跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 avisf 於 08-1-14 20:58 發表
多謝各位媽咪意見.

今日用o左好多方法,囝囝都唔肯食,最後用凡小倩的方法,溝d藥落奶,終於肯飲o勒!

不過呢個唔係正確方法

大宅

我都有面對bb食藥的困難,將藥放入奶bb會唔會試得出不同味不肯飲架??-(
原文章由 小倩 於 08-1-14 21:08 發表

不過呢個唔係正確方法

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 annietse 於 08-1-14 23:05 發表
我都有面對bb食藥的困難,將藥放入奶bb會唔會試得出不同味不肯飲架??-(

touchwood兩隻豬仔都嗜奶如命, "集集聲"咁隊

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 小倩 於 08-1-14 23:35 發表

touchwood兩隻豬仔都嗜奶如命, "集集聲"咁隊

我兩隻亦一樣,+咗藥都係十零分鐘食哂

王國長老

原文章由 醜樣豬 於 08-1-14 23:39 發表

我兩隻亦一樣,+咗藥都係十零分鐘食哂

哥哥300ml都係5-7分鐘左右咋~

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

好羨慕呀 !我個囡依家成日都飲唔到咁多...

原文章由 小倩 於 08-1-14 23:51 發表

哥哥300ml都係5-7分鐘左右咋~

別墅

睛靈勳章

原文章由 annietse 於 08-1-14 23:05 發表

我試過將d藥撈粥,囝囝就唔肯食,撈奶又得喎,奇怪?-(?-(?-(

不過o尋晚藥是食了,臨訓前卻連2餐都嘔番晒出來,可能多痰,又消化不良:-(:-(:-(

王國長老

原文章由 sjlam 於 08-1-15 09:36 發表
好羨慕呀 !我個囡依家成日都飲唔到咁多...

豬弟食完8個仲要嘈呀 (唔好小器)
我好懷疑佢2兄弟前世係埃塞俄比亞的飢民~

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 小倩 於 08-1-15 10:32 發表

豬弟食完8仲要嘈呀 (唔好小器)
我好懷疑佢2兄弟前世係埃塞俄比亞的飢民~

小倩老師你係唔係想講8安士呀?

王國長老

原文章由 babycanny 於 08-1-15 12:09 發表

小倩老師你係唔係想講8安士呀?

唔係打錯字, 我平時係咁講
c6問我開幾多個, 我係答7個8個咁...
哈哈, 講咗大家唔明的土話

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 小倩 於 08-1-15 12:27 發表

唔係打錯字, 我平時係咁講
c6問我開幾多個, 我係答7個8個咁...
哈哈, 講咗大家唔明的土話

豬弟而家食餐餐食8安同傻b一樣, 不過相比起嚟豬弟好肉過傻b

王國長老

原文章由 babycanny 於 08-1-15 12:29 發表

豬弟而家食餐餐食8安同傻b一樣, 不過相比起嚟豬弟好肉過傻b

噚日嬰園連衫連片秤: 10kg...
中碼而已 :-P

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 小倩 於 08-1-15 12:44 發表

噚日嬰園連衫連片秤: 10kg...
中碼而已 :-P

傻b星期日係法國醫1打針時磅過得9.43kg, 同豬弟差少少,但豬弟識爬傻b仲未識:tongue:

別墅

睛靈勳章

原文章由 babycanny 於 08-1-15 12:47 發表

傻b星期日係法國醫1打針時磅過得9.43kg, 同豬弟差少少,但豬弟識爬傻b仲未識:tongue:

我個仔同傻b同日出世,星期六磅先得8.7kgs.:-(:-(:-(
不過醫生話ok,都算中碼(我估都好勉強)

大宅

因我bb病的時候胃口唔多好,所以食奶亦比平時少1/3,將藥溝在奶中對我來說不可行。所以餵bb食藥對我來說仍然係一個大難題。:cry:
原文章由 avisf 於 08-1-15 09:50 發表

我試過將d藥撈粥,囝囝就唔肯食,撈奶又得喎,奇怪?-(?-(?-(

不過o尋晚藥是食了,臨訓前卻連2餐都嘔番晒出來,可能多痰,又消化不良:-(:-(:-(

首頁

尾頁

跳至