自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

大宅

回覆:「3」字頭港女,每3個1未嫁

識有幾個港男5字頭都未娶

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 14-08-01 發表口

原帖由 Joball 於 14-08-01 發表
我之前係三高,自己有物業
三十幾未結婚,唔熟朋友問我
我都話唔心急

真係唔恨嫁果d, 係王子都唔想要先係

公爵府

2024年龍年勳章

藍嵐 發表於 14-8-1 16:46
講真為嫁而嫁,到時先發現唔夾仲大獲,而且我見好多都好享受未嫁既生活

...
我未結婚時, 親戚問我點解未結婚, 我話 single 好好好舒服. 但係心底就好想有自己的家庭, 有個人陪你走餘下的人生路.
幾年前結左婚, c6 好好, 好開心好滿足.

珍珠宮

藍嵐 發表於 14-8-1 16:46
講真為嫁而嫁,到時先發現唔夾仲大獲,而且我見好多都好享受未嫁既生活

...
X2
我身邊有人為左扮靚,著婚紗而是但搵個男人嫁,E+,開始搞緊離婚!
唉......

珍珠宮

引用:我好傳統一定要嫁如果無我寧願短命d唔想一

原帖由 aliensss2008 於 14-08-01 發表
我好傳統
一定要嫁
如果無
睇情況,有時一個人寂寞好過兩個人一起寂寞……總之咩選擇都有正反兩面

禁止訪問

畀面勳章 大廚勳章

公爵府

回覆:Yibu 的帖子

唷唔係個個咁好彩,向合適時間遇到岩既人羨慕呢嘿嘿

珍珠宮

唔嫁好過嫁廢人 香港男人某d太劣質

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我身邊都有D30+,+什至40+都未嫁兼冇拖拍,+

原帖由 廷廷媽 於 14-08-01 發表
我身邊都有D30+, 什至40+都未嫁兼冇拖拍, 主要係眼角太高.
唔係眼角太高,但D男人真係好不濟。

做個實験吖,入到地鐵,或交通工具,甚至走在街上,有多少男人妳見到會覺得有興趣?

勿論自己質素如何,即使自己質素再差,若嫁了衰過單身,為何要夾硬嫁?

ilove3334  地鐵上真係無個掂   發表於 14-8-1 19:48

子爵府

有男朋友,但唔想嫁
原因係...一結婚就多左好多開支,例如出去租樓,二個人伙食,水電煤等等
你話我現實都係咁講架喇

大宅

引用:Quote:原帖由+good_pig+於+14-08-01+發表口

原帖由 Joball 於 14-08-01 發表
我之前係三高,自己有物業
三十幾未結婚,唔熟朋友問我
我都話唔心急
我都係傳統人~另一半雖然搵得少過自己,比做女時係辛苦左,但係c6真心愛我同個仔,一家三口既幸福係單身享受唔到的!講真,如果搵到mr right,邊個唔想結婚生仔呀?但好多時可遇不可求

男爵府

回覆:koala904 的帖子

個人認為:如果為嫁而嫁,揀到個賤男咪仲慘
我有d朋友依然單身,但好開心,最緊要自己開心自在……

伯爵府

環保接龍勳章

唔出奇!好多FD拍緊拖,儲緊錢,都係30零先嫁。
到「3」尾「4」字都未嫁就真係難啲!

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

如果搵到錢,一個人都可以好好享受生

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

男爵府

33 歲前未結婚都唔係好出奇。我覺得應該討論35-45 歲

珍珠宮

珍珠宮

2024年龍年勳章

唔結又如何?可以再選,我會唔結,單身更好,自由自在

寶石宮

引用:嫁著個唔好既男人, 真係寧願單身有錢有事業

原帖由 曼谷奶茶 於 14-08-01 發表
嫁著個唔好既男人, 真係寧願單身有錢有事業開開心心算, 人生唔係一定要結婚生仔先叫好.

...
最緊要自己開心

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

嫁著個附帶有麻煩奶奶,是非姑奶姑仔,一大堆貪心窮親戚嗰啲,條數仲杰。

kaka1128  Agree  發表於 14-8-2 13:52

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

香港地條件好又未封盤既男士唔多喇, 好多時可能剩返d大唔透/郁d就射波唔返工/日日掛住打機/未戒奶咩都靠99既, 點揀得落手?
我2x歲結左, 好感恩搵到個思想成熟, 有上進心, 顧家, 當我係寶既老公
如果遇唔到個合適對象, 我都寧願唔結
婚唔係亂結架, 嫁錯郎仲慘過single, 千祈唔好怕被人話嫁唔出就求其搵對象
我都有幾個同齡, 而家3字頭既女仔fd未結, 甚至無拍拖添, 高學歷高人工
我覺得佢地單身都可以好好生活

首頁
23456...9

尾頁

跳至