親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 hazelle 於 08-1-17 21:18 發表
I want to go to Europe in summer time with my five yr old daughter. Does any one has any experience of which tour agency is good for going to Europe and any tips? Please share!

我o地一家三口已經報o左名,三月中參加 "勝景遊" 去歐洲玩九日,返o黎先話你知,呢間旅利社參唔參加得過 !!

[ 本文章最後由 KaHeiBaBa 於 08-1-20 23:53 編輯 ]

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 Mcube 於 08-1-18 15:56 發表
我都打算9月去歐洲呀..想參加勝景遊..
你回來報下料呀..
你係唔係join佢地既至尊歐洲團呀

係呀 !! :D

原文章由 Mcube 於 08-1-18 16:20 發表
KaHeiBaBa
我地等你呀~~

放心啦,一定、一定 !!

[ 本文章最後由 KaHeiBaBa 於 08-1-20 17:14 編輯 ]

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 mmmmm 於 08-1-25 12:54 發表

I planned to go to London +/- Paris in late Feb with my son (4 year old). We won't join the tour and will go by our own.
For safety, Paris is a bit worrying, but I think it's still OK, just remember ...

其實自悠行真係會開心 D,時間又可以自己控制,不過就樣樣都要自己跟足(加上又要照顧小朋友) ......

返o黎 HK 之後,可否分享一o下你o地o既旅程呀 ?? thanks !! :loveliness:

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 Blythemia 於 08-5-4 17:08 發表

其實係歐洲未滿六歲好多野(包括最貴既火車)都唔駛俾錢,旅行社真係白賺你!

首先講句:唔好意思,近排真係唔得閒上 BK ......

我又覺得唔係喎,所以對你o既睇法有 D 唔多認同 (或者我o地好彩啦)......

我o地冇坐歐洲之星(或其他火車),甚至有好多自費節目,KaHei 都唔駛俾錢,海鮮晚餐 ..... 導遊重話豪俾佢,因為學佢話齋,食得幾多丫 ??

btw,亦曾經有一間酒店房比較細,我o地一家三口,竟然可以分配兩個房間 .....

不過都係果句,報團前,最好係問清楚、計清楚;如果自己都懶得去問、計,真係冇人可以幫到你 !!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 KristyMum 於 08-5-5 22:04 發表

你指GAUDI? 就是巴塞隆納呀, 真係好特別的! 其實西班牙馬德里附近的小鎮和南部SEVILLA都好靚架. 我自己將3個國家分開玩, 去多D小鎮, 歐洲要去下D小鎮, 同大城市唔同FEEL架.

好遠的話...搭火車可能仲平過租車了 ...

雖然只係睇o左少少,個遊記真係好正,值得推薦 !!

我o地今次o係巴黎住果間 Hotel 都唔錯,隔離有個好大o既室內水上樂園,...... 遲o下(有時間)再介紹 !!

[ 本文章最後由 KaHeiBaBa 於 08-5-8 18:26 編輯 ]

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 MomMom 於 08-5-8 21:05 發表
KaHeiBaBa,

好想知你住邊間, 快講啦, 好心急

巴黎住呢間:Pullman Paris Rive Gauche Hotel (前身是:Sofitel Paris Porte de Sevres Hotel )

Please click !!

酒店隔離有一個幾大o既"室內水上樂園" !!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

deleted !!

[ 本文章最後由 KaHeiBaBa 於 08-5-20 10:37 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至