想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

不知不覺係呢個FORUM度都做左3年幾會員, 回想起初時登記成為會員時自己還未有懷孕, 久不久會上來問一些有關懷孕既徵兆等問題, 原來當時係POST問題既時候, 自己懷孕了還不知道, 可惜快樂既時光好快就過去左, 係好早期既時候流產左. 小產之後心情一直都很低落, 好在係呢度有各位好姐妹既支持...自那次小產後到現在都差不多3年了, 仍然未能再次懷孕, 心情雖然沒有那時那麼低落, 但對於未能懷孕仍然感到很不開心....畢竟結左婚都已經5年多了, 自己既年紀越來越大, 機會亦會隨之越來越低. 負面既思想令到自己一段長時間連親子王國也不敢上來, 心怕無形中加大左自己既壓力....今天再次上來親子王國, 希望可以將過往不開心既片段放下, 將負面既思想化為正面既力量, 無論係開心也好, 不開心也好, 都希望可以同大家分享, 互相傾訴, 互相鼓勵.

洋房

Hi!Meowcat唔好灰心呀!繼續努力呀:loveliness: !妳有無試過睇中醫呀?(我見之前有個topic妳回應時話妳睇過醫生,是西醫嗎?)我之前睇過一個中醫,佢專長係睇生育,有次我去到,我見到有個女人好開心同好小心咁行出嚟,之後知道原來佢幾年前已想有bb,但年齡漸大,機會就越來越少,而且西醫話佢好難有bb,但佢睇咗中醫後,有咗啦 !之前我去家計會做婚前檢查,醫生都係話我好難有bb,但我去睇中醫調理身體後再用中醫教我嘅方法去做,結果兩個月後就有咗啦 ,依家bb已經7個月大呢 !個中醫仲話我係做快成功嘅一個:) !所以妳都唔好灰心,只要有信心無嘢係無可能嘅 !努力呀!

男爵府

我都睇左好長時間既中醫, 中, 西既調經藥同排卵藥都食過, 但係都係無好消息, 睇醫生都睇到我心灰意冷, 所以呢幾個月都無睇醫生, 而家食埋自己買既姑嫂調經丸, 見差不多食完一大瓶300粒裝, 但係經期仍然不準, 打算食埋最後果20粒就再食番天喜丸或白鳳丸, 希望到時d經期可以正常番.

別墅

原文章由 susuki415 於 07-12-30 03:09 發表
Hi!Meowcat唔好灰心呀!繼續努力呀:loveliness: !妳有無試過睇中醫呀?(我見之前有個topic妳回應時話妳睇過醫生,是西醫嗎?)我之前睇過一個中醫,佢專長係睇生育,有次我去到,我見到有個女人好開心同好小心咁行出嚟,之後知道原來佢 ...

請問你可以比你個中醫資料我嗎? 有無電話地址可以查詢? 謝謝!:-P

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 susuki415 於 07-12-30 03:09 發表
Hi!Meowcat唔好灰心呀!繼續努力呀:loveliness: !妳有無試過睇中醫呀?(我見之前有個topic妳回應時話妳睇過醫生,是西醫嗎?)我之前睇過一個中醫,佢專長係睇生育,有次我去到,我見到有個女人好開心同好小心咁行出嚟,之後知道原來佢 ...

我都想要個中醫資料呀,麻煩你PM俾我丫, THANKS!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 Meowcat 於 07-12-30 04:05 發表
我都睇左好長時間既中醫, 中, 西既調經藥同排卵藥都食過, 但係都係無好消息, 睇醫生都睇到我心灰意冷, 所以呢幾個月都無睇醫生, 而家食埋自己買既姑嫂調經丸, 見差不多食完一大瓶300粒裝, 但係經期仍然不準, 打算食 ...

睇中醫真係要好長時間架, 短則 3個月成功, 長則起碼 1年半左右架.

唔好灰心, 有時可能係 timing問題. 試下同老公改時間做功課啦, 有時唔一定係臨前, 試下早上, 試下中午

放開懷抱, 開開心心, 包你有意想不到既收獲!!!!

Happy New Year & Best Wishes!!!!:loveliness: :loveliness:

[ 本文章最後由 miffymiffy 於 07-12-30 13:43 編輯 ]

民房

Hello,

可否pm 你的中醫資料給我. Tks So Much.

Coco

複式洋房

Hello meowcat,

好開心見到你返來, 我唔係成日發言, 你可能唔認得我, 其實我同你同期開始在bk蒲, 見到你常常分享遇到的問題/困擾, 見到你最初由很積極發問/回應, 心情由期待漸漸變成沮喪, 到後來再見不到你的蹤影, 還以為你已放棄了, 就像"李吳知道"一樣, 你還記得她嗎? 雖然我們並不相識, 但每天上來bk一起分享, 就像我的親密戰友一像, 大家一起為目標而努力, 突然, 你們一個一個失意的離去, 講真, 我的心裡也很難過, 也不知自己能撐多久, 現在你回來了, 我真的很開心, 希望我們很快就成功bingo!!!

複式洋房

susuki415,

我好想要0個位中醫資料, 麻煩你pm比我

禁止訪問

洋房

我pm咗大家啦!希望可以幫到妳哋啦

別墅

原文章由 susuki415 於 07-12-31 03:38 發表

收到了, 唔該哂!:-P

大宅

你好呀, 請問可否給我中醫的資料呀, 因為我都係高齡, 好想有BB呀, 謝謝.

複式洋房

原文章由 susuki415 於 07-12-31 03:38 發表

我都想要妳個中ec既資料呀, 唔該妳pm比我呀. thanks

珍珠宮

畀面勳章

收到了, 些些!!

複式洋房

我又想要這個中ec的資料

複式洋房

susuki415,

Could u also pm the "ec" info to me ?

Win511:lol:

複式洋房

susuki415,

麻煩你pm中醫資料比我, 我好想要BB

複式洋房

我都想要妳個中ec既資料呀, 唔該妳pm比我呀. thanks

複式洋房

原文章由 fullmoon 於 07-12-31 11:12 發表

Received. Thank you

首頁

尾頁

跳至