2015年媽媽會

跳至

首頁
23456...8

尾頁

大宅

SHAN77 發表於 14-9-17 17:41
求多條仔失敗!!!!
NIFTY CHECK 左係女~~老公最開心!!
我都鐘意囡,好sweet!!!!!!!!

大宅

yatjai 發表於 14-9-17 17:52
做 nifty 時劉醫生照完u/s話likely male
nifty result 都話係仔
照得出係仔,應該都好少錯!!可以放心購物

大宅

monkeypenguin 發表於 14-9-17 18:02
我做nifty就知道係啦!已經忍唔住手買咗幾件衫仔
其實早D知都係好D,可以趁早係BB展果時入貨,我唔想等到個肚好大,行唔郁果時先shopping!!!!

洋房

回覆:Foxyrabbit 的帖子

係呀, 而家見到平就買得

別墅

回覆:有冇3月媽媽已經知道係仔定囡?

今天16w去照,bb唔合作,完全睇唔到,哈哈~
要之後照結構先可以睇,結構係咪可以肯定到仔仔定囡囡?

大宅

引用:今天16w去照,bb唔合作,完全睇唔到,哈哈~要

原帖由 ivatung 於 14-09-23 發表
今天16w去照,bb唔合作,完全睇唔到,哈哈~
要之後照結構先可以睇,結構係咪可以肯定到仔仔定囡囡?
Yes要照得好清楚,如果bb唔合作,通常會叫媽媽出去行個圈,等一陣,或者食d甜嘢,轉頭再照!

複式洋房

過多兩星期16w檢查,希望會知啦。。。

有冇人用過Chinese birth chart查過性別?

聽日講話好準,我自己check左(用自己年齡+受孕月份查)係仔。。。半信半疑。。。

大宅

引用:過多兩星期16w檢查,希望會知啦。。。有冇

原帖由 jp-mama 於 14-09-23 發表
過多兩星期16w檢查,希望會知啦。。。

有冇人用過Chinese birth chart查過性別?
乜來架?有冇link?

複式洋房

回覆 Foxyrabbit 的帖子

係呢度post link得唔得ga?
其實隨便係google search "chinese birth chart" 就會有好多網站幫你計,只要輸入正確資料就ok...

不過我當玩下,唔會太信。。。

大宅

引用:回覆+Foxyrabbit+的帖子係呢度post+link得

原帖由 jp-mama 於 14-09-23 發表

係呢度post link得唔得ga?
Sorry我唔知道呢到唔可以post link

我自己 search la, thanks

複式洋房

I'm going to check now, very nervous! Hope I can know if it is a boy or girl~ n_n

大宅

MapleFrance 發表於 14-9-24 15:04
I'm going to check now, very nervous! Hope I can know if it is a boy or girl~ n_n
how was it? girl or boy??? hee hee.....good luck whatever!!!!

大宅

我今日在廣華照oscar,13 week,姑娘都話似係女女,我都希望無錯呀!另外我都有用清宮生男生女表查,都話係囡

大宅

引用:我今日在廣華照oscar,13+week,姑娘都話似係

原帖由 ☆~Chris~☆ 於 14-09-25 發表
我今日在廣華照oscar,13 week,姑娘都話似係女女,我都希望無錯呀!另外我都有用清宮生男生女表查,都話係囡 ...
我果個都係囡呀

複式洋房

你地就好啦!我都想生女呀!!!!

希望我個個唔準啦。。。hehe

複式洋房

回覆 jp-mama 的帖子

I checked yesterday, the doctor said surely it's a boy. I wish it was a girl! ><~

大宅

我老公都好想係囡~~
不過打算13/10照結構先睇
反正都定實左了~

大宅

引用:回覆+Foxyrabbit+的帖子你地就好啦!我都想

原帖由 jp-mama 於 14-09-25 發表

我第二個囡啦!其實仔囡都一樣咁開心!最緊要健康!

大宅

引用:回覆+Foxyrabbit+的帖子你地就好啦!我都想

原帖由 jp-mama 於 14-09-25 發表

下胎再追

大宅

引用:我老公都好想係囡~~不過打算13/10照結構先

原帖由 mcesther 於 14-09-25 發表
我老公都好想係囡~~
不過打算13/10照結構先睇
反正都定實左了~
咁忍得!我無時無刻都好期待可以照u/s睇bb

首頁
23456...8

尾頁

跳至