美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

聽朋友說missha價錢便宜而且都幾好用,請問佢有什麼產品好用,可否介紹一下.:-P

大宅

原文章由 eva123 於 08-1-5 11:31 發表
聽朋友說missha價錢便宜而且都幾好用,請問佢有什麼產品好用,可否介紹一下.:-P

唔好用, 用完會敏感

複式洋房

原文章由 LovelyBB06 於 08-1-5 17:17 發表

唔好用, 用完會敏感

我用完都敏感!

大宅

原文章由 fatchoy 於 08-1-5 19:35 發表

我用完都敏感!

fatchoy,

你有無攞返去退換呀? 我打電話去問, 佢地話要有醫生紙才可!

水晶宮

你地點樣敏感? 用邊條line呀? 因為我想買d 果隻dsw 保濕mask, 但係個sales超串, 所以最後都無買...... 不過好多人都話呢個brand d嘢會敏感.

子爵府

好彩我昨日只買了眼影粉。
傳統眼影粉, 勁甩! 擦上眼蓋﹐甩到落面!
:-| :-| :-|
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

男爵府

我用near skin果條link,質地好滑,好掂(補濕)喎....另外美思睡眠mask都ok又方便,所以我上個月去首爾旅行時都買左幾多野...near skin & super aqua(香港未有),至於dws & rosa韓國果邊都全部out哂無得買喇

至於eye shadow,又奇怪喇...我見美容雜誌大比拼時佢都幾高分喎,話好上色唔易郁,我買左未試呀...只係試左Stick Eyes(筆形,我貪佢方面)

而暫時黎講我覺得最出色都係"MISSHA M Perfect cover BB Cream":loveliness:

原文章由 jk67jk 於 08-1-7 14:48 發表
好彩我昨日只買了眼影粉。
傳統眼影粉, 勁甩! 擦上眼蓋﹐甩到落面!
:-| :-| :-|

[ 本文章最後由 fi-fi 於 08-1-8 08:32 編輯 ]

大宅

原文章由 Kittymummy 於 08-1-7 14:34 發表
你地點樣敏感? 用邊條line呀? 因為我想買d 果隻dsw 保濕mask, 但係個sales超串, 所以最後都無買...... 不過好多人都話呢個brand d嘢會敏感.

塊面紅左一'撻撻' 囉, 我係用effectual 條line 的洗面奶

別墅

我唔敢用佢d野搽面呀,
只係用過洗甲水 & 指甲油,
ok喎:loveliness:

子爵府

原文章由 fi-fi 於 08-1-7 21:56 發表
至於eye shadow,又奇怪喇...我見美容雜誌大比拼時佢都幾高分喎,話好上色唔易郁,我買左未試呀...只係試左Stick Eyes(筆形,我貪佢方面)

你指Stick Eyes, 是否一支稍粗的筆呢? (單頭的?)
我冇睇雜誌呀!
我都攞上手試過一支 Eye shadow 筆, 但小姐話要配 Eye shadow 粉 (樽裝, 好似指甲油樽的), 所以冇買。 於是去揀返一盒盒傳統的粉。
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

大宅

我用個DSW (夏天用)都 O.K.而家冬天用紫色果條LINE 都好好用, 我去東港城買, 果度的 SALES 好 NICE, 一的都吾串:lol: :lol:

大宅

我唔會用呢隻牌子

水晶宮

我在第二度聽人講過, 話咁多韓國brand中用料最差就係佢! 唔知真唔真 ?

大宅

以後都唔會再用佢的產品!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章

上水分店平時經過都冇人行,終於執埋添la,繼the face shop後又一失敗例子......

原文章由 LovelyBB06 於 08-1-8 18:46 發表
以後都唔會再用佢的產品!

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

講起又講
我有個FD 用左一次就敏感

首頁

尾頁

跳至