在職全職

跳至

首頁
12345...78

尾頁

別墅

每日又早起身返工,
每日放工都好遲走,
真係好掛住BB架. !!

大宅

我請了工人,要3月先到,bb暫時會寄居奶奶家,雖然可以晚晚上去見下bb,但始終太頻撲,所以先請工人,第日一返到屋企就可以見到bb,又唔使响奶奶家咁有壓力,諗起都開心哂

原文章由 minamina 於 07-12-27 12:53 發表
會呀,我果時工人又唔掂,工作又忙,不能早回家,好擔心

男爵府

工人要睇緊d,可以的話裝ip cam及請老人家多d突擊檢查.
可憐我個b一歲已轉了4個工人,最差果個知我忙唔可以炒佢,偷嘢仲唔俾飽飯阿仔食,攪到bb3個月都沒重磅!知我要裝cam就辭職
原文章由 purple_lily 於 07-12-27 15:40 發表
我請了工人,要3月先到,bb暫時會寄居奶奶家,雖然可以晚晚上去見下bb,但始終太頻撲,所以先請工人,第日一返到屋企就可以見到bb,又唔使响奶奶家咁有壓力,諗起都開心哂

...

洋房

Deleted, bye lar.

[ 本文章最後由 leesasa 於 07-12-29 21:41 編輯 ]

複式洋房

我係小學教師,有無仲餵緊人奶呀,我個b 八個多月啦.

大宅

[quote]原文章由 minamina 於 07-12-27 12:40 發表

男爵府

原文章由 yanmickey 於 07-12-27 18:29 發表

你住響邊度?
我住錦豐苑

我住翠擁

大宅

我都會請奶奶多來,因為佢住得好近,至於cam,我老公都會裝,嚇吓佢都好嘛!
多謝你提醒
咁而家邊個幫你湊bb?

原文章由 minamina 於 07-12-27 16:40 發表
工人要睇緊d,可以的話裝ip cam及請老人家多d突擊檢查.
可憐我個b一歲已轉了4個工人,最差果個知我忙唔可以炒佢,偷嘢仲唔俾飽飯阿仔食,攪到bb3個月都沒重磅!知我要裝cam就辭職
...

大宅

我個多月就戒左人奶喇, 因為返工無時間儲人奶嘛

原文章由 KLM 於 07-12-27 18:13 發表

男爵府

原文章由 purple_lily 於 07-12-28 10:50 發表
我都會請奶奶多來,因為佢住得好近,至於cam,我老公都會裝,嚇吓佢都好嘛!
多謝你提醒
咁而家邊個幫你湊bb?

賓賓,這個姐姐快上手,又自動波,又肯教bb讀書、玩, 所以bb好開心.
我都開心,因唔會浪費bb的好奇心,而且阿仔學習能力高,所以已經會講好多英文字,而且真係見字叫.
最近最鍾意講turtle、魚、clock、one two three、end、ice-cream~~~

大宅

I am a secondary school teacher teaching F.7. I have a 6-year-old daughter and a 3-month-old son.

I'm teaching in Yuen Long but living in Ma On Shan.

Nice to meet you all.

別墅

你好叻呀!

我阿b4個月多d. 暫時都仲餵緊人奶, 但依家我越來越少奶了, 遲下唔知夠唔夠食呀......

原文章由 KLM 於 07-12-27 18:13 發表

禁止發言

男爵府

新年快
仔女聰明伶俐
學生自律發奮.

[ 本文章最後由 minamina 於 07-12-31 10:22 編輯 ]

洋房

I am a secondary school teacher. I am living in Tseung Kwan O. My school is in Northern Disrtrict. My daugther is week 11. Nice to meet all of you.

原文章由 TszChingMaMa 於 07-12-28 13:46 發表
I am a secondary school teacher teaching F.7. I have a 6-year-old daughter and a 3-month-old son.

I'm teaching in Yuen Long but living in Ma On Shan.

Nice to meet you all.

大宅

Hello
我教小學,呀女快2歲.

winterlo
你好嗎?我記得好似響同你傾過幾句關於餵母乳的?原來你的BB已 4個幾月?加油呀!我就真係快收工,吾餵啦!

原文章由 winterlo 於 07-12-28 16:56 發表
你好叻呀!

我阿b4個月多d. 暫時都仲餵緊人奶, 但依家我越來越少奶了, 遲下唔知夠唔夠食呀......

男爵府

hello!我係中學教師,學校係元朗。
我亞b剛滿月,餵人奶,仲係度摸索緊餵奶技巧和亞b飲奶時間。就快要返工啦!到時每日返工要運送亞b比公公婆婆照顧,我諗會超辛苦!

大宅

hello呀! 我都係教小學,有兩個bb lu! 一個兩歲,一個三歲,多多指教!

男爵府

原文章由 余魚媽 於 08-1-1 15:11 發表
hello!我係中學教師,學校係元朗。
我亞b剛滿月,餵人奶,仲係度摸索緊餵奶技巧和亞b飲奶時間。就快要返工啦!到時每日返工要運送亞b比公公婆婆照顧,我諗會超辛苦! ...

我囡囡3歲半啦,頭兩年我都係早上交俾自己媽媽湊,夜晚返亞媽度食飯同湊返囡囡,真係好辛苦既!要慢慢適應!
而家囡囡讀幼稚園,我就請工人,咁就唔駛自己走來走去咁勞累,不過佢返左學又要同佢傾下學校既事,又要同佢"玩呢玩路",就係另一種勞累啦.
相對,學校工作就無以前做得咁快咁好,都要慢慢適應!不過,學習工作同家庭生活平衡都好重要,以前無兒無女做野就話可以無後顧之憂,而家家庭必定行先,對嗎?

男爵府

聽日最後一日假囉!手頭上仲有好多未完既工作,做得幾多得幾多啦~返工先再努力!

首頁
12345...78

尾頁

跳至