婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

成日講d奶奶點衰 不如講下奶奶點好喇

我自己奶奶除左無知d之外 都係1個好奶奶黎架

子爵府

我奶奶都好好, 絕對唔會對我EE OO, 有時講野仲幾風趣架.
識到好嘅奶奶仲難過識到好老公呀!

大宅

我99好在唔同我講野。。唔理我地公婆。。
原文章由 ChuChu0808 於 08-1-18 17:36 發表
我奶奶都好好, 絕對唔會對我EE OO, 有時講野仲幾風趣架.
識到好嘅奶奶仲難過識到好老公呀!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好遺憾....我暫時發掘唔到我99有咩好
唯一覺得佢好嗰次,係我啱啱有左嘔到九彩咩都食唔到,訓喺梳化度唔識郁
佢突然走上黎我屋企見到我咁樣,就話煲粥俾我食~
係得呢次咋~再冇第二次有類似咁既事件發生

男爵府

我好寂寞呀~ :-|
我可唔可以講"爺媳關係"呀?
我99冇乜野好講...但62就大把!!!

大宅

我同99都ok~
大家見到面都客客氣氣咁...........
不過.......

珍珠宮

好媽媽勳章

我同99都係無乜野的,,
係有時99都會有1兩句EE哦哦既,,
不過都係對我好好的,,
我有兩隻大小魔怪""

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我99對無咩要求就算我返到99屋企,佢唔需要我做任何嘢,只係需要湊掂個仔就夠啦,我想食咩佢都會買返黎比我食,佢有時仲會同我講笑,大家仲會坐係度傾計,傾好多嘢,絕對唔似婆媳,d人睇到會以為我係佢個女我62都對我好好,對我都好似係女咁看待,對我仲好過對自己個女,我返去會買海鮮比我食,會幫我"mok"好蝦蟹比我食,所以6299對我都好好
所以我好開心識到老公,仲有我99,如果唔係老公我都唔可以做99嘅新抱,亦唔會有一個好錫我嘅99,佢中秋會比錢我叫我買嘢比阿爸阿媽,新年會比利是我叫我比返細佬妹佢地,所以好難會有一個咁好嘅99,62
大家有好99就要珍惜呀

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 Vca 於 08-1-18 10:37 發表

唔怕啦,照講啦!!!
你好特別,我好少見d 男人你有62咁麻煩...

子爵府

原文章由 Vca 於 08-1-18 18:37 發表

反而我老爺就冇乜好講
唔係1齊住..衰到貼地既男人!! (對我奶奶 唔係對我)
但見到面佢對我都冇乜野,,

子爵府

原文章由 阿藍2006 於 08-1-18 21:30 發表
我99對無咩要求就算我返到99屋企,佢唔需要我做任何嘢,只係需要湊掂個仔就夠啦,我想食咩佢都會買返黎比我食,佢有時仲會同我講笑,大家仲會坐係度傾計,傾好多嘢,絕對唔似婆媳,d人睇到會以為我係佢個女我62 ...

我奶奶都對我好好架,,唔好ee哦哦
可能佢後生得濟掛 根本就冇奶奶個種格係度
叫我做少少野都會客客氣氣ga,,
仲會1齊去街買衫 傾下心事
仲會幫下口1齊串下老公
老公番工個陣我成日同佢落街食野
d人都話我地唔似婆媳-___-

佢除左無知之外 真係冇咩唔好!

男爵府

醒目開學勳章

呢度又真係好少會有老爺問題架wor...
唔怕啦,你照講照post啦,
我當老爺嘅問題係奶奶咁睇.

原文章由 Vca 於 08-1-18 18:37 發表

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我真係好好彩,6299都非常之好..真係要歌頌下佢地呀...
6299有幾好:
1.)我生bb果陣,佢一日去醫院兩次探我同bb,因為要拎兩餐飯同湯同紅棗水比我食,去足8日..(我屋企去醫院要渣半個鐘車)..
2.)我個bb係tiny baby,咁我帶去醫院d bb衫係0-3m,唔係好岩bb著,99即刻去買d tiny baby同newborn既衫仔返屋企洗完,拎比我bb著..
3.)我係開刀生,99怕我傷口痛,一直幫我b 洗白,到而家都係佢洗 ,夜晚等我好訓d,開頭都有幫我餵夜奶,(而家多數自己餵返)
4.)生bb前後都有整補品比我食,佢舊廿年花膠都比我食埋..(真係好多謝佢),又幫我煲薑醋同扒黃酒..
5.)佢知我唔鍾意金,所以除左買龍鳳鐲外,佢有買鑽石比我..
6.)我地結婚滿月酒,都係6299比錢,收到d禮比左一半我地..
7.)出街食飯99%係佢地請..
9.)佢地問我地想唔想搬出去住,如果想比錢我地買屋做首期,但我答佢地,要買我都要買返大屋,因為我想一齊住..
10.)屋企咩家務都係佢地做,我想拎黎做,佢地叫我唔好攪,唔好做..我亞媽見到話我唔做,99仲話後生女唔鍾意做呢d野ga..
11.)佢地同我麻煩太99住左成30年,如果99唔好,都同唔到太99住咁耐..
12.)佢地係我姑9s面前唔會話特別錫我,同買比我b d野,叫我唔好講比姑9s 知,話驚佢地呷醋而唔鍾意我..

佢地真係好好人,數都數唔晒..唯一一樣唔好就係超級大洗,但佢地又唔係好有錢wor..
所以我都會好好咁對佢地ga..

[ 本文章最後由 我愛Corina 於 08-2-1 21:29 編輯 ]

子爵府

原文章由 我愛Corina 於 08-1-19 00:09 發表
我真係好好彩,6299都非常之好..真係要歌頌下佢地呀...
6299有幾好:
1.)我生bb果陣,佢一日去醫院兩次探我同bb,因為要拎兩餐飯同湯同紅棗水比我食,去足8日..(我屋企去醫院要渣半個鐘車)..
2.)我個bb係tiny baby,咁 ...

我奶奶同你差唔多,,
到而家都係佢幫bb沖涼,,煮飯都係佢煮
但我見佢咁辛苦 放工又去買送 買送又煮飯 煮飯又幫bb沖涼
都會幫輕下d家務架,,洗下碗 吸下塵拖下地 等等la

我同老公未結婚個陣 佢已經送鑽石等等既野俾我
結婚個陣仲買好多金俾我 唔洗失禮人ma,,

同你唔同既係 我地冇要到d禮 同埋架c+車係我老公自己買
& 我冇姑奶-___-

你奶奶幾歲ga?

瑪瑙宮

原文章由 gucci_ha 於 08-1-18 16:38 發表

我奶奶同你差唔多,,

...

我6299係我未起身之前,即係10點前已經做晒吸塵同拖地既工作..同埋我99冇做野,所以佢話而家既生活一d都唔辛苦..(佢仲要照顧埋隻狗)

我地自己本身都有車ga不過係單門,佢地係買多架,同換左架舊車..
佢地比我地果d禮,我地放晒落bb既account...

我99都40幾ga la..

瑪瑙宮

原文章由 gucci_ha 於 08-1-18 16:38 發表

我奶奶同你差唔多,,

...

見其他媽媽同99相處都有問題..
我地真係好好彩,有個咁好既99

子爵府

原文章由 我愛Corina 於 08-1-19 00:51 發表

見其他媽媽同99相處都有問題..
我地真係好好彩,有個咁好既99

嗯嗯
我個仔同你b差唔多
得閒帶埋bb去遊車河ar

子爵府

原文章由 我愛Corina 於 08-1-19 00:50 發表

我6299係我未起身之前,即係10點前已經做晒吸塵同拖地既工作..同埋我99冇做野,所以佢話而家既生活一d都唔辛苦..(佢仲要照顧埋隻狗)

我地自己本身都有車ga不過係單門,佢地係買多架,同換左架舊車..
佢地比我地果d禮, ...

唔知點解硬係覺得你隻b好熟口面

瑪瑙宮

原文章由 gucci_ha 於 08-1-18 17:14 發表

唔知點解硬係覺得你隻b好熟口面

下???你有冇玩facebook?我有upload bb d相上facebook..

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我地唔會一齊串老公,因為我老公係全屋企人最惡個個,所以無咩人敢惹佢,除左我同99之外,但係我地唔會串佢
我每次返去佢都會去巴士站接我地之後就同我地去食嘢
所以我地有個好99真係要珍惜

原文章由 gucci_ha 於 08-1-18 23:53 發表

我奶奶都對我好好架,,唔好ee哦哦
可能佢後生得濟掛 根本就冇奶奶個種格係度
叫我做少少野都會客客氣氣ga,,
仲會1齊去街買衫 傾下心事
仲會幫下口1齊串下老公
老公番工個陣我成日同佢落街食野
d人都話我地唔似婆 ...

首頁

尾頁

跳至