婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

究竟你老公支持戒奶嘅原因係咩先???

如果係覺得你辛苦, 咁咪平心靜氣地傾下你想繼續餵人奶

如果係純粹唔想煩, 點都支持99, 咁真係試下返娘家, 俾佢知你好堅持繼續餵人奶

如果因為你提出離婚/返娘家,你同老公既婚姻會冇得掹, 咁你老公都唔多愛你啦

水晶宮

第一個要爆既,係你C6
既然你係FTM,就唔好將BB過99手,成日抱實,等佢無得餵奶粉.
痴線!!!
真係好火滾!!!
我每次睇到呢D post,就好火滾!!!

子爵府

首先健康院有沒有話你bb underweight?

你是FTM?? 不能讓步!! 有人奶唔飮,飮奶粉?? 痴的, 仲要純粹因為bb要跟佢睡? 這完全不是理由

你c6純粹唔想煩, 逼你妥協易過逼佢阿媽

娘家可否support 你? if yes, 同c6講, 你如果講唔掂你阿媽, 我暫時返娘家住, 今日我仲有足夠奶量, 我不會餵奶粉, 語氣要平和堅定

你做人mama, 宇宙最強, 冷靜堅定處理, 如果唔係, 你99以後更惡

子爵府

回覆:小小葉 的帖子

有時不想你離婚或者甚麼,只是你已經做人媽咪了,再軟弱下去就不能保護自已bb

男爵府

育兒性格勳章

ginac9 發表於 14-9-4 13:44
丟掉佢啲奶粉,見一罐丟一罐,奶粉咁貴,睇佢仲買唔買。。
塞返佢個仔(c6)比佢,同99講: 咁中意 ...

男爵府

育兒性格勳章

mapp2009 發表於 14-9-4 14:55
首先健康院有沒有話你bb underweight?

你是FTM?? 不能讓步!! 有人奶唔飮,飮奶粉?? 痴的, 仲要純粹因為bb要 ...

Agree

大宅

回覆:超自私99!呻(長)

又係一個齋呻,但唔做嘢嘅post。
同情你,不過既然一缐還有一缐㡳,同c6嘅感情係你底線的話,我建議你睇開d啦⋯

水晶宮

小小葉 發表於 14-9-4 14:23
多謝大家,我自問唔係野蠻新抱,一直好尊重99,講真唔到我底線既地步我都唔想反枱,岩先同99講我想繼續餵奶 ...

如果你C6係有少少知識,又真係愛你,尊重你,就唔會有依家咁既局面出現.
你仲幻想D咩野?
樓上JM講得好,將來有咩事,都係你今日選擇既結果~ 自己攞來的!

BB將來仲有好多野,要你保護架.
今日餵人奶讓步,聽日就連個BB都要比左99架啦.
咩都要99話事,你做阿媽既,對孩子養育、教育都無say架啦,
清醒D啦.

水晶宮

有無睇之前另一個post,個99為左滿足BB既口慾,又唔想人奶BB同新抱瞓,竟然比自己個lin比BB啜呀!
個C6又係維護個阿媽!

你99咁霸道,到時做出咩事,你會唔會後悔?

myrali  唔係化  發表於 14-9-5 10:58
blueroom  下!!!!!!  發表於 14-9-4 19:56

公爵府

最關心BB問題熱投勳章 陪月勳章 畀面勳章

今日佢居然強硬地抱左bb入房鎖門餵奶粉 <<
我會同佢死過,
憑咩強硬地抱我個b入房鎖門呀?

喵喵miu  你99 咁都得  發表於 14-9-5 12:31

公爵府

最關心BB問題熱投勳章 陪月勳章 畀面勳章

引用:有無睇之前另一個post,個99為左滿足BB既口

原帖由 方方媽媽 於 14-09-04 發表
有無睇之前另一個post,個99為左滿足BB既口慾,又唔想人奶BB同新抱瞓,竟然比自己個lin比BB啜呀!
個C6又係維 ...

咁恐怖?

Kinkylaw    真係好恐怖  發表於 14-9-4 16:08
方方媽媽  係呀,個99仲好得戚咁  發表於 14-9-4 15:40

子爵府

個C6又係維 ...
多謝你地點醒我,為左bb,我會企硬,岩先bb唔肯訓,要飲母乳先肯訓,99比奶粉佢唔肯飲,喊到癲,心痛死我,於是我冇理99抱左bb反房餵奶,bb真係好中意飲奶,我唔想佢冇奶飲,所以我會企硬,由得佢地罵我,多謝各位jm既支持同意見

ricciau  企硬呀加油  發表於 14-9-5 13:10
QKmommy  support!!!!  發表於 14-9-4 17:26
happyty  加油呀!支持你!   發表於 14-9-4 15:19

禁止訪問

回覆:小小葉 的帖子

子爵府

個C6又係維 ...
好恐怖多謝你提醒呀,放心,我知道了,我會企硬繼續餵奶餵到我冇奶為止!

大宅

引用:Quote:原帖由+方方媽媽+於+14-09-04+發表有

原帖由 小小葉 於 14-09-04 發表
好恐怖多謝你提醒呀,放心,我知道了,我會企硬繼續餵奶餵到我冇奶為止!

...
加油~

大宅

奶粉只有70多種營養素,人奶有3百多種!

6個月後人奶會有更多抭體!奶粉絕對沒有!

有部分人奶B會比較瘦!但肥真的好嗎?

狗瘦主人羞?無知!

我家兩件都食人奶到2歲!瘦瘦的但好健康!

你絕對做緊一件極之對的事!要堅持!相信自已!

真的不能放棄!

加油!

加油!

小小葉  多謝你  發表於 14-9-4 17:29

大宅

樓主..努力呀..

係我真係會倒晒D 奶粉佢
加抱呀B 入房鎖門...

已刪除用户

別墅

育兒性格勳章

平日睇呢版,某啲99行為我覺得好少事,只係代溝問題。

但你呢單,99好明顯真係有問題。你係阿媽,有責任保護bb、盡力俾最好佢。BB鍾意食,你又夠奶,就算被人話我無家教、破壞夫妻感情也好,為左個仔,呢啲我唔會讓步!我寧願破壞夫妻感情,都要個仔健康!你今次讓左步,第日bb大啲,99又唔知俾咩佢食,又讓步咩?!

為左bb,加油!支持你!

大宅

回覆 小小葉 的帖子

我99又係教C6叫我唔好喂人奶....真係自私到爆
不過我好堅決.. 我問返C6.. 我一開始喂人奶LIN頭流血......唔夠奶 我努力飲湯 加泵 埋身......最後成功!! 你話停就停!? 我返工, 半夜都起身泵奶....
完全冇權控制我停喂人奶, 我幾辛苦都係想比最好既我仔!
時間 耐性 堅持 愛=人奶!!!
佢地冇可能比到BB, 唔洗理佢 KEEP住喂人奶呀!

首頁

尾頁

跳至