網購天地

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

search enginer
深圳 香港 家廚 安裝
深圳 香港 家具 安裝
深圳 香港 整體廚櫃 安裝

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

好媽媽勳章

我成日都想淘廚櫃
如果加埋安裝
可平hk買平幾多成?

333s  自己做功課.  發表於 14-9-12 19:06
珍惜生命 ~~ 上帝還讓你活著  就肯定有祂的安排

禁止訪問

引用:search+engine+:+http://s.taobao.com/sear

大宅

回覆:深圳 香港 家具安裝/ 整體廚櫃 安裝

我上去問過價,我想做不銹鋼廚櫃,師傅包度尺連安裝,約三萬蚊人仔,包運落黎香港裝,而家諗緊搵邊間做。有無人試過?

象牙宮

big_bb_ff 發表於 14-9-6 14:26
我上去問過價,我想做不銹鋼廚櫃,師傅包度尺連安裝,約三萬蚊人仔,包運落黎香港裝,而家諗緊搵邊間做。有 ...

約三萬蚊人仔
有冇 說 吊柜 & 地柜 多長? 多高? 多寛?
一共多長?

理性討論交流者。

象牙宮

香港深圳东莞304不锈钢整体橱柜定做门板厨房橱柜台面厨柜石英石6 http://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.39.11xekJ&id=14269836465

橱柜品牌: 艾佳
艾佳橱柜衣柜工厂直营店

1米 =3.3呎.

理性討論交流者。

象牙宮

理性討論交流者。

子爵府

引用:我上去問過價,我想做不銹鋼廚櫃,師傅包度

原帖由 big_bb_ff 於 14-09-06 發表
我上去問過價,我想做不銹鋼廚櫃,師傅包度尺連安裝,約三萬蚊人仔,包運落黎香港裝,而家諗緊搵邊間做。有 ...
三萬?!你㕑房幾大?!

我早一年响樂×居做,焗漆櫃面加人做石,㕑房大約13呎×5呎,吊櫃「I」型,下庒煮食櫃「L」型,連度連裝,人仔八千幾,三萬咁貴,何必返大陸造?!

brjhome  可否pm 地址?  發表於 14-9-12 15:28

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我上去問過價,我想做不銹鋼廚櫃,師傅包度

原帖由 big_bb_ff 於 14-09-06 發表
有無搵香港報過價?

象牙宮

Holam920 發表於 14-9-7 00:57
三萬?!你㕑房幾大?!
我早一年响樂×居做,焗漆櫃面加人做石,㕑房大約13呎×5呎,吊櫃「I ...

三萬? 不合情理. 事实. 一米 = 3.3呎.
一米 /一千多元. (30,000 / 1280 = 20米+ )

可能有2个
a. 說不定住國外. 香港 豪宅, 都不可能.
b. 吹水? 沒有必要哦 我都唔明

-----------------------------------------------------------------

最实惠 國內
吊柜 一千多.
地柜 三百多.
自己可以 估計 計算出來.

理性討論交流者。

子爵府

回覆:深圳 香港 家具安裝- 整體廚櫃 安裝

我又係睇極都唔明,雖然不銹鋼係會貴d,但如果要三萬蚊,我覺得無謂「隔山買牛」囉!

象牙宮

Holam920 發表於 14-9-7 22:43
我又係睇極都唔明,雖然不銹鋼係會貴d,但如果要三萬蚊,我覺得無謂「隔山買牛」囉!...

設計師 designer 收費
普名 designer

看醫生 普通 咳, 住宅 180-200
去中環 普通 咳, 收 300.

* 平民身分 購 实用型.
內地用 米.
香港用 呎.

理性討論交流者。

大宅

我都覺好貴,櫃體三千五蚊一米,板用包防水板既等級,師傅度米人工,一千蚊米,我做u 型連巴台,長3米 闊2米,我另加右油壓門教,一千蚊對,裝車落黎香港要一千蚊,果間野叫百能,係樂安居有寶體店,有無jm 介紹平點同手工好既比我?我係香港報過,都係二三萬,不過係夾板

大宅

呢間

大宅

引用:香港深圳东莞304不锈钢整体橱柜定做门板厨

原帖由 333s 於 14-09-06 發表

香港深圳东莞304不锈钢整体橱柜定做门板厨房橱柜台面厨柜石英石6 ...
我揾緊資料整厨柜,你介紹艾佳,係未香港已完工,如果得,我就唔駛上深圳格价,唔該可唔可以講多些質量手工,值唔值?

333s  艾佳不是唯一.  發表於 14-9-11 12:11

大宅

CarolChan 發表於 14-9-11 11:13
我揾緊資料整厨柜,你介紹艾佳,係未香港已完工,如果得,我就唔駛上深圳格价,唔該可唔可以講多些質量手工 ...
我用過艾佳做餐廳C櫃和電視櫃。雖然他們有櫥櫃,但我上次定制的經歷來看,櫥櫃不好搏。艾佳師傅過來量尺很仔細,但還是好多問題。不避踢腳線,沒有留意天花羅馬線,而且不準確。因為是餐廳櫃,差小小都算,但是櫥櫃,一定要量尺好準,最好清拆完再复尺。另外,我上次因為量尺不避踢腳線和羅馬線的問題,搞得安裝師傅來裝一半無法安裝,要拆我的踢腳線還要拆上面的電制,又拖了2週,期間只能靠自己不斷電話艾佳解決,雖然最後沒爛尾,但是過程勞心勞力。艾佳的板還是不錯,用的夾板,沒有味道

大宅

引用:Quote:CarolChan 發表於 14-9-11 11:13 我

原帖由 ifdbb 於 14-09-12 發表
我用過艾佳做餐廳C櫃和電視櫃。雖然他們有櫥櫃,但我上次定制的經歷來看,櫥櫃不好搏。艾佳師傅過來量尺很 ...
多謝你,咁詳細講解,我唯有再揾揾

大宅

回覆:333s 的帖子

唔該晒333s

象牙宮

ifdbb 發表於 14-9-12 12:16
我用過艾佳做餐廳C櫃和電視櫃。雖然他們有櫥櫃,但我上次定制的經歷來看,櫥櫃不好搏。艾佳師傅過來量尺很 ...

天花羅馬線? 你的至愛?
踢腳線.

未來 我會用 有腳柜. 方便 清結廚房.
棄踢腳 板.

裝修是辛苦的.
任何東西, 自己都要參與 ( 間屋是自己住, 並非 CF) 須人性化, 便利自己 為主才是王道. 自己參與的多. 效果會更佳. 付出的多. 必有收獲. ( cf 毛病 不是自己的, 就求其)...
我香港定. 早就有 gas 置位. 圖紙. 柜來時, 不開孔. 即開又 大到 老鼠都可進去的. 垃圾.

理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至