。。。

Macusmama  點告??唉...不成立  發表於 14-7-28 11:24

男爵府

我己入紙去法庭提出離婚,個死佬唔接文件...個份只係離婚呈請書,佢要脅我叫我搬出間屋就簽,但個份唔係咩離婚 ...
仲分埋佢身家㖭

大宅

佢急你唔急,唔好理佢,唔簽?佢想重婚!?你急就激死自己,反正無得救嘅賤人,慢慢黎

珍珠宮

ivymeoow 發表於 14-7-28 10:27
仲分埋佢身家㖭
分就一定會分,但而家最煩係佢要我交鎖匙咪訓街...

珍珠宮

haydenden1023 發表於 14-7-28 10:54
佢急你唔急,唔好理佢,唔簽?佢想重婚!?你急就激死自己,反正無得救嘅賤人,慢慢黎

...
對,我而家死都唔搬,佢抬我出去,我報警,仲好...我有好處...

大宅

引用:Quote:haydenden1023 發表於 14-7-28 10:54

對,我而家死都唔搬,佢抬我出去,我報警,仲好...我有好處...
係,唔好同佢激氣,激壞自己

子爵府

回覆:借位呻下....SORRY哂!!!

唔使同佢急,申請單方面離婚,隻賤三急過你啦

大宅

回覆:Macusmama 的帖子

佢的目的就係想激到你自己走,唔好中計,

希望在明天

珍珠宮

haydenden1023 發表於 14-7-28 11:29
係,唔好同佢激氣,激壞自己
你地啱...小三唔係好急咩?

珍珠宮

真係好想POST 個小三的FB比你地睇下,自稱俊男美女....哈哈...咁其他女人係超超級美女了...
哈哈...

大宅

引用:真係好想POST 個小三的FB比你地睇下,自稱俊

真係好想POST 個小三的FB比你地睇下,自稱俊男美女....哈哈...咁其他女人係超超級美女了...
哈哈...
...
樓主,唔好再睇,睇左只有激氣,激壞身體,好笨!!!
我就係做左蠢人

珍珠宮

我無野喎,只係可唔可以成為証劇之一,煮死佢...

大宅

回覆:借位呻下....SORRY哂!!!

個男的擺明唔想離婚住,仲要擺您上枱去牽制小三。

訂婚、影婚紗相、細細地整幾圍,駛費有限;
如果全部系內地搞,仲平。
男方咁2做吓嘢,比筆錢個小三發板,由她自已搞; 男ge就 到時到候 出現,做埋場大戲佢。

包保氹到個小三開開心心,加多兩錢肉緊 好好招呼隻衰男。淨系見隻小三系fb度公告下,都知對家淨系訂婚開心到鬆毛鬆翼!

小三問幾時可以正式結婚,個男的咪話您唔肯離,堅持要先分居兩年囉!
兩年後囉喎! 身邊是誰,天曉得。 男ge無正式簽過任何嘢,要走容乜易。 最緊要而家玩咗先!

您可以搵辦法通知小三,eg 經fb, 話系男的唔肯收通知書,唔接受通知,有心拖慢進展。 等件小三收拾佢。 如果男ge夾硬結,就即系重婚,咁樓主可以研究吓 有無辦法告佢!

珍珠宮

KIKI678 發表於 14-7-28 16:28
個男的擺明唔想離婚住,仲要擺您上枱去牽制小三。

訂婚、影婚紗相、細細地整幾圍,駛費有限如我PM佢,佢咪知我FB的USERNAME囉...??我就係唔想比佢知道...

珍珠宮

重婚,個死佬唔會,知法犯法...我未驚過...

大宅

回覆:Macusmama 的帖子

您可以先開免費email 再開 新fb a/c, 去add 個 小三。fb 帳戶可以扮 小三 會有 興趣add 的嘢。

不過就算用新戶口,您一報串,小三好大機會發難,衰人一定話系您報串,比麻煩佢。

您有需要諗定疏散計劃,等衰人發難 您乘機報警玩大佢 好,換哂d鎖 執起哂佢d嘢 要佢走又好,自已帶仔走先都得。

如可以,疏散咗小朋友先 (場面可以好失控,系會嚇親小朋友),留底 您 同一些信得過的好朋友 坐系屋企 等/激 個 衰人發難,届時您就有有利的證人!

珍珠宮

KIKI678 發表於 14-7-28 17:13
您可以先開免費email 再開 新fb a/c, 去add 個 小三。fb 帳戶可以扮 小三 會有 興趣add 的嘢。

不過就算 ...
哇,你係我心理面一條蟲??我都係咁諗...不過就咁pm比佢,一講就知啦...好唔好由第三者去講呢?我仔而家係佢gra-ma家...不如你幫我講...

大宅

引用:Quote:KIKI678 發表於 14-7-28 17:13 您可

哇,你係我心理面一條蟲??我都係咁諗...不過就咁pm比佢,一講就知啦...好唔好由第三者去講呢?我仔而家係佢gra ...
恕我無雷,件小三結唔結得成婚,同件衰男玩到幾耐,關我蛋治! 報串,點醒佢? No la!
話唔埋個女人系 扮純情ge 專業公厠,零沽、長短期批發 通殺……

不如諗掂住邊度,點插隻賤男啦!
如果間屋系租的,關係搞到咁,佢肯長期繼續交租機會唔大。
如果得佢個名,咁就肯定要庭上見,焗佢分番半份業權比你,所以佢打死唔接 封呈請書。
如果聯名,但是但一個供,佢要點郁間樓都要有你簽名。 但都講到分手,都要預咗系庭上搞埋呢筆。

講真,趁而家樓市還可以,咁上下價賣q咗佢,還完morgage再分錢,就一身鬆哂啦。 再唔系衰人加按 補番半層樓的錢比你,接個女人嚟住好,放租出去

大宅

回覆:KIKI678 的帖子

放租出去又得。

首頁

尾頁

跳至