跳至

首頁

尾頁

洋房

阿女成日趁我地不留神,就走入洗手間玩馬桶水,請問有無BB係咁家?

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 hawhaw 於 07-12-25 03:53 發表
阿女成日趁我地不留神,就走入洗手間玩馬桶水,請問有無BB係咁家?

點解你容許佢咁做?
15個月應該可以教佢唔應該咁做,
馬桶用途係嘜、個到唔玩得,好污糟!

另外,其實用完廁所都應該蓋好個馬桶板,
再唔係就閂埋度廁所門!

總之BB唔識就要教,唔係由得佢搞架!
唔通佢玩電掣你又由得佢?

洋房

佢成日都好好奇,我地係唔比佢入洗手間,所以佢成日趁我地不留神,就走入洗手間玩馬桶水,我都有同佢講唔好家,但愈禁佢就愈想玩

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 hawhaw 於 07-12-25 08:36 發表
佢成日都好好奇,我地係唔比佢入洗手間,所以佢成日趁我地不留神,就走入洗手間玩馬桶水,我都有同佢講唔好家,但愈禁佢就愈想玩

咁你就要蓋好廁板同閂廁所門喇!

大宅

我個囝都是這樣, 我想這個階段小朋友是喜歡玩水, 廁所水也不放過, 不然市面上又怎會有那些專封住廁所板的安全貼賣呢
原文章由 hawhaw 於 07-12-25 03:53 發表

水晶宮

原文章由 annpoon51 於 07-12-25 09:01 發表
我個囝都是這樣, 我想這個階段小朋友是喜歡玩水, 廁所水也不放過, 不然市面上又怎會有那些專封住廁所板的安全貼賣呢

小朋友係有得教架!
我自己對仔女,
同埋我湊個六個小朋友(其中四個都經過呢個年齡),
都唔會咁做,因為我唔容許!

洋房

我個仔又係,唔止廁所既馬桶水就連廚房地下既幾滴水珠都唔放過!總之一句話晒,見到水就發晒狂甘

大宅

我平時一定閂廁所門,阿b冇得入去架bo.
咁我同佢一齊沖涼,佢日日沖涼都可以玩一陣水架. 佢都好滿足咁.

大宅

我都習慣左關晒所有門, 連廁所板都係長期蓋上, 大人都要改變下自己既習慣, 因為好多野對小朋友都有危險, 所以出入記得關門, 我覺得沖廁前蓋上廁所板, d水都唔會周圍彈都比較衛生!

男爵府

小柔都好鐘意!!一入去就想............
不過我廁所門都係長期關上!!

首頁

尾頁

跳至