跳至

首頁

尾頁

大宅

預產期04年11月的準媽媽入來傾下!

今天去看醫生,証實有了,本來醫生話照體溫表看只有10幾天,應該照唔到什麼,但幸運地今天已照到,他話要再3星期先去覆診.唔知你們又怎樣?

大宅

Re: 預產期04年11月的準媽媽入來傾下!

sin... 妳真係好勁呀, 而家只不過係4週都照到 妳睇邊個e生?

我同ck1656聽日去照, 噤聽日就知我地係11月定係10月嘅準媽媽啦.

大宅

sin,

勁wor,咁快就知到有左,仲照到添~

恭喜晒ar~~

別墅

可以做11月份準媽媽好開心呀
頭先自己驗左bingo
呢個係我第2胎

sin
我見你10日高溫都咁快驗到bingo
所以我都忍唔住驗左.其真我仲有4
日先m黎

大宅

都是照到胎囊,未照到心跳,我都是想知會否再宮外孕,現在沒事先安樂些.
那位醫生話應該沒事,他話看到少少,我以前未看過他,都是上次小產找過他刮宫.
他是聖保祿的醫生:方敏豪.
我覺得他很喜歡講笑,人都幾好.

大宅

sin... 妳都係小產過同試過宮外孕架? 我都係呀, 同病相連, 不過而家我地一齊有左 希望今次一齊順順利利啦.

ki2002...恭喜妳呀..好開心可以一齊做準媽媽.

大宅

hkcindy
我都希望我們今次順順利利.

你們有沒有吃葉酸?今次問過醫生,他叫我早晚吃一粒,你們都試下,我現在早上還加吃維他命e,但那醫生認為可有可無.

我3個星期後先再去覆診.

別墅

sin
我都有食葉酸但每日只食一粒

hkcindy
多謝^^你一係第一胎?

大宅

ki2002
我以前的婦科醫生都是叫我吃一粒,而現在的他又話他通常建議孕婦早晚吃,應該沒問題吧?

大宅

你們講了給老爺奶奶知有了嗎?會幾時講?

大宅

ki2002...係呀, 第一胎呀, 妳地呢?

sin.... 而家只係得兩個friend知同埋老公知, 仲有家姐, 其他人我打算3個月先講呀, 可能會早d講比媽咪知, 等佢可以煲d好野我食 :-P

葉酸e生叫我食一粒, 其實一兩粒都冇所謂, 因為多左唔會吸收, 唔夠由其他食物補充 :-P

別墅

我唸我唔同人講住等佢地見到我
個肚時咪知囉, 得我老公一個知 :-P

hkcindy
係睇左e生未呀10月定11月呀預產期?

大宅

hkcindy 寫道:
sin... 妳真係好勁呀, 而家只不過係4週都照到 妳睇邊個e生?

我同ck1656聽日去照, 噤聽日就知我地係11月定係10月嘅準媽媽啦.

你們今天看了醫生怎講?

男爵府

各位姊妹,
今天去左曾醫生度做檢查呀, 己經可以見到BB心跳喇, 好感動呀, 醫生叫我兩星期後再去覆診, 跟住可以一個月看一次醫生了. 醫生話應該係十一月頭係預產期, 但我覺得好難講, 因為我係第一胎, BB好有可能早左出世, 到時咪又係十月尾的準媽媽囉, 哈哈
我順便去左旺角買左條運動褲, 因為今天著牛仔褲出街己經覺得好窄咁喇, 因為個肚腩大左囉 :-P
我的曳豬囡囡在浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07; 16.2kg-Jan 08; 17.6kg-Jun 08; 19.0kg-Jan 09;  19.8kg-Jun 09; 22.4kg-Jan 10; 22.6kg-Jun 10

大宅

ck1656/sin/ki2002

我今日睇到心跳啦, e生仲比埋我地聽添呀 而家7週, 我應該係10月準媽咪lu~~ :-P

大宅

hkcindy & ck1656:
看到心跳是很開心的事,恭喜你們!無論是10或11媽媽都歡迎你們得閒入來傾下.

珍珠宮

我都係在13號睇醫生confirm bingo,都係得4週. 好緊張呀, 第一胎. :-P

大宅

pekkle女 寫道:
我都係在13號睇醫生confirm bingo,都係得4週. 好緊張呀, 第一胎. :-P

恭喜你!我是第二胎都緊張,大家一起努力.

別墅

你地e家有d咩唔舒服呀?
我呢幾日有時感覺個心跳
得快個種感覺好唔舒服呀!! :-(

伯爵府

各位好呀,
我都係11月的準媽媽呀,我今日去左見e生啦.....我係第2胎,我地可以一齊傾計啦.... :-P :-P :-P 好開心,好緊張呀

首頁

尾頁

跳至