親子旅遊

跳至

首頁
34567...10

尾頁

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

回覆:其實吉隆坡幾好玩

港幣500
在機場換=馬幣215
星光大道=馬幣225

子爵府

引用:港幣500在機場換=馬幣215星光大道=馬幣225

原帖由 威大嬸 於 15-02-15 發表
港幣500
在機場換=馬幣215
星光大道=馬幣225
即机場换最平??

我hk 换2.24

我晩9:30先到机埸,
吾知仲有冇得換??

我見網上有人話Time Square 附近唱抵

大宅

回覆 MonMonLam 的帖子

吉隆坡都可以包榴槤回香港~
alor street 有
[size=medium]queensroad

男爵府

232 發表於 15-2-15 17:20
即机場换最平??

我hk 换2.24
機場換最唔抵,市區行多幾間,緊有一間最抵,週街都係找換店。不過有時候每日匯率會唔同。

男爵府

queensroad 發表於 15-2-24 15:15
回覆 MonMonLam 的帖子

吉隆坡都可以包榴槤回香港~
係就係,不過偷偷地運好驚,萬一被發現唔可以上機,唔知係咪仍住,總覺得陣味圍繞著個喼⋯⋯

複式洋房

回覆 威大嬸 的帖子

今天去完,小朋友7歲好玩,佢沒有set時間,呢場玩完接著下一場,小朋友打左好多份工。呢䦔小朋友仲可以有自己的提款咭,又可以去shop用自己賺回來的$$$買野。比起之前的感覺好玩啲

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 熱血金章 親子探索遊 醒目開學勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

引用:回覆 威大嬸 的帖子今天去完,小朋友7歲好

原帖由 LLLCCC 於 15-02-24 發表
回覆 威大嬸 的帖子

今天去完,小朋友7歲好玩,佢沒有set時間,呢場玩完接著下一場,小朋友打左好多份工。 ...
我們農曆年前玩,Lot 10往kidzania的士一口價馬幣40,少於30分鐘。回程大雨塞車,睇標的士馬幣30,車程超過60分鐘。

伯爵府

我會暑假去Legoland + 吉隆玻五天,想問下除左馬航(驚驚)仲有咩選擇?

子爵府

引用:我會暑假去Legoland + 吉隆玻五天,想問下

原帖由 蘑菇 於 15-02-25 發表
我會暑假去Legoland + 吉隆玻五天,想問下除左馬航(驚驚)仲有咩選擇?
請問知道吉隆去legoland幾耐車程???😊☺

子爵府

其實吉隆去legoland幾耐?即曰來回可以嗎?

別墅

回覆:PINK2007 的帖子

應該唔得。車程係要6-7小時。
我都係KL 去Legoland. 會從KUL飞Johor.

子爵府

回覆:MissSun 的帖子

Thanks!😊☺😀

男爵府

回覆 蘑菇 的帖子

有呀, 我坐AIRASIA. HKG - KUL - JHB - KUL - HKG.

男爵府

回覆 MissSun 的帖子

你路程同我一樣喎, 幾時出發? 定係己經出左發嘞?

大宅

畀面勳章

我應該五月尾去四至五天

別墅

回覆:coney 的帖子

Coney, 我Easter公衆假期嗰幾日去。玩完番來了。你呢?

別墅

要喺到share下先。因為每次去旅行都喺到收集咗好多info. 同小朋友去旅行真要做好多preparation架!

之前有JM share 咗個喺吉隆坡嘅華人的士司機。我揾咗佢。其實佢叫Tonny Chong TEL# 0102626351. 之前嗰個叫Johnson Loong其實喺個Travel Agent. Anyway, 揾佢就會提供taxi services. 佢嘅taxi 係紅色的士細架嗰隻。坐2大2小係絕對無問題。但問題就係佢揸車勁慢。香港人係會頂唔順!因為我去機場嗰段路佢都行50km. 就係俾佢攪到我遲咗從KUL 去Johor班flight. 好勞氣。我自己都衰預
時間無諗到會咁趕!所以喺到都提醒大家坐Air Asia Domestic flight 一坐要做online check in or 一小時多前到機場喺machine到做check in. 排counter check in佢會收你handling fee. 仲有勞氣喺KLIA2 Air Asia staff 我預幾個都services唔掂!唉,都係嗰句預多啲時間!
BTW, 佢會offer帶你去嗰啲旅遊點. 去佢點都有commission收。我有去睇,如果你去記住叫佢俾discount收你平啲。(同埋嗰到離我酒店不遠,所以我去咗)

去到Johor我去咗一間叫 Fei Kee 食海鮮。地點喺Bukit Indah. Black pepper crab好好味。好新鮮同我覺得底。叫咗一隻蟹RM99兩個人食。仲有旁邊嗰舖仔食沙嗲。正。encore再encore. 食完諗住行下附近嗰間Aeon Mall. 大架但我覺得無嘢啱行. 其實諗住去嗰間Toysrus買lego俾阿囡因為legoland內實在唔平. Its a joke喺間Toysrus話大間,但其實係仲細過曬香港嘅toysrus屯門,荃灣,又一城,愉景新城. 失望無嘢睇之餘啲legol同legoland一樣價錢.

別墅

引用:要喺到share下先。因為每次去旅行都喺到收

原帖由 MissSun 於 15-04-09 發表
要喺到share下先。因為每次去旅行都喺到收集咗好多info. 同小朋友去旅行真要做好多preparation架!

之前有 ...
Thx for sharing. 你在吉隆坡有無去左邊度玩?

別墅

回覆:vamosbebe 的帖子

去咗kidszania 同Jalan Alor 食嘢

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+daisy17772+於+14-08-09+發表

原帖由 Hehemum 於 14-08-10 發表
雙子塔四樓的科學館好好玩,家庭套票二大二小50馬幣,玩咗4小時小朋友都唔肯走!仲有time square 的室內機 ...

首頁
34567...10

尾頁

跳至