自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 babyjerry 於 08-1-21 01:50 PM 發表
所以杜麗沙咪叫阿鄧要跟佢學下唱歌囉

其實唔使人叫自己都應該去學啦... 做得歌手係要 Sale 唱功, 但係而家 D 歌手真係..... 我都唱得好過佢地.....

男爵府

本來首歌係唔錯, 但鄧小姐真係唱到嚇死人, 咁既水準都有得攞金曲, 香港樂壇真係無咩前途.

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

I think beauty is all that she possess. (though this is subjective)

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

大佬,佢靚,唔係下。
個樣藐咀藐舌咁。
原文章由 pollyw 於 21/1/2008 14:11 發表
I think beauty is all that she possess. (though this is subjective)

男爵府

我都有睇!第1句已經走音,好terrible,真係聽到想C呀!首歌我都鍾意,不過俾佢唱,真係浪費呀!

Twins一向都唱得麻麻。

水晶宮

原文章由 macca 於 08-1-21 12:11 發表
唔係化! 我就係聽到佢喘晒氣又甩咀. 杜麗莎就真係勁喇!!

我聽果陣真係無點喘氣又甩咀, 但佢跳到咁, 真係贏晒分啦, 我行百幾級樓梯一路行一路講野都見暈, 何況又唱又跳又舞步, 佢真係屬於舞台, 可以帶動到全場氣氛

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唱歌係藝術,係要講天份。

睇下以前D歌手(葉麗儀,關菊英,Alan)人地一開口就係咁好,幾時聽到佢地話要跟老師學唱歌,執頭執尾。

真正嘅歌手上台唱歌係不費吹灰之力,聽佢地係享受,你估好似依家果D,一開口我就想轉台去洗手間。

唉。

大宅

人貴乎自知,若鄧小姐唔係唱歌的料子,唔好走歌手路線,做下其他嘢,唔好要我地去忍受佢o既缺點,就功德無量.

水晶宮

原文章由 雅花 於 08-1-21 14:27 發表
人貴乎自知,若鄧小姐唔係唱歌的料子,唔好走歌手路線,做下其他嘢,唔好要我地去忍受佢o既缺點,就功德無量.

最 law 膽係佢走才女歌手路線, 何得何能

大宅

原文章由 G-Ma 於 08-1-21 14:03 發表
本來首歌係唔錯, 但鄧小姐真係唱到嚇死人, 咁既水準都有得攞金曲, 香港樂壇真係無咩前途.

我對香港樂壇有希望, 有前途, 但對香港電台無咩期望, 佢喺咁多頒獎禮最差一個.
鄧小姐, kary, gil個晚唱歌就
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原文章由 上校車 於 08-1-21 14:19 發表

我聽果陣真係無點喘氣又甩咀, 但佢跳到咁, 真係贏晒分啦, 我行百幾級樓梯一路行一路講野都見暈, 何況又唱又跳又舞步, 佢真係屬於舞台, 可以帶動到全場氣氛 ...

With the big ontrast between Teresa arpio and the other singers on the same stage, it highlghts Teresa's beautiful vocal (I guess nobody would query about it). Though I'm not a fan of Teresa Carpio.

珍珠宮

無睇港台,鄧走音係實至名歸既, 冇話錯佢架... 由頭到尾都走...

TWINS 都唔好得幾多, 出道六年, 我D女小四聽到而家, 以前都仲細聽哈母太郎走走地音都算啦, 而家仲有膽羅個無記亞大區女歌手, 聽佢地首國語歌....完全唔知佢地唱乜....

[ 本文章最後由 tkkmama 於 08-1-21 15:12 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章

假使不能公開妒忌 學習大方接受......佢既歌藝

大宅

好媽媽勳章

原文章由 foreverbb 於 08-1-21 15:19 發表
假使不能公開妒忌 學習大方接受......佢既歌藝

大宅

好媽媽勳章

鄧走音真係名不虛傳,佢係實至名歸

水晶宮

原文章由 alvinchanmama 於 08-1-21 14:54 發表

我對香港樂壇有希望, 有前途, 但對香港電台無咩期望, 佢喺咁多頒獎禮最差一個.
鄧小姐, kary, gil個晚唱歌就

香港樂壇係有前途的, 只要多番D謝安琪, 張繼聰, 張敬軒, 王菀之, 新人之中, 周柏豪同洪卓立把聲都好厚

但少番D GG leung, 鄧麗欣, Miki, 周麗淇, Freez, hotcha.....呢D唔知靠咩在樂壇搵食混水摸魚....香港樂壇係有救的

子爵府

原文章由 chumuimui 於 08-1-21 00:36 發表
http://www.youtube.com/watch?v=30sseArfBmg

請大家欣賞佢既歌喉啦!

THKSSSs :lol: :lol: :lol: :lol:

民房

鄧走音~~HAHA:cry: :cry:

民房

she sings badly...i think she needs to practise more

大宅

原文章由 上校車 於 08-1-21 15:25 發表

香港樂壇係有前途的, 只要多番D謝安琪, 張繼聰, 張敬軒, 王菀之, 新人之中, 周柏豪同洪卓立把聲都好厚

但少番D GG leung, 鄧麗欣, Miki, 周麗淇, Freez, hotcha.....呢D唔知靠咩在樂壇搵食混水摸魚....香港樂壇係 ...

講得好
還有泳兒, 李卓庭, 鐘書慢都唔差.

鄧小姐, 周小姐歸隱最好不過啦.
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

首頁

尾頁

跳至