跳至

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

Hello ,

我個細囡叫Chayka,佢十月五號出世,
我地住係美孚入小小(冇乜人識既地方):lol:

有冇住係附近既朋友仔,
可以一齊上下playgroup/傾下計...

Chapman媽

別墅

Hi there! I live in Liberte! And my son, Bryan was borned on 4 Oct! Nice to meet you!

大宅

Hi Chapman,

我都係美孚, 不過....你哋playgroup唔係已經full咗? But good idea, 我哋不如一齊上下playgroup.

原文章由 chapman媽 於 08-1-14 14:08 發表
Hello ,

我個細囡叫Chayka,佢十月五號出世,
我地住係美孚入小小(冇乜人識既地方):lol:

有冇住係附近既朋友仔,
可以一齊上下playgroup/傾下計...

Chapman媽 ...

男爵府

Hello, your son is a day OK then my girl... how old is your daughter, she is really cute...
原文章由 NenNen 於 08-1-14 15:07 發表
Hi there! I live in Liberte! And my son, Bryan was borned on 4 Oct! Nice to meet you!

男爵府

No, the playgroup they joined was the TST one (幼兒)...我大仔上過一個國際學校老師搞/教既playgroup, 佢係美孚第四期, 不過要BB大小小佢就可以arrange試堂囉, OK既, 先至算囉...我諗住近近地又平平地($120-150一堂), 唔洗抱住阿囡出去咁遠咁ler hair咋...不過到時先算啦...係呢, 你個B係仔定囡呀, 幾多號出世呀...
原文章由 lswkaren 於 08-1-14 15:18 發表
Hi Chapman,

我都係美孚, 不過....你哋playgroup唔係已經full咗? But good idea, 我哋不如一齊上下playgroup.

大宅

係囡呢家. 10月15日出世
美孚第四期個嗰係咪one by one?

原文章由 chapman媽 於 08-1-14 16:09 發表
No, the playgroup they joined was the TST one (幼兒)...我大仔上過一個國際學校老師搞/教既playgroup, 佢係美孚第四期, 不過要BB大小小佢就可以arrange試堂囉, OK既, 先至算囉...我諗住近近地又平平地($120-150一 ...

大宅

Hi chapman媽 , 幾時又攪gathering? 上次好似攪得幾好, 可惜我唔得閒嚟

原文章由 chapman媽 於 08-1-14 16:09 發表
No, the playgroup they joined was the TST one (幼兒)...我大仔上過一個國際學校老師搞/教既playgroup, 佢係美孚第四期, 不過要BB大小小佢就可以arrange試堂囉, OK既, 先至算囉...我諗住近近地又平平地($120-150一 ...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

hihi

Nice to meet you all!
我都係住Liberte
BB女 16 Oct 出世

Playgroup 我都有與趣呀
之前佢地TST o個個我嫌遠, so 無join
gathering就更好啦~~
雖然我阿B係扭計王, 喊起上黎好鬼失禮, hehe :lol:

別墅

Hi all,

我係新手媽咪, 個女10月4 日出世, 美孚playgroup我都有興趣!

chapman媽,

請問你仔仔係咪上過耀中? 耀中都有興趣, 可唔可以俾d意見我, 我諗住如果美孚有,初初去美孚先,等佢大d先報耀中, 你認為好嗎?

大宅

,

I live in Lai Chi Kok!!

可以一齊上下playgroup/傾下計...当然好La!!
仲可以約埋去嶺南之風玩添

大宅

好提意. weekend我都會帶個囡行下

原文章由 BMW 於 08-1-14 17:16 發表
,

男爵府

hello happbee and 伊芙蓮

其實我覺得playgroup可以比小朋友有機會見下其他同佢年紀差不多既小朋友, 如果唔係就通常係屋企只係對住大人, 我先咁早比阿仔番耀中(八個月)...依家有哥哥同阿囡玩, 我會等阿妹歲多D先比佢番耀中囉(如果有位)...我自己就覺得耀中既 ITLP run得好好, D老師好細心, 佢地既Early Child Education真係做得好好, 你可以去參觀下佢地既Open Day先...你係咪自己look after BB, 因為耀中要大人同BB一齊上堂, 好親子架, 有好多家長都係自己同BB上架...如果你第一個小朋友, 你可以報定先, 因為有媽咪報左, 要到2009年一月先知有冇上午班既位呀...

Dear all,
有時間上黎傾下計呀, Maybe我地可以arrange一個mini-gathering, 比大家既BB見下面囉...話哂大家都係荔枝角鄉里嗎
原文章由 happbee 於 08-1-14 16:52 發表
Hi all,

我係新手媽咪, 個女10月4 日出世, 美孚playgroup我都有興趣!

chapman媽,

請問你仔仔係咪上過耀中? 耀中都有興趣, 可唔可以俾d意見我, 我諗住如果美孚有,初初去美孚先,等佢大d先報耀中, 你認為好嗎? ...

男爵府

係邊樹黎架 ...你知啦, 我係'mun'車邊既荔枝角人黎架
原文章由 BMW 於 08-1-14 17:16 發表
,

別墅

我係自己take care baby架! 等我打去耀中查詢下先!!

mini-gathering sounds great! 我做左廿幾年美孚人,係呢兩年先搬走,所以美孚好有親切感!! :lol:

原文章由 chapman媽 於 08-1-14 17:19 發表
hello happbee and 伊芙蓮

其實我覺得playgroup可以比小朋友有機會見下其他同佢年紀差不多既小朋友, 如果唔係就通常係屋企只係對住大人, 我先咁早比阿仔番耀中(八個月)...依家有哥哥同阿囡玩, 我會等阿妹歲多D先比 ...

複式洋房

我個仔係10月14日, 我地住美孚,好有興趣識下大家!

男爵府

Dear all,
早晨呀

Hello, jkl, nice to meet you...係呀, 大家住得近, 有機會可以比小B做下朋友囉...我今日會call個老師, 問下佢既schedule係點, 同埋幾時可以arrange試堂囉...

重有呀, 我大仔個時有D媽咪住昇悅, 佢地係club house有個房, D媽咪book左比一班小朋友weekly gathering, 其實就好似mini-playgroup咁, 大家share番個cost, 其實都幾好架, 大家有乜意見呀

[ 本文章最後由 chapman媽 於 08-1-15 10:24 編輯 ]

大宅

好呀. good idea,count my family.

原文章由 chapman媽 於 08-1-15 10:23 發表
Dear all,
早晨呀

Hello, jkl, nice to meet you...係呀, 大家住得近, 有機會可以比小B做下朋友囉...我今日會call個老 ...

男爵府

我住Banyan, 仔仔10/23出世

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

係呀
我都試過Xmas 同朋友仔係 昇悅 Club House function room 開party
佢地幾個famlies 有6個小朋友 (2 - 6歲), 玩得好開心o架~~
book房就 $150/hour
可以係Club House o既 Cafe order埋到會
味道&份量都麻麻, 但勝在唔使煩

但係咪要等我地o的BB大少少先ok呢?

原文章由 chapman媽 於 08-1-15 10:23 發表
Dear all,
早晨呀

Hello, jkl, nice to meet you...係呀, 大家住得近, 有機會可以比小B做下朋友囉...我今日會call個老 ...

大宅

陪月勳章

我住係Aquamarine,b女10月27日出世.唔知其他10月媽媽bb戒咗夜奶未呢?bb依家仲係全人奶,上過禮拜戒咗幾日,呢兩晚又食番,好苦惱呀.日頭佢又食得密,都冇"mud"機會俾我pump奶,下個月要番工喇.

首頁
12345...11

尾頁

跳至