自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

大宅

呢d大事留比老公去理

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我唔係好明呀!

有個整機佬同我講, 話如果要收看高清, 一定要買機頂盒。無機頂盒,就算係高清tv, 都睇唔到高清。

我半年前在某連鎖電器店買左一部"高清tv", 話到時電視台轉高清廣播時, 唔洗加機頂盒。sales果時話機頂盒係for那些"傳統tv"或"標清tv"的。

究竟邊個講的o岩? 我部"高清tv"要唔要加機頂盒呀?

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 conniechan1975 於 07-12-31 11:51 發表

the repair guy is correct. u need to buy another box on your full hd tv..

unless your full hd tv having BUILD IN tunner (which is the box ) inside. but now only made in china cheap tv having this fu ...

咁搞笑? 大陸製造的雜牌才有內置! 日本仔搞咩呀

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 晴B媽 於 07-12-31 11:57 AM 發表

咁搞笑? 大陸製造的雜牌才有內置! 日本仔搞咩呀

因為大陸晨咁早已經有高清....

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

有得睇免費TV 就得 , 我唔需要高清... or 標清...
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 conniechan1975 於 07-12-31 12:01 PM 發表

yes. hahaha.. usually china will COPY other place ma.. but this time he is no.1 hahhahahha

所以香港用高清的制式係同大陸一樣的制式....

禁止訪問

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我媽前兩日打比我,
問我乜鬼係高清?
佢以為唔換過部TV 無電視睇!

原文章由 jk67jk 於 07-12-31 12:02 發表
有得睇免費TV 就得 , 我唔需要高清... or 標清...

禁止訪問

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 conniechan1975 於 07-12-31 11:51 發表

the repair guy is correct. u need to buy another box on your full hd tv..

unless your full hd tv having BUILD IN tunner (which is the box ) inside. but now only made in china cheap tv having this fu ...
52 lcd tv 你home好大架

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 晴B媽 於 07-12-31 11:48 發表
我唔係好明呀!

有個整機佬同我講, 話如果要收看高清, 一定要買機頂盒。無機頂盒,就算係高清tv, 都睇唔到高清。

我半年前在某連鎖電器店買左一部"高清tv", 話到時電視台轉高清廣播時, 唔洗加機頂盒。sales果時話機 ...
你個部係咪philps

首頁
12345...7

尾頁

跳至